Το τελευταίο που θα μπορούσε να με κατηγορήσει κανείς είναι ότι «είμαι ΣΥΡΙΖΑ»! Υπάρχουν πολύ ωραιότερα ανέκδοτα από κάτι τέτοιο, για να το επικαλεστεί κάποιος. Το αμέσως επόμενο, της ίδιας κατηγορίας «κρύα ανέκδοτα», είναι να μου καταλογίσει ότι μετέχω στις μηχανορραφίες για τη διευκόλυνση των σχεδίων της «πλειοψηφίας» του ΣΥΡΙΖΑ να εξωπετάξουν από το κόμμα το φαντεζί αγόρι Κασσελάκη. Τον «έκπτωτο πρόεδρο» όπως έχει επικρατήσει να τον ονομάζουν μετά την πρόταση μομφής. Ούτε μετέχω στα σενάρια, τις ίντριγκες και τις εσωκομματικές βυζαντινές μηχανορραφίες, ούτε ΣΥΡΙΖΑ είμαι, λοιπόν. Εγώ μια… φτωχή (!) στήλη διαθέτω εδώ στη γωνίτσα μου, και προσπαθώ να φέρω βόλτα την επικαιρότητα και τους πρωταγωνιστές της. Τούτων δοθέντων, δεν καταλαβαίνω, γιατί οι φιρφιρίκοι που περιστοιχίζουν τον έκπτωτο Κασσελάκη, επιχείρησαν το Σάββατο να με διαψεύσουν στα όσα ανέφερα στο σαββατιάτικο φύλλο μας, περί των σχεδιασμών του για το εγγύς ή το απώτερο μέλλον. Του ίδιου, και του κόμματος του οποίου ηγήθηκε επί ένα αξέχαστο, από κάθε άποψη, ενδεκάμηνο. Αλλωστε υποθέτω το ενθυμείστε, οι αναφορές μου εμπεριείχαν και μία «φιλική» τρόπον τινά προειδοποίηση: ότι «μιλάει πολύ» και δεν βάζει κανένα «φίλτρο στα όσα λέει. Και ειδικότερα σε ποιους τα λέει, και ποιοι είναι αυτοί που τον ρωτούν…

Λάσπη

Υπ’ αυτή την έννοια ΔΕΝ ΑΝΑΙΡΩ ΤΙΠΟΤΕ από όσα έγραψα το Σάββατο για τους σχεδιασμούς του, ακόμη και αν δεν πρόκειται για σχεδιασμούς αλλά για αναφορές της κατηγορίας «να ‘χαμε να λέγαμε, και να ‘χουμε να πούμε». Τα είπε!

Κατά συνέπεια το να γράφουν ανακοινώσεις οι «φιρφιρίκοι» του (Μπάμπη, σε βλέπω…) ότι όσα έγραψα είναι το «απόλυτο ψέμα» και «σενάρια επιστημονικής φαντασίας που δεν αξίζουν ούτε διάψευσης», θα το αντιστρέψω, θα τους το επιστρέψω ως έχει και θα πω με τη σειρά μου τα ακόλουθα:

  • ότι η λάσπη που (μου) εκτόξευσαν στηρίζεται εξ ολοκλήρου στο «απόλυτο ψέμα» και πρόκειται για «σενάρια επιστημονικής φαντασίας που δεν αξίζουν ούτε διάψευσης». Πολύ περισσότερο, ότι όσα εγώ αποκάλυψα το Σάββατο ταυτίζονται ή διευκολύνουν με τις προθέσεις της πλειοψηφίας «στην απεγνωσμένη τους προσπάθεια να βγάλουν τον Στ. Κασσελάκη από την κούρσα της διεκδίκησης της προεδρίας του ΣΥΡΙΖΑ».

Για να είμαστε εξηγημένοι. Αντιλαμβάνομαι τη σκοπιμότητα να ανατραπούν οι εντυπώσεις όπως και επίσης οι επιπτώσεις των όσων αναφέρει σε συνομιλίες του ο έκπτωτος πρόεδρος Κασσελάκης, αλλά όχι να φορτωθώ εγώ την προσπάθειά τους.

Ομως, ευκαιρίας δοθείσης, έχω μια ερώτηση: ο έκπτωτος πρόεδρος είναι σίγουρος ότι έπραξε σωστά προσλαμβάνοντας στο περιβάλλον του ανθρώπους που υπηρέτησαν στις ίδιες θέσεις επί του προκατόχου του, Τσίπρα;

Γιατί αν κρίνω από τα σαββατιάτικα, μάλλον ζημιά του κάνουν…

Γραφεία

Καμιά 10αριά ώρες πέρασαν από τις αποκαλύψεις της στήλης, μέχρι να αποφασίσουν να αντιδράσουν οι «κασσελίστας», και αυτό δεν είναι άσχετο με το γεγονός ότι είναι δύσκολο να διαψεύσεις ένα πραγματικό ρεπορτάζ. Οταν υπάρχει ο κίνδυνος, λέω εγώ τώρα, αυτά όλα που έχεις πει, να έχουν κάπου… αποτυπωθεί; Πληροφορούμαι λοιπόν ότι η αρχική σκέψη ήταν «να το αφήσουν να περάσει έτσι». «Οποιος διάβασε “ΤΑ ΝΕΑ”, τα διάβασε».

Ελα όμως που ήρθε στο καπάκι και μια δεύτερη αποκάλυψη (από δύο κυριακάτικες εφημερίδες) ότι ο «έκπτωτος» έχει νοικιάσει στον Ταύρο κτιριακές εγκαταστάσεις 1.500 τετραγωνικών για να είναι έτοιμος να στεγάσει το καινούργιο κόμμα, εάν και εφόσον προχωρήσει.

Προηγήθηκε βέβαια η παρέμβαση της «πλειοψηφίας» των 87, 105, 138 και δεν ξέρω τι άλλο, οι οποίοι επισήμαιναν εμφατικά ότι «η σιωπή και η μη διάψευση δημοσιευμάτων σε μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδες για τα περί “εξαΰλωσης” του ΣΥΡΙΖΑ και την ενοικίαση γραφείων στην Πειραιώς (…) επιβεβαιώνει την αλήθεια των δημοσιευμάτων και των προθέσεων του έκπτωτου κ. Κασσελάκη. Επιβεβαιώνει ότι ο κ. Κασσελάκης είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία για τη διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ και την εξυπηρέτηση των συμφερόντων που επιθυμούν τη διατήρηση της ΝΔ στη διακυβέρνηση της χώρας» κ.λπ. κ.λπ.

Αποτέλεσμα;

Ανάρτηση

Κατά τις 7.30 το απόγευμα, 12ωρο πια μετά την αποκάλυψη των «ΝΕΩΝ», και ενώ είχε πια πέσει το σκοτάδι, και οι άνθρωποι ετοιμάζονταν για τη σαββατιάτικη έξοδο, ο έκπτωτος αποφάσισε να τοποθετηθεί και αυτός επί του θέματος, με μια ανάρτηση στο Facebook. Αλλά σε τελείως διαφορετικό κλίμα από την… μπαμποανακοίνωση. Χλιαρά, ήπια, αμυντικά και απολύτως απολογητικά – γιατί αυτός ΞΕΡΕΙ – έγραψε μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:

«Επειδή υπάρχουν δημοσιεύματα καθόλου αθώα, δηλώνω ξεκάθαρα “να εξαϋλώσω τον ΣΥΡΙΖΑ στο 0,5% δεν θα μπορούσα και να το ήθελα. Το κάνουν με τεράστια επιτυχία οι άνθρωποι που έχουν καταλάβει το τιμόνι του κόμματος, έχοντας αναλάβει αυτή την εργολαβία». Και «αν ήθελα να κάνω νέο κόμμα το timing ήταν ο παράνομος αποκλεισμός της υποψηφιότητάς μου. Ολη μου η προσπάθεια είναι να είμαι υποψήφιος – είναι ζήτημα δημοκρατίας – αφού πιστεύουν ότι θα χάσω, ας μου επιτρέψουν να χάσω». Και για το επίμαχο της χρηματοδότησης για το νέο κόμμα:

«Τα περί 15 εκατ. που χρειάζονται για νέο κόμμα και δήθεν “θα τα βρω” είναι αστειότητες όταν μιλούν για έναν άνθρωπο που έχει κηρύξει πόλεμο με τη ΝΔ και το πολιτικό σύστημα για το μαύρο χρήμα στην πολιτική. Βλέπουν ότι η κοινωνία τους καταδικάζει. Μην πιστεύετε τη λάσπη τους».

Εντάξει Στέφανε, καταλάβαμε. Ολοι…

Αναβολή

Στο μεταξύ ο «έκπτωτος» μετέθεσε κατά ένα διήμερο την προγραμματισμένη γι’ απόψε συγκέντρωση που οργάνωνε στην πλατεία Κολοκοτρώνη, για τις… φωτογραφίες: για να έχει πλάτη το υπέροχο νεοκλασικό της Παλαιάς Βουλής, και να μπορεί από αυτό το ιδανικό σκηνικό να κάνει κήρυγμα περί Δημοκρατίας και (εσωκομματικών) θεσμών. Αν και οι λόγοι της διήμερης μετάθεσης της συγκέντρωσης δεν έγιναν γνωστοί, φρονώ ότι δεν πρέπει να είναι άσχετοι με την αυριανή επανεμφάνιση του προέδρου Αλέξη, του απόμαχου, του βετεράνου, σε μία και μοναδική παράσταση στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά. Σκέφτηκε (αυτός, άλλος, άλλοι;) ότι καλύτερα η δική του συγκέντρωση να πραγματοποιηθεί μετά την εκδήλωση του Τσίπρα, για να μπορεί να απαντήσει κιόλας, αν ρίξει κανένα τροχιοδεικτικό ο άλλος. Αρα λοιπόν, ενημερώνω κι εγώ τους οπαδούς του «έκπτωτου» από εδώ, να μη μαζευτούν απόψε πλατεία Κολοκοτρώνη, την Τέταρτη είναι το event.

Αλήθειες

Σε κάτι εντελώς διαφορετικό τώρα. Μας έχουν πρήξει οι θαυμαστές (υπάρχουν ακόμη;) της χούντας των συνταγματαρχών, για το… «οικονομικό θαύμα της… Επαναστάσεως» (Θου Κύριε), στη διάρκεια της οποίας, υπήρχαν μεν αυτοί που έλιωναν στα κολαστήρια των βασανιστών, αλλά όλοι οι υπόλοιποι έτρωγαν με χρυσά κουτάλια. Μια μνημειώδης έκδοση της Βουλής των Ελλήνων, σε συνεργασία με το οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (την πρώην ΑΣΟΕΕ), την οποία επιμελήθηκε ο Νίκος Χριστοδουλάκης, ανατρέπει με στοιχεία το εξωφρενικό ψεύδος! Οι επιστήμονες που επεξεργάστηκαν τα στοιχεία καταλήγουν στο αυτονόητο συμπέρασμα ότι ουδέποτε υπήρξε αυτό το δήθεν «οικονομικό θαύμα» της «Επαναστάσεως» – μια τρύπα στο νερό έκαναν οι άθλιοι προδότες. Καταστροφή και στην οικονομία!

Το βιβλίο παρουσιάζεται απόψε στη Βουλή, στην αίθουσα της Γερουσίας, και πλην του προέδρου Κ. Τασούλα και του πρώην πρυτάνεως του Οικονομικού Πανεπιστημίου Δ. Μπουραντώνη που θα το προλογίσουν, θα συζητήσουν γι’ αυτό, η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Τζ. Χαρλαύτη και οι ομότιμοι καθηγητές κ. Θ. Βερέμης, Α. Λιάκος και Ν. Χριστοδουλάκης.