Στους 91 έφτασαν, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Πυροσβεστικής, οι νεκροί της φονικής πυρκαγιάς που ξέσπασε στις 23 Ιουλίου στο Μάτι, ενώ δύο εβδομάδες μετά την τραγωδία εξακολουθούν να μην έχουν ανακοινωθεί τα ονόματα των θυμάτων. Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, βρίσκονται ακόμη στα αζήτητα δύο από τις σορούς που συνελέγησαν από τις πληγείσες περιοχές, ενώ έχει δηλωθεί από οικεία του πρόσωπα ένας ακόμη αγνοούμενος που αναζητείται.

Η δραματική λίστα με τους νεκρούς που άφησε πίσω του ο εφιάλτης μεγαλώνει, καθώς μέσα στο Σαββατοκύριακο έχασαν τη ζωή τους άλλοι τρεις άνθρωποι που νοσηλεύονταν διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Πρόκειται για μια 55χρονη γυναίκα που εξέπνευσε το Σάββατο και για έναν 85χρονο άνδρα που άφησε την τελευταία του πνοή χθες Κυριακή. Και οι δύο νοσηλεύονταν στον Ευαγγελισμό. Αργά χθες τη νύχτα απεβίωσε μια ηλικιωμένη που νοσηλευόταν στο Θριάσιο Νοσοκομείο.

Μέχρι αργά χθες το βράδυ παρέμεναν σε νοσοκομειακά ιδρύματα 37 εγκαυματίες, εκ των οποίων οι έξι δίνουν μάχη για τη ζωή διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ. Ανάμεσα στους τραυματίες βρίσκεται και ένα παιδί το οποίο νοσηλεύεται στο Παίδων «Η Αγία Σοφία», με την πορεία της υγείας του να κρίνεται ικανοποιητική από τους θεράποντες ιατρούς.

ΑΓΝΩΣΤΟΣ Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, από τους 91 νεκρούς που έχουν εντοπιστεί μέχρι σήμερα, έχουν ταυτοποιηθεί μέσω DNA οι 81, ενώ άλλοι επτά έχασαν τη ζωή τους στο νοσοκομείο, οπότε η ταυτότητά τους ήταν ήδη γνωστή. Παράλληλα, εξακολουθούν να παραμένουν χωρίς ταυτοποίηση δύο σοροί στις οποίες έχει πραγματοποιηθεί νεκροψία. Τα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αστυνομίας έχουν λάβει γενετικό υλικό από τις δύο σορούς, όμως οι νεκροί δεν έχουν αναζητηθεί από συγγενείς ώστε να πραγματοποιηθεί ταυτοποίηση μέσω DNA. Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα ακόμη άτομο έχει, επίσης, δηλωθεί ως αγνοούμενος από φιλικά του πρόσωπα, όμως δεν έχει παραδοθεί στις Αρχές γενετικό υλικό ώστε να διαπιστωθεί αν πρόκειται για μία από τις δύο σορούς που παραμένουν στα αζήτητα.

Χωρίς ταυΤοτητα. Ως προς το πτώμα γυναίκας που είχε βρεθεί στην περιοχή Φλέβες ανοιχτά της Βουλιαγμένης δεν έχει ακόμη διαπιστωθεί αν συμπεριλαμβάνεται στα θύματα της πυρκαγιάς. Αρχικά είχε θεωρηθεί ότι η σορός έφερε εγκαύματα, όμως στη συνέχεια και μετά την εξέτασή της από ομάδα ειδικών το σενάριο αυτό μάλλον φαίνεται να απομακρύνεται. Τραγικό είναι το γεγονός ότι οι νεκροί από την πύρινη λαίλαπα που σκέπασε το Μάτι εξακολουθούν να παραμένουν «αριθμοί», καθώς δεν έχει δοθεί καμία επίσημη ενημέρωση για την ταυτότητά τους. Οσα στοιχεία έχουν δει το φως της δημοσιότητας προέρχονται από δημοσιογραφική έρευνα και από συγγενείς των θυμάτων οι οποίοι θέλησαν να δημοσιοποιήσουν τις προσωπικές τους ιστορίες.