Η Μίλαν πέρασε πολλά τα τελευταία χρόνια. Η άλλοτε κραταιά ομάδα, επτά φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης, βυθισμένη στη δίνη των προβλημάτων, ξέχασε τον ρόλο του πρωταγωνιστή και παρέμεινε στην αφάνεια.

Πέρυσι επέστρεψε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και πριν από έναν μήνα κατάφερε να απομακρυνθεί από τα βράχια που την οδηγούσαν οι κινέζοι ιδιοκτήτες. Οι διασώστες ήταν γνωστά πρόσωπα. Δικά της παιδιά. Κατ’ αρχάς από πέρυσι στον πάγκο ήταν ο Τζενάρο Γκατούζο, ένας παίκτης που μόχθησε και μάτωσε τη φανέλα. Η αμερικανική εταιρεία που ανέλαβε να «τρέξει» την ομάδα εκτίμησε τη δουλειά του και ο Γκατούζο παρά τα δημοσιεύματα που αναφέρονται στον Αντόνιο Κόντε, αλλά και στον Φρανκ Ράικαρντ, φαίνεται ότι θα συνεχίσει στον πάγκο και στη νέα περίοδο. Κι αυτή τη φορά όχι μόνος. Η Μίλαν θα βρει και πάλι τα παιδιά της στην προσπάθεια να ξαναγίνει η ισχυρή ομάδα που κυριαρχούσε σε όλες τις διοργανώσεις. Ο πρώτος που ήρθε ήταν επίσης ένας παλιός παίκτης της ομάδας με εξίσου σημαντική προσφορά. Ο Λεονάρντο ανέλαβε τη θέση του τεχνικού διευθυντή και αυτός ήταν που διαπραγματεύτηκε τη μεταγραφή των Ιγκουαΐν και Καλντάρα.

Από χθες στην ομάδα που θα προσπαθήσει να επαναφέρει τη Μίλαν στον δρόμο των επιτυχιών, προστέθηκε και ο Πάολο Μαλντίνι, ένας «θρύλος» για τους Ροσονέρι, καθώς πέρασε όλη την ποδοσφαιρική του ζωή στην ομάδα, έχοντας 902 συμμετοχές, κατακτώντας επτά φορές το πρωτάθλημα, ενώ αναδείχτηκε άλλες πέντε πρωταθλητής Ευρώπης. Ο Μαλντίνι θα αναλάβει τον ρόλο του διευθυντή ανάπτυξης.

Η Μίλαν έχει μάθει από πέρυσι να στηρίζεται στα δικά της παιδιά. Ο 20χρονος επιθετικός Πάτρικ Κουτρόνε, παιδί των ακαδημιών, σημείωσε πέρυσι δέκα γκολ στο πρωτάθλημα. Αυτό που θα του μείνει αξέχαστο πάντως είναι το γκολ με το οποίο η Μίλαν απέκλεισε στο Κύπελλο την Ιντερ. Κι ακόμα βασικός ήταν και ο 21χρονος αμυντικός Νταβίντε Καλάμπρια. Κι οι δύο φυσικά είναι και φέτος στην ομάδα.