Κλιμακώνεται η μάχη για την απόκτηση μεριδίων στην αγορά της ιδιωτικής υγείας με τον διαγωνισμό της Τράπεζας Πειραιώς για την πώληση του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν. Οπως ανακοίνωσε η Πειραιώς, «ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας για την πώληση του 100% των μετοχών της θυγατρικής της εταιρείας ΗΜΙΘΕΑ ΑΕ, η οποία κατέχει και λειτουργεί το νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν, με την εμπρόθεσμη υποβολή ικανοποιητικού αριθμού μη δεσμευτικών προσφορών, από ενδιαφερόμενους επενδυτές». Η τράπεζα κάνει γνωστή επίσης τη συνέχιση του διαγωνισμού προς την τελευταία φάση: «Τις προσεχείς ημέρες, η τράπεζα σε συνεργασία με την PwC, χρηματοοικονομικό σύμβουλο της πώλησης, θα αξιολογήσει τις υποβληθείσες προσφορές προκειμένου να επιλεγούν εκείνες που θα προχωρήσουν στη δεύτερη φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας σύμφωνα με τους όρους διεξαγωγής της». Οπως αναφέρουν παράγοντες της αγοράς, οι ενδιαφερόμενοι για τον συγκεκριμένο διαγωνισμό ήταν 23 επενδυτικά σχήματα. Τόσος είναι τουλάχιστον ο αριθμός εκείνων που υπέγραψαν σύμβαση εμπιστευτικότητας προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση στον φάκελο του διαγωνισμού. Τα ίδια στελέχη τονίζουν ότι το ενδιαφέρον εστιάζεται κατά κύριο λόγο στη στάση που θα τηρήσει ο μεγάλος νεοεισερχόμενος παίκτης στον χώρο της ιδιωτικής υγείας. Ο λόγος για την Hellenic Healthcare (CVC Capital Partners) που τοποθετήθηκε επενδυτικά στο Metropolitan, στο Iaso General και συνήψε πρόσφατα τη συμφωνία εξαγοράς του Υγεία.

Δεύτερη εξέλιξη που θα κρίνει εν πολλοίς την έκβαση του διαγωνισμού είναι η συμφωνία ανάμεσα στο υπουργείο Υγείας και στο Ιδρυμα Ωνάση, για τη συμμετοχή του δεύτερου στον διαγωνισμό του Ερρίκος Ντυνάν προκειμένου να διεκδικήσει την επανένταξη του νοσοκομείου στο Δημόσιο.

Βέβαια, δεν πρέπει να παραβλέπονται και οι παραδοσιακές επιχειρήσεις στον χώρο της ιδιωτικής υγείας, οι οποίες αναμένονται να κινηθούν δυναμικά για την εξαγορά του Ερρίκος Ντυνάν.  Οι επενδυτές θα κληθούν μετά τη δεύτερη φάση του διαγωνισμού να προχωρήσουν σε due diligence, δηλαδή σε έλεγχο των οικονομικών και άλλων στοιχείων του νοσοκομείου, προκειμένου να διαμορφώσουν τις δεσμευτικές τους προσφορές.