Σήμερα στις 12:00 το μεσημέρι πρόκειται να οδηγηθεί στον ανακριτή ο 30χρονος για να απολογηθεί για τη δολοφονία της 43χρονης Δώρας, έπειτα από την επεισοδιακή παράδοσή του στις Αρχές.

Οι μαρτυρίες για τη γυναικοκτονία στο Αγρίνιο που έρχονται στο φως της δημοσιότητας συγκλονίζουν. Ταυτόχρονα, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο γυναικοκτόνος είχε σκοπό να σκοτώσει και άλλα άτομα πέραν της Δώρας.

«Οι κακοποιητές, όταν αποφασίσουν να αφαιρέσουν την ζωή του θύματος, θα βρουν τρόπο να το κάνουν, δεν τους ενδιαφέρουν τα περιοριστικά μέτρα. Ένα ξέρουν, ότι σε περίπτωση που πλησιάσουν το θύμα και συλληφθούν, θα δικαστούν γι’ αυτό. Δεν τους ενδιαφέρει καν. Εδώ είδαμε ότι παρόλο που του είχαν αφαιρέσει τα κυνηγετικά όπλα, πήγε και βρήκε κάποιον τρόπο», τόνισε ο Γιώργος Καλλιακμάνης μιλώντας στο MEGA.

Και πρόσθεσε: «Είναι αντικείμενο της έρευνας το πώς βρήκε το παράνομο όπλο ο συγκεκριμένος. Όλοι πάντα λένε ότι βρήκαν το όπλο στην Ομόνοια, αλλά δεν είναι πάντα έτσι, πάντα υπάρχει κάποιος μεσάζοντας. Εδώ ίσως έγιναν λάθη στην διεξαγωγή της δίκης. Πέρασαν δύο μήνες από την στιγμή που πρόταξε το μαχαίρι ο κατηγορούμενος στο θύμα. Θα πρέπει οι διαδικασίες να γίνονται πιο γρήγορα».

Με αφορμή την υπόθεση ο δικηγόρος Θεόδωρος Καραγιάννης μίλησε στην ίδια εκπομπή για τον τρόπο που λειτουργούν τα περιοριστικά μέτρα.

«Δεν μπορούμε να μεταβιβάζουμε πάντα την ευθύνη στην πολιτεία. Ο άνθρωπος είτε έχει αποφασίσει να σκοτώσει, είτε βρίσκεται σε μια κατάσταση που δεν ελέγχει την σκέψη του, και στις δύο περιπτώσεις η πολιτεία δεν μπορεί να κάνει κάτι για να το σταματήσει. Σε αυτή την υπόθεση όμως η πολιτεία έχει εμπλακεί εμμέσως, με την επιβολή περιοριστικών όρων. Στην Ελλάδα το σύστημα των περιοριστικών όρων δεν λειτουργεί σωστά. Δεν υπάρχει το σύστημα να το παρακολουθεί. Από την 1η Μαΐου έχει επιβληθεί ακόμη και για πλημμελήματα το βραχιολάκι αλλά δεν μπορεί να εφαρμοστεί στην πράξη», υπογράμμισε.

Υπόθεση στο Αγρίνιο: «Υπήρχαν όλα τα σημάδια»

Αναφερόμενη στο θέμα, η ψυχολόγος Βάνα Παπακίτσου σημειώνει για την υπόθεση της γυναικοκτονίας στο Αγρίνιο ότι «και σε αυτήν την περίπτωση υπήρχαν όλα τα σημάδια που έδειχναν ότι η κατάσταση μπορεί να γίνει πολύ χειρότερη από αυτήν που ήδη βίωνε η γυναίκα. Οι απειλές πολλές φορές μπορούν να γινούν πράξη».

Και προσθέτει: «Δεχόταν απειλές, φαινόταν ότι ζει σε ένα κλίμα τρομοκρατίας. Πολλές φορές αυτό που κινητοποιεί τον δράστη και φτάνει στο μοιραίο είναι η απόρριψη και το γεγονός ότι δεν μπορεί να έχει έλεγχο πια και επιβολή στη δική της ζωή».

«Το κομμάτι της απόρριψης μαζί με το ζήτημα της έλλειψης του ελέγχου και της κυριαρχίας, νομίζω ότι ήταν αυτό που πυροδότησε τον δράστη», συνεχίζει η ίδια.  Όπως εξηγεί, ο συγκεκριμένος «είχε και κάποια διάγνωση, ήταν σε φαρμακευτική αγωγή, οπότε ήταν ακόμα πιο επιβαρυντική η προσωπικότητά του. Μπορεί να ήταν ακόμα πιο επικίνδυνος».