Αυτό το καλοκαίρι ήταν τυχερό για αρκετά από τα νέα ταλέντα της Πρέμιερ Λιγκ. Το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας και οι διακοπές πολλών παικτών που αγωνίστηκαν σε αυτό, υποχρέωσαν περισσότερο ίσως από κάθε άλλη χρονιά τους προπονητές να έχουν μαζί τους στην προετοιμασία νεαρούς ποδοσφαιριστές. Αυτό δεν είναι βέβαια κάτι ασυνήθιστο, ωστόσο φέτος οι νεαροί πήραν χρόνο συμμετοχής και κέρδισαν με την αξία τους τα φώτα της δημοσιότητας. Στην Πρέμιερ Λιγκ, περιμένουν τη νέα αγωνιστική χρονιά που αρχίζει την Παρασκευή να παρακολουθήσουν κάποια ανερχόμενα αστέρια του αγγλικού ποδοσφαίρου. Ας δούμε μερικά από αυτά:

Αρσεναλ και Τσέλσι

Ο 18χρονος Εμιλ Σμιθ-Ρόου κέρδισε την εμπιστοσύνη του Ουνάι Εμερι, του νέου προπονητή της Αρσεναλ. Ο νεαρός βρέθηκε από μία παραλία της Γαλλίας, όπου έκανε διακοπές με την οικογένειά του, στη Σιγκαπούρη για να κάνει προετοιμασία με την Αρσεναλ. Ο Εμερι του έδωσε χρόνο συμμετοχής στα φιλικά και ο 18χρονος δεν άφησε την ευκαιρία ανεκμετάλλευτη. Πέτυχε ένα καταπληκτικό γκολ με την Ατλέτικο και στην επιστροφή στο Βόρειο Λονδίνο υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο.

Ο Μαουρίτσιο Σάρι όταν έφτασε στο Στάμφορντ Μπριζ φρόντισε να ρίξει μια ματιά και στις ακαδημίες. Εντόπισε κάποια παιδιά και τα πήρε μαζί του στην προετοιμασία. Ενα από αυτά ήταν ο 17χρονος μέσος Κάλουμ Χάντσον-Οντόι, ο οποίος επίσης άρπαξε την ευκαιρία που του έδωσε ο ιταλός τεχνικός. Ο Σάρι τον χρησιμοποίησε βασικό σε κάποια παιχνίδια και ο νεαρός έδειξε πολλά στοιχεία από το ταλέντο του. Και ο Σάρι φρόντισε να τον ανταμείψει, ανακοινώνοντάς του ότι τη νέα χρονιά θα είναι στο ρόστερ της πρώτης ομάδας και θα έχει την ευκαιρία να πάρει χρόνο συμμετοχής σε διοργανώσεις όπως το Κύπελλο, το Λιγκ Καπ και το Γιουρόπα Λιγκ. «Είναι ένας πολύ καλός νεαρός ποδοσφαιριστής. Φυσικά θα πρέπει να περιμένουμε, ωστόσο πιστεύω ότι θα γίνει πολύ δυνατός. Προς το παρόν θα είναι στην πρώτη ομάδα τη νέα σεζόν», είπε ο προπονητής της Τσέλσι.

Το σχολείο της Νότιγχαμ

Ο 20χρονος επιθετικός μέσος Κίραν Ντόουελ ήταν μέλος της Εθνικής που κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο στην κατηγορία U20. Ανήκει στην Εβερτον και την περσινή χρονιά αγωνίστηκε δανεικός στη Νότιγχαμ σημειώνοντας δέκα γκολ σε 43 συμμετοχές. Μάλιστα είχε σκοράρει και στο 4-2 της Νότιγχαμ επί της Αρσεναλ στον τρίτο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας. «Στη Νότιγχαμ έμαθα πάρα πολλά, κάθε εβδομάδα αποκτούσα και νέες εμπειρίες οι οποίες θα με βοηθήσουν να κερδίσω την εμπιστοσύνη του προπονητή μου και στην Εβερτον. Την περσινή χρονιά έμαθα να παίζω σωστό ποδόσφαιρο» είπε ο Ντόουελ, που περιμένει τις ευκαιρίες από τον Μάρκο Σίλβα.

Το πουλέν του Πεπ

Ο Ράιαν Μπρούστερ είχε μία πολύ άτυχη χρονιά πέρυσι. Ολα άρχισαν καλά, καθώς ήταν μέλος της Εθνικής στο Παγκόσμιο Κύπελλο U17 στην Ινδία, όπου η Αγγλία κατέκτησε το τρόπαιο. Ενας σοβαρός τραυματισμός στο γόνατο τον άφησε αρκετό χρόνο εκτός γηπέδων, ωστόσο ο προπονητής της Λίβερπουλ Γιούργκεν Κλοπ του έχει δώσει πενταετές συμβόλαιο και περιμένει πολλά από αυτόν. Ο Πεπ Γκουαρντιόλα έχει δώσει ήδη από πέρυσι τις ευκαιρίες στον 18χρονο Φιλ Φοντέν. Και αυτός μέλος της Εθνικής U17, είχε δέκα συμμετοχές στην Πρέμιερ Λιγκ με τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι και άλλη μία σε αγώνα με τη Βασιλεία για το Τσάμπιονς Λιγκ! Ο Γκουαρντιόλα ήξερε τον Φοντέν από την περσινή προετοιμασία και μάλιστα έπειτα από μία φιλική αναμέτρηση με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε πει χαρακτηριστικά: «Είχα αρκετό καιρό να δω έναν παίκτη σε

αυτή την ηλικία όπως ο Φοντέν».

Νεαρός Λύκος

Η Λέστερ δαπάνησε τον περασμένο Ιούνιο περισσότερα από 20 εκατ. ευρώ για να φέρει στο Κινγκ Πάουερ τον Τζέιμς Μάντισον από τη Νόριτς. Ο 21χρονος μεσοεπιθετικός, που έκανε πράγματα και θαύματα πέρυσι στην Τσάμπιονσιπ (15 γκολ), υπέγραψε συμβόλαιο για πέντε χρόνια.

Αφήσαμε τελευταίο έναν 21χρονο Πορτογάλο. Ο Ρούμπεν Νέβες είχε εξαιρετική χρονιά πέρυσι στην Τσάμπιονσιπ και βοήθησε τη Γουλβς να επιστρέψει στην Πρέμιερ Λιγκ. Ο 21χρονος μέσος υπέγραψε νέο συμβόλαιο και θα μείνει στο Μολινό για τα επόμενα πέντε χρόνια.