Οπως όλες οι ομάδες και η Παρί Σεν Ζερμέν στερήθηκε στο ταξίδι της στην Απω Ανατολή τους βασικούς παίκτες της. Νεϊμάρ, Εμπαπέ και οι υπόλοιποι που αγωνίστηκαν στο Μουντιάλ έπρεπε να ξεκουραστούν, ωστόσο ο προπονητής Τόμας Τούχελ είδε αρκετά ενδιαφέροντα θέματα ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Το πρώτο κέρδος του γερμανού τεχνικού είναι ο Τίμοθι Γουεά. Ο 18χρονος επιθετικός που έχει αμερικανική υπηκοότητα έπεισε τον Τούχελ πως μπορεί να επενδύσει σε αυτόν. Ο νεαρός παραμένει ήρεμος, παρά τη βαριά κληρονομιά που κουβαλάει στην πλάτη του. Ο Τίμοθι είναι γιος του Τζορτζ Γουεά, του πρώτου αφρικανού ποδοσφαιριστή που κατέκτησε τη Χρυσή Μπάλα το 1995 και είχε μία τεράστια καριέρα στην Ευρώπη με τη φανέλα της Μονακό, της Παρί Σεν Ζερμέν και της Μίλαν. Ο Τζορτζ Γουεά είναι πλέον πρόεδρος της Λιβερίας, αλλά όλα αυτά δεν φαίνεται να αγχώνουν τον 18χρονο ποδοσφαιριστή. «Το επώνυμό μου είναι στην πλάτη μου, κατά συνέπεια όταν αγωνίζομαι δεν το βλέπω. Αυτό είναι μόνο για τον κόσμο. Ετσι, δεν αισθάνομαι πίεση, απλά προσπαθώ να παίξω όσο το δυνατόν καλύτερα και να βοηθήσω την ομάδα μου», είπε. «Φυσικά παρακολουθώ σε βίντεο αρκετά από τα παιχνίδια και τα γκολ που σημείωσε ο πατέρας μου, ο οποίος με συμβουλεύει πάντα, αλλά αυτό που βλέπετε είναι αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς».

Ο Τίμοθι Γουεά, πάντως, έχει θέσει από τώρα τους δικούς του στόχους: «Θα ήθελα κι εγώ να γίνω ο πρώτος Αμερικανός που θα πάρει στα χέρια του τη Χρυσή Μπάλα».

Με το «καλημέρα»

Ο Τούχελ αποφάσισε να τον ρίξει στα βαθιά και ο 18χρονος έδειξε ότι είναι έτοιμος. «Είναι η μεγάλη ευκαιρία για τον Τίμοθι και πρέπει να την εκμεταλλευτεί. Είναι γρήγορος, δυνατός, έχει αντοχές και δουλεύει σωστά. Πρέπει να χρησιμοποιήσει αυτή την ποιότητα όχι μόνο για τον εαυτό του, αλλά και για την ομάδα. Είναι έξυπνος, έχει διάθεση να μαθαίνει, κατά συνέπεια έχει όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να κάνει σπουδαία καριέρα», σχολίασε ο τεχνικός της γαλλικής ομάδας.

Στα τρία φιλικά στην Αυστρία και τη Σιγκαπούρη ο 18χρονος επιθετικός έδειξε όλα αυτά που ήθελε να δει ο Τούχελ: σκόραρε εναντίον της Μπάγερν, κέρδισε ένα πέναλτι στο ματς με την Αρσεναλ, ενώ έδωσε μία ασίστ στον αγώνα με την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Ο Τίμοθι Γουεά γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη, αλλά άρχισε να παίζει ποδόσφαιρο στη Φλόριδα. Το 2014 μετακόμισε στη Γαλλία και εντάχθηκε στις ακαδημίες της Παρί Σεν Ζερμέν. Πέρυσι το καλοκαίρι υπέγραψε τριετές επαγγελματικό συμβόλαιο με τη γαλλική ομάδα, ωστόσο αγωνίστηκε περισσότερο με τη δεύτερη ομάδα.

Αγωνίστηκε για πρώτη φορά στο γαλλικό πρωτάθλημα στις 3 Μαρτίου κόντρα στην Τρουά. Επειτα από 25 ημέρες φόρεσε για πρώτη φορά και τη φανέλα των Ηνωμένων Πολιτειών σε φιλικό παιχνίδι με την Παραγουάη. Ηδη με την Εθνική των ΗΠΑ μετράει τρεις συμμετοχές. Τον περασμένο Οκτώβριο ο 18χρονος επιθετικός έγινε θέμα στην ιστοσελίδα της FIFA με αφορμή το χατ τρικ που πέτυχε στον αγώνα με την Παραγουάη στο Νέο Δελχί, στο πλαίσιο του Παγκοσμίου Kυπέλλου U17.