Η Μάντσεστερ Σίτι και ο Πεπ Γκουαρντιόλα άρχισαν τη συλλογή τροπαίων για τη φετινή χρονιά. Η νίκη επί της Τσέλσι στο Γουέμπλεϊ (2-0) έφερε για πέμπτη φορά το τρόπαιο του Κομιούνιτι Σιλντ στη Σίτι και είχε πρωταγωνιστή τον Σέρχιο Αγουέρο. Ο αργεντινός επιθετικός με τα δύο γκολ που σημείωσε έφτασε τα 201 με τη φανέλα της Σίτι και έγινε ο πρώτος στην ιστορία της ομάδας που ξεπέρασε τα 200.

«Ολα ήταν καλά για την ομάδα. Ηταν δυνατό παιχνίδι, αλλά όλοι οι παίκτες αγωνίστηκαν πολύ καλά. Ημασταν συγκεντρωμένοι και έτσι ήρθε η νίκη», είπε ο Γκουαρντιόλα, ο οποίος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην… αδυναμία του. Στον 18χρονο Φιλ Φοντέν, ο οποίος έδωσε την ασίστ στο πρώτο γκολ του Αγουέρο. «Είναι έτοιμος για την Πρέμιερ Λιγκ. Ηταν μαζί μας από πέρυσι και πλέον διαθέτει περισσότερη εμπειρία».

Ο προπονητής της Τσέλσι, Μαουρίτσιο Σάρι, δεν είχε στη διάθεσή του Κουρτουά, Αζάρ, Ζιρού, Καντέ και αναφέρθηκε στους δύο πρώτους, που λέγεται ότι θέλουν μεταγραφή στη Ρεάλ Μαδρίτης: «Μίλησα και με τους δύο και νομίζω ότι υπάρχουν περισσότερες καλές ειδήσεις παρά άσχημες», υποστήριξε. Θυμίζουμε ότι ο εκπρόσωπος του Κουρτουά είχε υποστηρίξει πως ο βέλγος τερματοφύλακας θέλει να επιστρέψει στη Μαδρίτη για οικογενειακούς λόγους.

Μπελάδες για Καρνέζη

Στο μεταξύ, σε μπελάδες έβαλε η Λίβερπουλ τον Ορέστη Καρνέζη. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ συνέτριψε σε φιλικό στο Δουβλίνο τη Νάπολι με 5-0, ο διεθνής τερματοφύλακας δεν είχε καλή απόδοση και ο ιταλικός Τύπος ανέφερε ότι κινδυνεύει η θέση του. Ο Καρνέζης αποκτήθηκε πριν από έναν μήνα ως δεύτερος τερματοφύλακας, ωστόσο σύμφωνα με τα δημοσιεύματα η Νάπολι έχει ζητήσει δανεικό από τη Σταντάρ Λιέγης τον Μεξικανό Γκιγιέρμο Οτσόα.

Στη Ρεάλ, ο Γιουλέν Λοπετέγκι είδε τον Ασένσιο να σημειώνει δύο γκολ στο φιλικό με τη Γιουβέντους  (3-1), ωστόσο μάλλον δεν ήταν αρκετό για να ξεχάσει τα υπόλοιπα θέματα. Ο ιταλικός Τύπος επιμένει για τον Λούκα Μόντριτς, αναφέροντας μάλιστα πως την Τετάρτη που επιστρέφει στη Μαδρίτη έχει ζητήσει ραντεβού με τον Φλορεντίνο Πέρεθ, προκειμένου να του εξηγήσει τους λόγους που θέλει να αποχωρήσει από τη Ρεάλ. Σύμφωνα με άλλο δημοσίευμα, η Ιντερ προσφέρει στη Ρεάλ 15 εκατ. ευρώ, ώστε να πάρει δανεικό τον Μόντριτς για έναν χρόνο και το επόμενο καλοκαίρι θα γίνει κανονικά η μεταγραφή προσφέροντας άλλα 25 εκατ. Ο Λοπετέγκι έχει να σκεφτεί και έναν άλλο Κροάτη, τον Κόβασιτς, που επίσης θέλει να φύγει. Στην Μπαρτσελόνα, ο Ερνέστο Βαλβέρδε περιμένει την υπογραφή του Αρτούρο Βιδάλ, καθώς υπάρχει συμφωνία με την Μπάγερν, ωστόσο μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον 18χρονο επιθετικό Ρίκι Πουτζ ο οποίος εντυπωσίασε ακόμα και τον Τζενάρο Γκατούζο στο φιλικό με τη Μίλαν. Ο Βαλβέρδε υποστήριξε πάντως ότι είναι πιθανό η Μπαρτσελόνα να κάνει ακόμα μία μεταγραφή.

Νότιγχαμ Φόρεστ

Πρεμιέρα με ισοπαλία

Ισοπαλία για τη Νότιγχαμ στην πρεμιέρα της Τσάμπιονσιπ. Η ομάδα του Αϊτο Καράνκα έφερε 1-1 στο Μπρίστολ με τη Σίτι, καθώς δέχθηκε γκολ στο 5ο λεπτό (Βέιμαν), αλλά ισοφάρισε με τον Μέρφι στο 46’. Η Νότιγχαμ σύμφωνα με τον αγγλικό Τύπο συγκαταλέγεται στα φαβορί για την άνοδο στην Πρέμιερ Λιγκ μαζί με τη Μίντλεσμπρο (2-2 στην έδρα της Μίλγουολ) και τη Στόουκ, η οποία ηττήθηκε στο Ελαντ Ρόουντ από τη Λιντς του Μαρσέλο Μπιέλσα με 3-1. Πρεμιέρα με εκτός έδρας νίκη για τον Φρανκ Λάμπαρντ και την Ντέρμπι (2-1 τη Ρέντινγκ), ενώ σε άλλα ματς σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Μπέρμιγχαμ – Νόριτς 2-2, Μπρέντφορντ – Ρόδεραμ 5-1, Ιπσουιτς – Μπλάκμπερν 2-2, Πρέστον – ΚΠΡ 1-0, Γουέστ Μπρομ – Μπόλτον 1-2, Γουίγκαν – Σέφιλντ Γουένσντεϊ 3-2, Σέφιλντ Γιουνάιτεντ – Σουόνσι 1-2.