Η άφιξη του Κριστιάνο Ρονάλντο στο ιταλικό πρωτάθλημα, η μετακίνηση του Γκονσάλο Ιγκουαΐν από τη Γιουβέντους στη Μίλαν, αλλά και η παραμονή (όπως όλα δείχνουν) δύο εξαιρετικών σκόρερ (Τσίρο Ιμόμπιλε και Μάουρο Ικάρντι) προδιαθέτουν τους Ιταλούς για μία αγωνιστική χρονιά με ξεχωριστό ενδιαφέρον και στη μάχη για τον τίτλο του πρώτου σκόρερ.

Η παρουσία του Κριστιάνο Ρονάλντο στη Γηραιά Κυρία δίνει ακόμα μεγαλύτερη επιθετική δύναμη. Ο Πορτογάλος έχει ειδική σχέση με τα δίχτυα και πέρυσι στο ισπανικό πρωτάθλημα έφτασε τα 26 γκολ, παρά το γεγονός ότι έχασε τα πρώτα παιχνίδια και έως τα Χριστούγεννα είχε σκοράρει μόλις τέσσερις φορές. Ο Ρονάλντο έχασε βέβαια τη μάχη από τον Λιονέλ Μέσι που σημείωσε 34 γκολ, ωστόσο ξέρει καλά ότι τελικά στα… σημεία αυτός ήταν ο νικητής. Φυσικά θα χρειαστεί λίγο χρόνο για να προσαρμοστεί, έχει την εμπειρία αυτό να γίνει σύντομα, ωστόσο είναι γνωστό ότι αν αρχίσει να σκοράρει κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πού μπορεί να σταματήσει. Να σημειώσουμε ότι πρώτος σκόρερ της Γιουβέντους στο περσινό πρωτάθλημα ήταν ο Πάολο Ντιμπάλα (22 γκολ).

Ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν δεν είχε πέρυσι και την καλύτερη χρονιά. Τέλειωσε το πρωτάθλημα με 16 γκολ και έξι ασίστ, λιγότερο παραγωγικός συγκριτικά με την πρώτη του χρονιά στο Τορίνο (24 γκολ). Παρ’ όλα αυτά και πάλι παραμένει πίσω από το ρεκόρ του με τη φανέλα της Νάπολι (36). Συνολικά στις δύο χρονιές του στη Γιουβέντους σημείωσε 55 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις. Ο Τζενάρο Γκατούζο πάντως είναι αισιόδοξος: «Ο Ιγκουαΐν εκτός από την ικανότητά του στο γκολ θα προσφέρει ακόμα περισσότερη ποιότητα στη Μίλαν. Είναι ένας παίκτης που πάντα έχει τη διάθεση για δουλειά και ποτέ δεν εγκαταλείπει την προσπάθεια», σχολίασε ο τεχνικός των Ροσονέρι.

Οι περσινοί

Τη θέση του πρώτου σκόρερ στην περσινή σεζόν μοιράστηκαν ο Μάουρο Ικάρντι της Ιντερ και ο Τσίρο Ιμόμπιλε της Λάτσιο, που σημείωσαν από 29 γκολ. Ο επιθετικός της Λάτσιο είχε ακόμα μεγαλύτερη συνεισφορά στην ομάδα του καθώς μοίρασε και εννέα ασίστ. Στο γερμανικό πρωτάθλημα όταν φόρεσε τη φανέλα της Ντόρτμουντ δεν κατάφερε να προσαρμοστεί και ουσιαστικά δεν έδειξε κάτι ιδιαίτερο. Με την επιστροφή του όμως στην Ιταλία άρχισε πάλι να… πυροβολεί. Κατά μέσο όρο στο περσινό πρωτάθλημα σκόραρε κάθε 93 λεπτά!

Ο Μάουρο Ικάρντι είχε επίσης μία εξαιρετική χρονιά, η οποία όμως δεν εξαργυρώθηκε με μία συμμετοχή στο Μουντιάλ της Ρωσίας. Ο Ικάρντι πέτυχε 29 γκολ σε 34 ματς και θα είναι και στη νέα χρονιά ένας από τους πρωταγωνιστές στην προσπάθεια της Ιντερ για διάκριση.

Μπορεί αυτοί οι παίκτες να είναι τα φαβορί για τον τίτλο του πρώτου σκόρερ στο ιταλικό πρωτάθλημα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και άλλοι ικανοί επιθετικοί. Ο Ντρίες Μέρτενς της Νάπολι τέλειωσε την περσινή σεζόν με 18 γκολ και έξι ασίστ, ενώ ο Εντίν Τζέκο της Ρόμα τέλειωσε τη χρονιά με δύο λιγότερα.

Οι Ιταλοί πιστεύουν αρκετά σε έναν άλλον επιθετικό, τον Αντρέα Μπελότι της Τορίνο. Δεν είχε καλή χρονιά στο τελευταίο πρωτάθλημα, πέτυχε μόλις δέκα γκολ, ωστόσο όλοι περιμένουν ότι στη νέα σεζόν θα δείξει την αξία του. Σημειώνουμε ότι ο 24χρονος είχε σημειώσει 26 γκολ την περίοδο 2016-2017.