Ένα νέο ηχητικό ντοκουμέντο με τις αγωνιώδεις εκκλήσεις μια 17χρονης η οποία είχε πέσει θύμα της οργής της Ειρήνης Μουρτζούκου, ένας μάρτυρας που δίνει στοιχεία για την υπόθεση, η μητέρα της Ειρήνης που επιμένει για την ενοχή της κόρης της, αλλά και η μητέρα του μικρού Παναγιωτάκη που αναρωτιέται ακόμα γιατί είδε την φωτογραφία του νεκρού παιδιού της στο Facebook, είναι μερικά από τα όσα προβλήθηκαν στην χθεσινή εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη στο Mega «Φως στο Τούνελ» για την πολύκροτη υπόθεση στην Αμαλιάδα.

Όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που ο αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών Ηλείας ζήτησε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να διερευνηθεί αν προκύπτει το αδίκημα της ανθρωποκτονίας με οποιοδήποτε είδος δόλου του μικρού Παναγιώτη.

Την ίδια ώρα ακούγονται φωνές που λένε ότι η έρευνα έπρεπε να είχε ξεκινήσει πιο νωρίς.

Η οργή της Ειρήνης Μουρτζούκου σε ένα ηχητικό

Από το ηχητικό προβλήθηκε μόνο ένα μικρό απόσπασμα, και σχετίζεται με μία ανήλικη φίλη της Ειρήνης η οποία βρέθηκε αντιμέτωπη με την οργή της.

Την κρατούσε κλειδωμένη στο σπίτι, καλούσε απεγνωσμένα σε βοήθεια και δεχόταν χτυπήματα. Η 17χρονη ηχογραφούσε την Ειρήνη… Με την εκπομπή επικοινώνησε το πρόσωπο το οποίο «έσωσε» την κοπέλα, με τη συνδρομή τρίτου αγνώστου ατόμου.

«Ήταν μεσημέρι που πήγαμε και την σώσαμε από τα χέρια της. Το είχαμε κάνει κι άλλες φορές. Μόνο οι δύο τους ήταν στο διαμέρισμα. Η Ειρήνη δεν ήξερε ότι η μικρή την ηχογραφούσε. Την είχε κλειδώσει και δεν την άφηνε να φύγει. Μόλις κατάλαβε ότι ήμασταν απ’έξω, μας άνοιξε» ανέφερε ο μάρτυρας στην εκπομπή.

«Μας είπε ότι δεν είχε γίνει τίποτα ότι ήταν ένας απλός καυγάς. Σε μας δεν ακούστηκε πάντως έτσι. Όλα αυτά τα έκανε από ζήλεια. Σε τέτοιες εκρήξεις η Ειρήνη φτάνει δυστυχώς στα άκρα…» είπε.

Δείτε ολόκληρη την μαρτυρία του:

Μάρτυρας – κλειδί

Η εκπομπή μίλησε με μία μάρτυρα που βρέθηκε στο στούντιο και με γυρισμένη την πλάτη, φορώντας, προφανώς περούκα και με αλλοιωμένη τη φωνή για ευνόητους λόγους, είπε όσα έζησε.

Εικάζεται ότι πρόκειται για την ξαδέλφη που βρέθηκε στο σπίτι της Πόπης εκείνη τη μοιραία μέρα και καθώς η Ειρήνη επιχείρησε με τα τελευταία λεγόμενά της να τη στοχοποιήσει κατά κάποιον τρόπο, εκείνη θέλησε να ξεκαθαρίσει τα πράγματα από τη δική της πλευρά.

«Έφυγα από το σπίτι στις 10 και 10 περίπου για να πάρω το λεωφορείο από τα ΚΤΕΛ για να πάω στο χωριό μου. Ξυπνήσαμε μαζί με την Ειρήνη και πήγαμε μαζί με τα πόδια. Το παιδί κοιμόταν στην κούνια του και ροχάλιζε όπως σας είχα ξαναπεί. Κατά τις 12 παρά μιλούσαμε για είκοσι λεπτά περίπου με την Πόπη στο τηλέφωνο, ήταν χαλαρή και έχω αποδείξεις για την συνομιλία μας. Τότε μου είπε ότι η Ειρήνη κοιμόταν με το μωρό. Περίπου στη μία και μισή με πήρε η Ειρήνη και μου είπε ότι το παιδί είχε φύγει. Εγώ απευθείας έφυγα από το χωριό για να γυρίσω στην Αμαλιάδα. Όση ώρα ήμουν στο δρόμο με πήρε και ο διοικητής του τμήματος και του είπα ότι πήγαινα από εκεί. Στο τμήμα απέξω η Ειρήνη μου είπε ότι ήταν ταραγμένη γιατί κρατούσε το παιδί νεκρό στα χέρια της» είπε, η μάρτυρας.

«Είδα φωτογραφία το νεκρό παιδί μου στο Facebook»

Στην εκπομπή μίλησε και η Πόπη, μητέρα του άτυχου Παναγιωτάκη, ο θάνατος του οποίου έφερε και στο φως την υπόθεση, συνδέοντας τον με τους θανάτους των άλλων παιδιών.

Η Πόπη περιέγραψε με λεπτομέρεια όσα έγιναν εκείνη τη μοιραία μέρα, στο σπίτι που διέμεναν στην Αμαλιάδα και ο τηλεοπτικός φακός κατέγραψε για πρώτη φορά το χώρο όπου συνέβησαν όλα. Την κούνια, το καρότσι αλλά και τον καναπέ στον οποίο προσπαθούσαν να επαναφέρουν με μαλάξεις στη ζωή το βρέφος, όπως δηλώνουν.

«Πώς από τη μια στιγμή στην άλλη μου έφυγε το παιδί μου; Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι γιατί το παιδί ήταν υγιέστατο. Έκανα αμάν και πως για να κάνω το γιο μου και τώρα τον έχασα», λέει αναστατωμένη.

Σχετικά με τις φωτογραφίες του νεκρού Παναγιώτη αναφέρει πως από την εκπομπή έμαθε ότι είχε η Ειρήνη κάτι τέτοιο στην κατοχή της.

«Εγώ του παιδιού μου έχω φωτογραφίες που είναι ζωντανός. Όταν τις είδα σοκαρίστηκα. Της είπα τι δουλειά έχει το δικό μου το παιδί νεκρό στο κινητό σου. Μου απάντησε ότι δεν το έκανε εκείνη και απαίτησα να τη σβήσει. Δεν μπορώ να ξέρω όμως γιατί την ανέβασε και στο Facebook» είπε η μάνα του Παναγιωτάκη προσθέτοντας ότι είχε ταγκάρει και 11 άτομα. «Και μετά είδα και τις φωτογραφίες που έχει των άλλων νεκρών μωρών και έμεινα άφωνη. Εμένα αυτό που με νοιάζει είναι να έρθει Δικαιοσύνη» συμπλήρωσε.

H ίδια δεν κατηγορεί την Ειρήνη. «Εγώ δεν μπορώ να πω κάτι αν δεν βγουν οι εξετάσεις του Παναγιώτη μου. Δεν κατηγορώ ούτε τους γιατρούς, ούτε μπορώ να πω ότι η Ειρήνη μου σκότωσε το παιδί. Θέλω να μάθω. Όταν βγουν τα αποτελέσματα, θα μιλήσω», είπε χαρακτηριστικά.

Η μητέρα της Ειρήνης και η προβληματική σχέση τους

Στην εκπομπή περενέβη ακόμη μία φορά η ίδια η Ειρήνη, ενώ στην κάμερα μίλησε και η μητέρα της, η οποία την έχει κατηγορήσει ανοιχτά για τον θάνατο της μικρής της αδελφής. Οι δύο γυναίκες ήρθαν σε αντιπαράθεση καθώς η Ειρήνη υποστηρίζει πως τα πράγματα δεν έγιναν όπως τα λέει η μητέρα της.

«Είχα βάλει το παιδάκι για ύπνο και δεν ξύπνησε ποτέ. Ήρθε η Ειρήνη, μας είπε ότι έκανε κάποιο θόρυβο. Πήγα να το δω, αλλά το παιδάκι ήταν ήδη μελανό, μισοπαγωμένο, με χαμένες τις αισθήσεις του. Κατάλαβα ότι είχε φύγει και προσπάθησα να του δώσω το φιλί της ζωής. Εκείνη την ώρα δεν είπαμε τίποτα, πήγαμε κατευθείαν στο νοσοκομείο. Δεν μπορώ να κατηγορήσω τους γιατρούς, γιατί προσπαθούσαν για πάνω από μία ώρα, αλλά δεν κατάφεραν να το επαναφέρουν στη ζωή», πρόσθεσε η κυρία Πόπη, μητέρα της Ειρήνης, τονίζοντας πως δεν υπήρχε κανείς άλλος στο δωμάτιο εκείνη τη στιγμή

«Σκέφτηκα πως μπορεί να του το προκάλεσε εκείνη και της το είχαμε πει κιόλας. Είχε κάνει κάποια σκηνικά ζήλειας. Ζήλευε δηλαδή τ’ άλλα παιδάκια που γεννιόντουσαν».

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός πως η μητέρα της Ειρήνης την παρομοιάζει με «διάολο.»

«Δεν ξέρω αν έχει η ίδια τη δύναμη να με βλάψει, αλλά και όταν γυρίζει το μυαλό της, τι γίνεται; Μπορεί να δεις την Ειρήνη και να πεις ότι είναι το καλύτερο παιδί και μετά από λίγη ώρα να πεις πως αυτός είναι ο διάολος μεταμορφωμένος. Μπορεί να φτάσει στα άκρα. Το έχει κάνει και στο παρελθόν. Με έχει χτυπήσει, έχει κάνει και στον εαυτό της κακό».

«Ευτυχώς για εμένα στα περισσότερα περιστατικά έχω και μάρτυρες. Έχω πει πως φοβάμαι ότι μου έσκασε και τα εγγόνια και το παιδί μου και εμμένω σε αυτή την άποψη 99%. Ελπίζω να μην υπάρχει κι άλλο περιστατικό γιατί μετά θα τρελαθούμε τελείως. Πόσα ακόμα; Τώρα για το αν θα λάμψει η αλήθεια, κοντεύει όπως το βλέπω εγώ… Αν την είχα μπροστά μου, θα τη ρωτούσα μόνο εάν το έχει κάνει και το γιατί και μετά δεν είμαι σίγουρη για το τι θα έκανα. Γι’ αυτό και δεν θέλω να αποδειχθεί τέτοιο πράγμα, ότι το παιδί μου έχει σκοτώσει το άλλο μου παιδί και τα εγγόνια μου κι άλλα ξένα παιδιά», είπε.

Νωρίτερα η μητέρα της Πόπη, είπε πως παιδοψυχολόγοι είχαν διαγνώσει «διχασμένη προσωπικότητα». Η διασχιστική διαταραχή ταυτότητας ή διαταραχή πολλαπλής προσωπικότητας, όπως λέγονταν παλαιότερα, είναι μια κατάσταση στην οποία μπορεί να συνυπάρχουν δύο ή περισσότερες από μια διακριτές προσωπικότητες στο ίδιο άτομο. Με διαφορετικά χαρακτηριστικά.

«Δεν με κοίταξε ποτέ ειδικός» λέει η Ειρήνη

«Δεν είναι όπως τα λέει η μητέρα μου, τσακωνόμουν εκείνη την ώρα μαζί της και της έγραψα ότι «καλά έκανα και ό,τι είναι θα το κάνω μόνη μου από εδώ και πέρα. Να μην τα λέει όπως θέλει» είπε η Ειρήνη που μίλησε τηλεφωνικά  στην εκπομπή.

«Δεν εξετάστηκα ποτέ από κάποιον ψυχολόγο ή παιδοψυχίατρο, ούτε έβγαλε κανείς κάποια τέτοια διάγνωση που είπε. Έφυγα από την ίδια μου την μάνα και από τις καταστάσεις. όχι ότι έφυγα από μόνη μου «επειδή είμαι τρελή», όπως ισχυρίζεται. Δεν με κοίταξε ποτέ κανένας ειδικός. Αν ήταν καλή μάνα, – αν είναι καλή μάνα που βγήκε μετά από 10 χρόνια -, δεν θα κατηγορούσε τα παιδιά της», είπε.

«Το πόσο πάλεψα για την αδερφή μου και τα αδέρφια μου, το ξέρω εγώ, ο πατέρας μου και οι δικοί μου. δεν θα βγει η μάνα μου τώρα που είναι αξία της μοίρας της να κατηγορήσει εμένα, την κόρη της. Αρχές Δεκέμβριου θα έχουμε τις εξετάσεις και όλο το υλικό. Από Δευτέρα θα ξεκινήσω και δεν θα σταματήσω, θα κινηθώ νομικά σε όλους. Περιμένω εξετάσεις για να δούμε» είπε.

«Έπρεπε να γίνει πιο νωρίς η έρευνα»

«Έπρεπε να γίνει πιο νωρίς η έρευνα. Δεν χρειάζεται να περιμένουμε όλους τους θανάτους ή την τελευταία στιγμή. Πρέπει από την στιγμή που υπάρχουν κάποιες υπόνοιες να ξεκινάει η έρευνα», λέει στο MEGA ο ποινικολόγος Βασίλης Χειρδάρης.

«Θεωρώ ότι υπάρχει μια καθυστέρηση, θα έπρεπε να γίνει νωρίτερα».