Αρκετά χρόνια πριν, θυμάμαι τη μεγαλύτερη αδελφή παιδικής μου φίλης να έχει επιλέξει ένα όμορφο μικρό σπίτι σε απόμακρο σημείο της Μυκόνου. Χρειαστήκαμε χρόνο και «περάσματα» σε κακοτράχαλους, μάλλον επικίνδυνους δρόμους, για να προσεγγίσουμε την περιοχή. Η πρωτότοκη αδελφή, μια δυναμική «ιδιαίτερη» προσωπικότητα, είναι η αλήθεια, λάτρις της ζωής στη φύση, έμοιαζε πανευτυχής γύρω από την επιλογή της. Το σπίτι έδειχνε κουκλίστικο στην ψηλότερη κορυφή του βουνού, με το νησί και τις καταγάλανες θάλασσες, στο κάτω μέρος, να δημιουργούν φαντασμαγορικό σκηνικό.

Η γυναίκα με το μακρύ καφτάνι, μας εξήγησε ότι η συγκεκριμένη κατοικία δεν είχε ρεύμα. Το σπίτι που αποφάσισε να ενοικιάσει, βρισκόταν σε τόσο απομακρυσμένο και απόκρημνο σημείο που ακόμα και αυτοί οι… υπάλληλοι της ΔΕΗ απέφευγαν να επισκεφθούν. Χρόνια μετά, πληροφορήθηκα ότι το σπίτι αυτό συνεχίζουν να το ενοικιάζουν έναντι αδράς αμοιβής, άνθρωποι οι οποίοι επιθυμούν να ζήσουν σαν… πρωτόγονοι. Μακριά από θόρυβο, κοσμικότητες, night life και big parties on the beach, με «σιντριβάνια» από συλλεκτικές Armand de Brignac. Κατεβαίνουν μία ή δύο φορές την εβδομάδα στη Χώρα της Μυκόνου για προμήθειες και επιστρέφουν με σκοπό να απολαύσουν την ηρεμία στο «πολύτιμο» καταφύγιό τους. Ειλικρινά πιστεύω ότι και αν ακόμα δεν μπορείτε να φανταστείτε τη ζωή μακριά από τον κόσμο, τις ανέσεις και ίσως την πολυτέλεια, το Νησί των Ανέμων σας προσφέρει εξαιρετικές προτάσεις τον Αύγουστο. Είναι η ιδανική εποχή για να απολαύσετε την απίστευτη γοητεία του αιγαιοπελαγίτικου νησιού χωρίς να σκέφτεστε ότι σε… κάποια γωνιά θα πέσετε επάνω σε αυτούς που συναντάτε στο Κολωνάκι, τη Γλυφάδα και την Κηφισιά.

Απαγορευτικές τιμές, γραφικές παραλίες

και διάσημοι DJ

Τα κορυφαία μοντέλα Αλεσάντρα Αμπρόσιο, Αντριάνα Λίμα και Ελσα Χοσκ δεν είναι τυχαίο ότι επιλέγουν τον Αύγουστο για να κάνουν διακοπές στη Μύκονο. Τα στίφη των τουριστών που κατακλύζουν το αιγαιοπελαγίτικο νησί, τέτοια εποχή έχουν εξαφανιστεί. Οι τιμές είναι απαγορευτικές στη Μύκονο για τους κοινούς θνητούς. Ξεκινώντας από τα πολυσυζητημένα beach bars και ακριβά εστιατόρια, μέχρι τις γραφικές ψαροταβέρνες, τα bars και τα σουβλατζίδικα, οι τιμοκατάλογοι «χτυπάνε κόκκινο».

Οι παραλίες είναι πάντα υπέροχες κάτω από τον καυτό ήλιο. Οι κατακόκκινες ομπρέλες στη Λια δημιουργούν εκτυφλωτικό σκηνικό. Ακριβώς όπως και τα γαλάζια και λευκά Loro Piana «καλύμματα» στις ξαπλώστρες της κοσμοπολίτικης Ψαρρούς. Ο Αγιος Στέφανος είναι κοντινός προορισμός με κάποιες από τις πλέον πολυτελείς κατοικίες, γνωστών επιχειρηματιών της χώρας, να έχουν χτιστεί εκεί. Στον Καλαφάτη (το σπίτι του Γιάννη Δελούδη, super μοντέρνο και μινιμαλιστικό, εκεί όπου περνούσε τα καλοκαίρια της η πρόωρα χαμένη από τη ζωή Ζάχα Χαντίντ, κλέβει ματιές) και την κοντινή Αγία Αννα υπάρχει το Diving Center. Ο Πάνορμος, το Καλό Λιβάδι, το Αγράρι, ο Ορνός, η Παράγκα, ο Αγιος Σώστης, η Φτελιά ανήκουν στις δημοφιλέστερες παραλίες. Το Super Paradise γεμίζει το πρωί με ένα «πολύχρωμο» πλήθος, το οποίο απολαμβάνει τη θάλασσα. Το βράδυ ξεκινάει το έντονο night life με τους top DJ του πλανήτη στα decks και ολονύχτιους χορούς στο φως του αυγουστιάτικου φεγγαριού…

Η Μύκονος με τα μικρά, πανέμορφα σπιτάκια «σκαρφαλωμένα» σε πανύψηλες βουνοκορφές. Η Μύκονος με τις κινηματογραφικού τύπου παραλίες και τις καταγάλανες θάλασσες, στις οποίες ταξιδεύουν τα πολυτελέστερα yachts του πλανήτη. Το Νησί των Ανέμων με τις εντυπωσιακές boutiques, οι οποίες φιλοξενούν κορυφαία fashion brands. Το λαμπερό Nammos Village με καταστήματα, τα οποία μπορείς να συναντήσεις σε ανάλογα εμπορικά κέντρα στο Μόντε Κάρλο, τις Κάννες, τη Σαρδηνία, έχει κερδίσει τα κολακευτικότερα σχόλια. Στο κέντρο του νησιού υπάρχουν επίσης πολύ καλά καταστήματα. Η πολυπράγμων Θέμις Ζουγανέλη υποδέχθηκε στην boutique Themis-Z τη Νάντια Σβαρόφσκι, του ομώνυμου εμβληματικού οίκου κοσμημάτων και κρυστάλλων. Η κυρία Ζουγανέλη, ταλαντούχα σχεδιάστρια μόδας, δημιούργησε μαζί με τη Νάντια μια exclusive resort συλλογή κοσμημάτων με έμπνευση από τη Μύκονο και τα φυλαχτά. Τα έσοδα της βραδιάς των εγκαινίων διατέθηκαν στους συνανθρώπους μας, οι οποίοι επλήγησαν από τις πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική.