Ελεύθερες αφέθησαν το απόγευμα της Κυριακής (19/1) οι πρώτες τρεις όμηροι της Χαμάς που κρατούντο στη Γάζα. Τις παρέλαβε ασθενοφόρο του Ερυθρού Σταυρού.

Ειδικότερα, απελευθερώθηκαν η Ρόμι Γκονέν, 24 ετών, τη Βρετανοϊσραηλινή Έμιλι Νταμάρι, 28 ετών και τη Ντορόν Στάνμπαρ Χάιρ, 31 ετών. Και οι τρεις όμηροι είχαν απαχθεί από τη Χαμάς στην επίθεση εναντίον κιμπούτς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου 2023. Η Ρόμι Γκονέν απήχθη από το μουσικό φεστιβάλ Nova στις 7 Οκτωβρίου 2023, ενώ η Έμιλι Νταμάρι και η Ντορόν Στάνμπαρ Χάιρ απήχθησαν από τα σπίτια τους στο κιμπούτζ Κφαρ Αζά.

Η πρώτη φάση της εκεχειρίας μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς είναι σε εξέλιξη.

Πανηγυρισμοί έχουν ξεσπάσει στη Γάζα, ενώ πολιτική κρίση βρίσκεται σε εξέλιξη το Ισραήλ καθώς ο ακροδεξιός Μπεν Γκβιρ και δύο ακόμα υπουργοί του κόμματός του αποχώρησαν από την κυβέρνηση διαφωνώντας με την εκεχειρία.

Δείτε live όλα όσα συμβαίνουν

0
Unable to load this liveblog
Check your internet connection and try again