Ασφαλώς και οφείλουμε σε τούτο το ευαίσθητο – ένεκα της προετοιμασίας – σημείο της σεζόν να είμαστε επιφυλακτικοί, αλλά μάλλον θα ήταν επιπόλαιο να μη ρίχναμε ματιές στον Αρη. Γιατί η συγκεκριμένη ομάδα επέστρεψε και το κάνει έχοντας αρκετές και υψηλές φιλοδοξίες. Το φανερώνουν τα αποτελέσματα στα φιλικά παιχνίδια της: τέσσερα ματς, τέσσερις επιτυχίες και μάλιστα χωρίς να δεχθεί γκολ. Δεν το λες και αμελητέο δείγμα, σωστά; Φαίνεται πως ο κόουτς Πάκο Ερέρα κουμπώνει καλά με την ομάδα και άλλωστε ο Αρης έχει παράδοση να βασίζεται σε ανθρώπους από την Ιβηρική Χερσόνησο.

Πόδια βαριά

«Παρουσιάσαμε το καλύτερο που μπορούσαμε. Κάποιες φορές τα πόδια είναι βαριά από την προετοιμασία. Το πρώτο που πρέπει να κρατήσουμε είναι να μάθουμε να έχουμε τον έλεγχο και με μία ή δύο επαφές να τρέχουμε στο ανοιχτό γήπεδο. Το δεύτερο πράγμα που πρέπει να κρατήσουμε είναι να παίζουμε μπροστά, να μη γυρνάμε πίσω την μπάλα και ο κάθε παίκτης να κρατάει τη γραμμή του. Συνεχίζουμε την προετοιμασία, αυτό είναι η δουλειά μας. Το τρίτο πράγμα που θα προσέξουμε είναι οι πλαγιοκοπήσεις. Θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Και το τέταρτο είναι να κρατάμε την μπάλα στο κέντρο, να μην κάνουμε αβίαστα λάθη, να ελέγχουμε το παιχνίδι και να έχουμε την πρωτοβουλία των κινήσεων», τόνισε μετά τη νίκη επί της Βίλεμ (1-0) ο τεχνικός του Αρης, κάνοντας στην ουσία και μια μίνι ανασκόπηση της προετοιμασίας. Παρουσιάζοντας μάλιστα έναν κατάλογο με τα «θέλω» του.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι την ερχόμενη Πέμπτη ο Αρης έχει προγραμματίσει να δώσει φιλικό παιχνίδι με τη Λάρισα στο Κλεάνθης Βικελίδης και ήδη εκτιμάται ως σημαντικός ο συναγερμός του κόσμου. Γιατί ακούνε πολλά, είδαν περισσότερα και κάπως έτσι δημιουργούνται προσδοκίες. Ο Ερέρα, να το ξαναπούμε, πείθει. Οχι μόνο με τη δουλειά του, αλλά και με τις ξεκάθαρες τοποθετήσεις, αφού δεν κρύβεται και λέει πάντα αυτό που πιστεύει.

Το «κάτι»

Στο παιχνίδι με τη Βίλεμ, μια καλή ομάδα του ολλανδικού πρωταθλήματος, ο Αρης εμφανίστηκε ξανά με στόχο να κρατήσει τον ρυθμό και να μη δεχθεί πολλές φάσεις. Το κατάφερε. Και προς το φινάλε του ματς, στο 87′ ο Ματέο Γκαρσία βρήκε δίχτυα για το τελικό 1-0. Αυτά το Σάββατο. Χθες, ο Αρης επέστρεψε στη βάση του και μένει να φανεί αν θα προχωρήσει η ομάδα σε άλλες μεταγραφές. Δεν αποκλείεται ο Ερέρα να περιμένει «κάτι» στην αμυντική γραμμή, έναν ποδοσφαιριστή να πλαισιώσει τους Σόουζα, Βελέθ και Δεληζήση. Στην επίθεση, οι θέσεις είναι καλυμμένες, το γκολ ίσως δεν έρχεται με την ευκολία που θα περίμενε ο προπονητής, αλλά δεν πρέπει να λησμονούμε πως έχει υπογράψει ο Χαμζά Γιουνές.

Ενας στράικερ εγνωσμένης αξίας και ειδικά στο πρωτάθλημα της ελληνικής Λίγκας έχει δώσει τα διαπιστευτήριά του αγωνιζόμενος στην Ξάνθη. Το γκολ, συνεπώς, αναμένεται. Οπως και η καλή πορεία του Αρη, που μοιάζει να πορεύεται σε σωστή κατεύθυνση. Στα χέρια ενός ικανότατου ισπανού προπονητή, με θητεία στα δύο μεγαλύτερα πρωταθλήματα της χώρας, με γνώση της αγοράς και των δυνατοτήτων πολλών ποδοσφαιριστών, που έχει στόχο να χτίσει ομάδα με βάση το καλό σύνολο και όχι απλά τις αξιόλογες μονάδες.

Ο πολλά υποσχόμενος Γκαρσία

Αλλος ένας πιτσιρικάς (22) είναι ο Αργεντινός Ματέο Γκαρσία, που ήρθε δανεικός από τη Λας Πάλμας. Κάνει «γκελ» σε αυτά τα πρώτα φιλικά, μπορεί να εξελιχθεί σε σημείο αναφοράς για την ομάδα του Ερέρα.