Η ΑΕΚ έχει μπει για τα καλά σε ρυθμούς Σέλτικ. Οι άνθρωποι της Ενωσης είχαν την ευκαιρία να μελετήσουν εκ νέου την προσεχή αντίπαλό τους, βλέποντάς τη να κερδίζει με 3-1 την Λίβινγκστον. Οπως έδειξε η πρωταθλήτρια Σκωτίας είναι μια ομάδα με ποιότητα από το κέντρο και μπροστά, που μπορεί εφόσον βρει χώρους να δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα.

Ομως δεν είναι άτρωτη. Η αμυντική γραμμή της ομάδας του Μπρένταν Ρότζερς δεν δείχνει αξιόπιστη και αν η ΑΕΚ χτυπήσει εκεί, μπορεί να κάνει τη ζημιά στη Γλασκώβη. Βρίσκοντας ένα γκολ το οποίο θα αλλάξει εντελώς τις ισορροπίες για τη ρεβάνς της Αθήνας.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης δείχνει πως έχει κατασταλάξει για το πλάνο που θα ακολουθήσει. Παρατάσσοντας την ενδεκάδα που είδαμε στο φιλικό με την Γαλατάσαραϊ και επιδιώκοντας να εκμεταλλευτεί στις αντεπιθέσεις τα κενά που αναμένεται να υπάρξουν στην άμυνα της Σέλτικ.

Αυτή είναι η τακτική προσέγγιση που δουλεύει για το ματς όλες αυτές τις μέρες ο τεχνικός της ΑΕΚ και εκτιμώ πως είναι η ορθή. Τουλάχιστον στα… χαρτιά, διότι όλα θα κριθούν στον αγωνιστικό χώρο του Celtic Park.

Το παιχνίδι της Τετάρτης είναι σίγουρα το πιο σημαντικό. Είναι παραπάνω από την… μισή πρόκριση και έτσι πρέπει να το αντιμετωπίσει και η Ενωση. Καθώς αν πάρει ένα αποτέλεσμα που θα φέρει τη ρεβάνς στα μέτρα της, τότε, έχοντας και τον κόσμο στο πλευρό της, μπορεί να τα καταφέρει. Κάνοντας από τον Αύγουστο κιόλας την πρώτη της υπέρβαση για φέτος.

Δεν θα είναι εύκολο και απλό, όμως η ΑΕΚ, τουλάχιστον βάσει των όσων έχουμε δει μέχρι τώρα, μπορεί να τα καταφέρει. Φτάνοντας από το βράδυ της Τετάρτης ένα ακόμα βήμα πιο κοντά στον πρώτο μεγάλο στόχο της σεζόν.