Εγιναν λοιπόν και οι κληρώσεις των πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ και του Γιουρόπα και οι ελληνικές ομάδες γνωρίζουν ποιες ομάδες θα βρεθούν στον δρόμο τους. Και ως συνήθως βγήκαν και τα πρώτα συμπεράσματα. Εύκολα τα πράγματα για τον έναν. Δύσκολα για τον άλλον. Προκρίνονται όλοι και δεν προκρίνεται κανένας. Δεν είναι η πρώτη φορά που ακούμε τέτοιου είδους αναλύσεις, λίγη μόλις ώρα έπειτα από κληρώσεις ευρωπαϊκών Κυπέλλων.

Ενα όμως είναι το σίγουρο. Οτι οι ελληνικές ομάδες θα πρέπει να έχουν στο μυαλό τους τα παιχνίδια που θα δώσουν αυτή την εβδομάδα. Οι κληρώσεις που έγιναν χθες έχουν να κάνουν με τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ και του Γιουρόπα. Κι αυτή τη στιγμή η προσοχή των ελληνικών ομάδων πρέπει να είναι στραμμένη στα παιχνίδια. Ο ΠΑΟΚ θα κοντραριστεί με τη Σπαρτάκ Μόσχας, η ΑΕΚ με τη Σέλτικ και ο Ολυμπιακός με τη Λουκέρνη. Σ’ αυτά τα πολύ μεγάλα παιχνίδια πρέπει να εστιάσουν οι ελληνικές ομάδες. Αν πετύχουν τους στόχους τους και προκριθούν, τότε θα έχουν τον χρόνο για να σκεφτούν τις επόμενες αντιπάλους τους.

Το βασικό ζητούμενο λοιπόν για τους τρεις εκπροσώπους του ελληνικού ποδοσφαίρου στην Ευρώπη είναι να δείξουν τον καλύτερό τους εαυτό στα παιχνίδια που θα δώσουν τις επόμενες ημέρες. Οι κληρώσεις έγιναν, αλλά αφορούν τον επόμενο γύρο κι αυτό που προέχει είναι η εξασφάλιση τριών προκρίσεων. Αλλωστε υπάρχει και μια άλλη παράμετρος που είναι πολύ σημαντική. Καμιά ομάδα δεν προκρίθηκε πριν αγωνιστεί. Οι προκρίσεις κρίνονται στο γήπεδο και κανείς δεν προκρίθηκε την ημέρα της κλήρωσης. Προσοχή λοιπόν στα παιχνίδια που έχουν να δώσουν Τετάρτη και Πέμπτη οι ελληνικές ομάδες. Και τα υπόλοιπα θα τα δουν στη συνέχεια.