Συνάντηση με τον βρετανό πρωθυπουργό Κρις Στάρμερ θα έχει την Τρίτη, στο Λονδίνο, ο έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Είναι μία πολύ σημαντική συνάντηση, και μάλιστα σε μία κρίσιμη γεωπολιτική συγκυρία για τη δύση, εν μέσω κλιμάκωσης στο μέτωπο της Ουκρανίας», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Kατά τη διάρκεια της ενημέρωσης πολιτικών συντακτών ο Παύλος Μαρινάκης τόνισε: Είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για επανεκκίνηση και αναβάθμιση των διμερών σχέσεων σε όλα τα επίπεδα, ενώ αναμένεται να δοθεί έμφαση στη συνεργασία στους τομείς της ναυτιλίας, της έρευνας και καινοτομίας, του τουρισμού. Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι η δεύτερη πιο σημαντική τουριστική αγορά για την Ελλάδα και βέβαια στην κορυφή της ατζέντας δεν θα μπορούσε να μην είναι και το μεταναστευτικό, καθώς η Ελλάδα αναγνωρίζεται ως επιτυχημένο παράδειγμα, ιδιαίτερα στη φύλαξη και προστασία των συνόρων. Να πούμε εδώ ότι είναι και σημαντικός ο συντονισμός των δύο χωρών ενόψει της θητείας της Ελλάδας ως μη μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας για τη διετία 2025 2026. Στις συζητήσεις των δύο ηγετών θα είναι σίγουρα και οι εξελίξεις με την κλιμάκωση στο μέτωπο της Ουκρανίας.

Αναφορικά με τα γλυπτά και το διαχρονικό αίτημα της χώρας μας για επανένωση των γλυπτών του Παρθενώνα, πρόκειται για ένα διαρκές αίτημα που συζητείται με το βρετανικό μουσείο», τόνισε ο Παύλος Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Για την τροπολογία για τα βαρέα και ανθυγιεινά και τις αιτιάσεις του ΠΑΣΟΚ είπε «ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει, σημασία έχει να γίνεται σωστά η νομοθέτηση.

Το ΠΑΣΟΚ ήρθε πριν από κάποιες εβδομάδες με μια τροπολογία εκτός τόπου και χρόνου, από την άποψη ότι δεν ήταν κοστολογημένη, δεν μπορούσε δηλαδή η βουλή που θα την ψήφιζε να ξέρει τι αυτό θα σήμαινε για τον κρατικό προϋπολογισμό και δεν είχε υπολογίσει και τις συνέπειες, όπως εκ των υστέρων παραδέχθηκε και η κυρία Διαμαντοπούλου, μετά την εφαρμογή της, σχετικά με την αποχώρηση ανθρώπων από το ΕΣΥ.