Η Αντζελίνα Τζολί ήρθε αντιμέτωπη με τις φοβίες της κατά τη δημιουργία της ταινίας «Maria».

Στη νέα βιογραφική ταινία η 49χρονη Τζολί υποδύεται τη διάσημη τραγουδίστρια της όπερας του 20ού αιώνα, Μαρία Κάλλας. Όπως δήλωσε η ηθοποιός κατά τη διάρκεια Q&A μετά την πρεμιέρα της ταινίας στο AFI Fest στο Λος Άντζελες το Σάββατο 26 Οκτωβρίου,  «έφτασε να νιώθει και πάλι τρόμο ως καλλιτέχνιδα», κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας.

«Το οποίο είναι τόσο μεγάλο δώρο, γιατί φοβάσαι ενώ παράλληλα οφείλεις να κάνεις κάτι που δεν είσαι σίγουρη ότι μπορείς να κάνεις, και να εκπλήξεις τον εαυτό σου», είπε η Τζολί, προσθέτοντας αργότερα στη συζήτηση: «[Γνωρίζοντας ότι] υπήρχε ενα ασφαλές μέρος ακόμη και να αποτύχω, μου επιτράπηκε να είμαι ελεύθερη».

Μαρία Κάλλας – Αντζελίνα Τζολί: Μοναξιά και εργασιακή ηθική

Τη νέα ταινία «Maria» υπογράφει σκηνοθετικά ο Πάμπλο Λαράιν (Jackie, Spencer), o οποίος απαιτούσε από την Τζολί να εκπαιδευτεί όσον αφορά τις φωνητικές της ικανότητες προκειμένου να τραγουδήσει ως Κάλλας, η οποία πέθανε το 1977 σε ηλικία 53 ετών.

«Δεν υπάρχουν πολλές στιγμές στη ζωή που σου ζητούν να δώσεις τα πάντα», δήλωσε για τον ρόλο της. «Και είναι ένα από τα μεγαλύτερα δώρα, ειδικά ως καλλιτέχνιδα, όταν κάποιος σου ζητάει και θέλει να δώσεις όλα όσα έχεις και δεν ξέρεις ότι έχεις».

Η νέα ταινία «ακολουθεί την Αμερικανο-Ελληνίδα σοπράνο που καταφεύγει στο Παρίσι μετά από μια λαμπερή και ταραχώδη ζωή στο προσκήνιο», σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη. Η «Maria» είναι ένα πορτρέτο της τραγουδίστριας «στις τελευταίες μέρες της, καθώς η ντίβα αναμετράται με την ταυτότητα και τη ζωή της».

Μιλώντας με το PEOPLE πριν από την προβολή στις 26 Οκτωβρίου, η Τζολί είπε ότι μοιράζεται την ίδια «μοναξιά» με την Κάλλας, η οποία πιστεύει ότι πηγάζει από την εργασιακή της ηθική.

«Δεν θέλω να μιλήσω πάρα πολύ γι’ αυτό γιατί είναι πολύ προσωπικό, αλλά σίγουρα υπάρχει μοναξιά και εργασιακή ηθική», πρόσθεσε η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός.

«Μπορεί να είμαι πολλά πράγματα, αλλά είμαι πολύ σκληρά εργαζόμενη, σωστά; Είμαι ένας ατελής άνθρωπος, αλλά εργάζομαι πολύ σκληρά, όπως και εκείνη», συνέχισε.

Η ταινία «Maria» θα κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους από το Cinobo και τη Faliro House.

*Με πληροφορίες από: The People