Αποζημίωση της τάξεως των 25.000 ευρώ καλείται να καταβάλει έπειτα από δικαστική απόφαση ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης για υβριστικά σχόλια που ανήρτησε στο Facebook κατά της ΠΟΕΔΗΝ. Ολα ξεκίνησαν στις 3 Ιανουαρίου 2017, όταν ο αναπληρωτής υπουργός σχολίασε στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης τις δηλώσεις που είχε παραχωρήσει στην εφημερίδα «The Guardian» ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννακός, με τις οποίες αναφερόταν στη ραγδαία αύξηση νοσοκομειακών λοιμώξεων στην Ελλάδα. Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ είχε επισημάνει ότι οι νοσοκομειακές λοιμώξεις στη χώρα μας είναι αυξημένες «σε τριπλάσιο ποσοστό από τις άλλες χώρες της Ευρώπης και εξαιτίας τους πολλοί ασθενείς χάνουν τη ζωή τους».

Μιλώντας στη βρετανική εφημερίδα, είχε χρησιμοποιήσει τα πιο πρόσφατα διαθέσιμα στοιχεία – των ετών 2011 και 2012 -, προσθέτοντας ότι η κατάσταση έχει επιδεινωθεί από τότε λόγω της έλλειψης προσωπικού, των ανεπαρκών συνθηκών υγιεινής και της έλλειψης καθαριστικών προϊόντων.

Εκνευρισμένος από τη συνέντευξη, ο Παύλος Πολάκης δημοσίευσε στο Facebook το εξής σχόλιο: «Πρόεδρε της ΠΟΕΔΗΝ, όχι στην “Guardian” αλλά στους “New York Times” να δώσεις συνέντευξη με αισχρά ψέματα και στοιχεία του 2012 (τότε ντε που προσκύναγες τον Βενιζέλο και έγλειφες τον Αδωνη) συκοφαντώντας τη χώρα σου και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που σας έκοψε τη μάσα και τις εξυπηρετήσεις.

ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟ: – Δεν σε πιστεύει κανείς πια από τους εργαζομένους των νοσοκομείων, παρά μόνο το παρεάκι σου.

– Αποδεικνύεις ότι είσαι το ίδιο ξεφτίλας με τον Γιωργάκη που για να φέρει εδώ το ΔΝΤ έβριζε τη χώρα που ήταν πρωθυπουργός.

– Δείχνει τον πανικό που έχει πιάσει και σένα που σε λίγο καιρό δεν θα είσαι πια πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ (και τότε τι θα κάνεις στη ζωή σου;;), αλλά και τα ΜΜΕ που αναπαράγουν την εμετική σου συνέντευξη γιατί τους κόψαμε τη διαφημιστική δαπάνη από ΚΕΕΛΠΝΟ και την “αέρα” δανειοδότηση από τις τράπεζες και δεν βγαίνουν πια.

ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ: έκλεισε ο κύκλος σας, η θέση σας είναι στα σκουπίδια της Ιστορίας, ό,τι γκρέμισαν οι προηγούμενοι, με σένα και την παρέα σου να τους κρατάς φανάρι και να τους λιβανίζεις ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ χωρίς εσάς, ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ».

ΠΟΕΔΗΝ και Γιαννακός προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη και μετά την εκδίκαση της υπόθεσης το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκρινε ως συκοφαντική και εξυβριστική την ανάρτηση του Πολάκη και επιδίκασε το ποσό των 20.000 ευρώ στον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ για ηθική βλάβη και των 5.000 ευρώ στην ΠΟΕΔΗΝ για προσβολή της φήμης της, με τους νόμιμους τόκους. Επίσης όρισε να δημοσιεύσει ο Παύλος Πολάκης στον προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook) περίληψη της εν λόγω απόφασης.

Σχολιάζοντας την απόφαση του δικαστηρίου, η ΠΟΕΔΗΝ ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι «ο κύριος Πολάκης μολύνει την πολιτική ζωή του τόπου. Είναι κοινός συκοφάντης και ψεύτης. Λειτουργεί ως ασπίδα σωτηρίας του κυρίου Τσίπρα. Τέτοιες όμως συμπεριφορές πληρώνονται. Πληρώνονται και με ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ της Δικαιοσύνης» και πρόσθεσε πως από το χρηματικό ποσό που επιδικάστηκε 12.500 ευρώ θα δοθούν στα νοσοκομεία για αγορά ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και 12.500 ευρώ θα προσφερθούν στις οικογένειες των θυμάτων των φονικών πυρκαγιών.

Στο μεταξύ, με ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του Παύλου Πολάκη επισημαίνει ότι ο αναπληρωτής υπουργός δεν θα υπακούσει στο Δικαστήριο που ζητά ανάρτηση της απόφασης στο Facebook, ενημερώνει ότι θα ασκηθεί έφεση από την πλευρά του και αναφέρει ότι είχε ζητήσει αναβολή της δίκης λόγω υποχρεώσεών του στο Κοινοβούλιο.