Τελικά, τη λύση στον Παναθηναϊκό την έδωσε η υπερήφανη Θύρα 13. Για να βγάλει από τη δύσκολη θέση τον 44χρονο Αλέξη, τον Βασιλειάδη και τους λοιπούς νταραβεριτζήδες της αριστερής κυβέρνησης. Που έχουν πέσει με τα μούτρα να τετραγωνίσουν τον πράσινο κύκλο. Σε ποιον θα δώσουν το δαχτυλίδι; Στον Γιαννακόπουλο ή στον Ταϊλανδό μπρόκερ; Τελικά, ήταν η Θύρα 13 που πήρε στα χέρια της την κατάσταση και το σπαθί. Κι έκοψε τον γόρδιο δεσμό: Παϊρότζ και συνεργάτες τέλος από τον Παναθηναϊκό. Τους πάτησε το τρένο. Οι βαρείς χαρακτηρισμοί για τον Γιάννη Αλαφούζο, «πιστέψαμε το ανδρείκελο» κ.λπ., έφεραν σε δεύτερη μοίρα την πλέον σημαντική αναφορά τής ανακοίνωσης. Σχετικά με τη επόμενη μέρα. Οτι «είμαστε αρωγοί και θα στηρίξουμε οποιαδήποτε Παναθηναϊκή κίνηση με διαπιστωμένη αγάπη προς τον σύλλογο». Δηλαδή εμμέσως πλην σαφώς είμαστε με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

Mπουκιά

Το ζουμί όμως βρίσκεται στη συνέχεια. Οταν εκφράζουν την αντίθεσή τους σε «σκόρπιες κινήσεις με Ταϊλανδούς, Αραβες, Πακιστανούς και Ελληνες (δηλωμένοι φίλοι του Ολυμπιακού κιόλας) οι οποίοι έχουν απώτερους σκοπούς, ξένους προς τον Παναθηναϊκό μας». Που πάει να πει πόλεμος. Κι η Θύρα 13, όπως όλοι οι οργανωμένοι, και εκπαιδευμένη είναι σ’ αυτόν τον πόλεμο και αποτελεσματική. Την οικογένεια Βαρδινογιάννη κατάφεραν να διώξουν από τον Παναθηναϊκό. Και το λένε με έπαρση στην ανακοίνωση: «Η Θύρα 13 τα έχει βάλει με μεγαθήρια και έχει νικήσει, δεν έχει χάσει». Θα πάει να μπλέξει σ’ αυτόν τον πόλεμο ο ταϊλανδός playboy, που ακούει στο όνομα Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ; Μια μπουκιά θα τον κάνουν. Αμάσητο θα τον καταπιούν. Αναφερόμενοι στον Γιάννη Αλαφούζο στέλνουν το μήνυμα σε κάθε κατεύθυνση: «Η Θύρα 13 θα σε νικήσει και σένα. Κι όποιον άλλον μπει εμπόδιο στο διάβα της».

Επαρση

Ποιος μπορεί κάτω απ’ αυτές τις συνθήκες να πάει να μπλέξει με τον Παναθηναϊκό; Με την εταιρεία καταχρεωμένη. Την ομάδα χωρίς στόχους και με ποινή -6 βαθμών. Το αγωνιστικό επίπεδό της κάτι μεταξύ Ξάνθης και Αστέρα Τρίπολης. Τον υπόλοιπο κόσμο του Παναθηναϊκού να μην ασχολείται και να έχει γυρίσει την πλάτη. Ποιος θα είναι αυτός που θα πάει να μπει σ’ αυτή την περιπέτεια; Στον καθημερινό πόλεμο και τη φθορά. Οσες κι αν είναι οι παράπλευρες μπίζνες που μπορούν να γίνουν με την κυβέρνηση στην πλάτη του Παναθηναϊκού. Να ρίξει ένα εικοσάρικο εκατομμύρια για ξεκίνημα, για να μπλέξει και να βάλει έναν τέτοιο μπελά στο κεφάλι του. Η ιστορία Παϊρότζ τελείωσε με την ανακοίνωση της 13. Οι οργανωμένοι στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι ανίκητοι. Και δεν το λέει αυτό η έπαρση των συντακτών της ανακοίνωσης. Το λέει η Ιστορία. Απ’ όσους έβαλαν στο σημάδι κανένας δεν κατάφερε να γλιτώσει.

Πλειοψηφία

Πολύ περισσότερο στις συγκεκριμένες συνθήκες που υπάρχουν στον Παναθηναϊκό. Η απειλή στον Βασίλη Κωνσταντίνου, «καλούμε αυτό το υποκείμενο τον Κωνσταντίνου, που αυτοαποκαλείται πρόεδρος του Παναθηναϊκού, να παραιτηθεί τώρα», δείχνει το τι πρόκειται ν’ ακολουθήσει. Πολύ περισσότερο, στον Αλαφούζο: «Θα σε νικήσουμε… εμείς θα σε βρούμε… όπως ήρθαμε στην οικία σου, στον σταθμό σου, όπως θα έρθουμε παντού». Αντε εσύ, είτε σε λένε Παϊρότζ είτε Ρέστη, να βρεις την άκρη. Και δεν είναι ότι οι οργανωμένοι αποτελούν μία μειοψηφία στους τριάντα η είκοσι χιλιάδες στο γήπεδο. Οπως π.χ. η Ορίτζιναλ, όταν αποδοκίμαζε τον Μπάγεβιτς. Με τον Παναθηναϊκό να κόβει πέντε – έξι χιλιάδες εισιτήρια (και στο ΟΑΚΑ ακόμα λιγότερα) οι οργανωμένοι είναι πλειοψηφία. Είναι προφανές ότι άρχισε ο πόλεμος. Κι οι οργανωμένοι και εκπαιδευμένοι είναι σε τέτοιες καταστάσεις και πείσμονες και αποτελεσματικοί.