Οναός του Ποσειδώνα είναι σύμφωνα με τη μυθολογία ο τόπος όπου αυτοκτόνησε ο Αιγέας όταν αντίκρισε τα μαύρα πανιά του πλοίου και πίστεψε έτσι ότι ο γιος του ο Θησέας (που είχε μεταβεί στην Κνωσό για να αντιμετωπίσει τον Μινώταυρο) είναι νεκρός. Ο συγκεκριμένος ναός αποτελεί για πάρα πολλούς επισκέπτες ένα από τα ωραιότερα και πλέον ειδυλλιακά μέρη του κόσμου. Ισως γι’ αυτό επισκέπτονται την περιοχή και τον ναό τον αφιερωμένο στον θεό της θάλασσας λίγο πριν από το ηλιοβασίλεμα. Σίγουρα πρόκειται για τόπο ο οποίος μάς γεμίζει με μια ανεξήγητη ενέργεια και δυνατά συναισθήματα. Η Ιρίνα Σάικ, ένα από τα γοητευτικότερα πλάσματα που κυκλοφορούν στον πλανήτη – ακόμα και αυτός ο… θεός Ποσειδώνας θα μπορούσε να «χτυπήσει» με θαυμασμό τη χρυσοποίκιλτη τρίαινά του μπροστά στις θανατηφόρες αναλογίες της -, είναι μεγάλη θαυμάστρια του ναού, ο οποίος (δωρικού ρυθμού και καινοτόμος για την εποχή του) χτίστηκε δύο φορές.

Στο παρελθόν με τον Ρονάλντο

Η σύντροφος του διάσημου αμερικανού ηθοποιού Μπράντλεϊ Κούπερ έχει επισκεφθεί τρεις φορές στο παρελθόν τον υπέροχο αυτόν ναό στο Σούνιο. Η Σάικ μαζί με τον οσκαρικό γοητευτικό star, πατέρα της ενάμισι έτους κόρης της, βρίσκεται, όπως αποκάλυψε ο διεθνής Τύπος (δημοσιεύοντας παπαρατσικές φωτογραφίες), στο Ποζιτάνο της Ιταλίας. Προηγουμένως όμως είχε ταξιδέψει στις Συρακούσες (επαρχία της Σικελίας που ίδρυσαν οι αρχαίοι Ελληνες το 734 π.Χ.). Οι Συρακούσες διαθέτουν εξαιρετικά μνημεία αλλά και αρχαιοελληνικά θέατρα, όπως και το υπαίθριο τεχνολογικό πάρκο του Αρχιμήδη. Η Ιρίνα δημοσίευσε φωτογραφίες από την περιοχή και κάποιοι πίστεψαν ότι βρίσκεται στην Ελλάδα. Μην ξεχνάμε ότι το top model συνήθιζε να επισκέπτεται πάντα τα καλοκαίρια τη χώρα μας με τον πρώην σύντροφό της Κριστιάνο Ρονάλντο.

Διεθνείς προσωπικότητες στα εστιατόρια των Σπετσών

Ολόκληρη η Σικελία είναι μια πραγματική μαγεία. Φυσικές ομορφιές, εξαιρετικά αξιοθέατα, εκκλησίες με υψηλούς κίονες και στην κορυφή τους εκκλησιαστικές φιγούρες που σε κάνουν όταν τις κοιτάζεις να αισθάνεσαι κάτι σαν… δέος. Η χαρακτηριστική μπαρόκ αισθητική της Νότιας Ιταλίας, τα έντονα στοιχεία που σε «δένουν» με την παράδοση αλλά και τα πλέον luxury και ακριβά ξενοδοχεία για να φιλοξενηθεί κανείς κυριαρχούν στην περιοχή. Το «Ashboe Hotel» και το «Hotel Metropole» στην Ταορμίνα (εκεί όπου πηγαίνει πολύ συχνά η Σκάρλετ Τζοχάνσον) και το «Sikelia Luxury Retreat» είναι τα καλύτερα.

Οι Ιταλοί μετρ Valentino και Roberto Cavalli επέλεξαν όμως να περάσουν το μεγαλύτερο μέρος του εφετινού καλοκαιριού τους στην Ελλάδα. Ο γηραιός Valentino με τη συντροφιά του βρίσκεται για περίπου ενάμιση μήνα στην πατρίδα μας. Τα θαλάσσια βήματα του Valentino ακολούθησε ο επίσης διάσημος συνάδελφός του Roberto Cavalli. Η θαλαμηγός του Roberto «Freedom» με τη νεαρή sexy σύζυγο στο… deck έδεσε κοντά σε αυτήν του Valentino («T.M. Blue One»). Οι δύο μετρ απόλαυσαν μαζί το δείπνο τους δύο βραδιές πριν στο πρώην «Padrino» (νυν «Al Vecchio Porto») των Σπετσών (σε κοντινό τραπέζι τα μέλη της πρώην βασιλικής οικογένειας της Ελλάδας). Ο Ντιέγκο ντε λα Βάλε του οίκου TOD’S «κατευθύνεται» στη Σύμη με τη θαλαμηγό του «Altair», ενώ ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι εγκαταλείπει τη South Italy με προορισμό τα Δωδεκάνησα…

Ερμιονίδα: απονομή των πρώτων βραβείων Πολιτισμού Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη

Τα πρώτα Βραβεία Πολιτισμού Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη απονεμήθηκαν μέσα από μια σεμνή αλλά συμβολική τελετή στο δημαρχείο της Ερμιόνης. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου. Ο Δήμος Ερμιονίδας αναγνωρίζοντας τη μεγάλη προσφορά της Πρέσβειρας Καλής Θελήσεως της UNESCO κυρίας Μ. Βαρδινογιάννη τόσο στον πολιτισμό όσο και στον άνθρωπο αποφάσισε να θεσπίσει από τη φετινή χρονιά τον ετήσιο αυτόν θεσμό, ο οποίος τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Τα Βραβεία Πολιτισμού Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη για το έτος 2018 απονεμήθηκαν στον καθηγητή Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου της Κρήτης Νίκο Σταμπολίδη για την ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και στον Ερμιονικό Σύνδεσμο για τη συμβολή του στην ανάδειξη των παραδόσεων και του πολιτισμού της Ερμιόνης. Την απονομή των βραβείων έκανε ο Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος έκανε λόγο για μια πρωτοβουλία με ιδιαίτερη σημασία και στόχο την προάσπιση του πολιτισμού μας. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μίλησε εκτενώς για το έργο της κυρίας Βαρδινογιάννη. Η πρόεδρος της UNESCO ευχαρίστησε θερμά τους παρευρισκομένους, προσωπικότητες όλοι τους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως και τους συμπατριώτες της στην αγαπημένη της Ερμιόνη. Αναφέρθηκε στις καταστροφικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική και τόνισε ότι η υπέρτατη και υψηλότερη έννοια του πολιτισμού είναι να είμαστε αλληλέγγυοι στις δύσκολες στιγμές. Η κυρία Βαρδινογιάννη ανακοίνωσε ότι μέσω του ομώνυμου ιδρύματος από το 2019 θεσπίζονται δύο υποτροφίες για αριστεύσαντες πτυχιούχους από την Αργολίδα.