Κάτι παραπάνω από καλές δείχνουν να είναι οι συνθήκες που διαμορφώνονται για την πορεία της ΑΕΚ στην Ευρώπη φέτος, έπειτα από τη χθεσινή κλήρωση. Η Ενωση έχει ορθάνοικτο τον δρόμο για την είσοδό της τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, εφόσον αποκλείσει τη Σέλτικ, την ίδια στιγμή που ακόμα κι αν δεν το καταφέρει αυτό, θα πρέπει ουσιαστικά από τώρα να έχει ως σίγουρη την είσοδό της στους ομίλους του Europa League.

Το τελευταίο είναι σημαντικό και αφαιρεί μπόλικο άγχος από τους Κιτρινόμαυρους, όμως για μένα δεν είναι αυτό στο οποίο πρέπει να σταθούν. Η ΑΕΚ οφείλει να διεκδικήσει το μάξιμουμ. Αυτό δεν είναι άλλο από την είσοδο στους ομίλους τής κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Κάτι που θα είναι πολύ κοντά στο να επιτευχθεί, εφόσον ξεπεραστεί το εμπόδιο της Σέλτικ.

Η Ενωση πήρε το επιπλέον κίνητρο που χρειαζόταν για να κάνει τη δική της υπέρβαση. Να περάσει τους Σκωτσέζους και από εκεί και πέρα να κάνει απλά τα… βασικά κόντρα είτε στη Μάλμε είτε στη Βίντι και να γράψει Ιστορία. Επιστρέφοντας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ δέκα χρόνια μετά!

Το διάστημα της απουσίας της ΑΕΚ από εκεί είναι πολύ μεγάλο. Ισως φέτος να ήρθε η ώρα για την επιστροφή της. Με το πρώτο βήμα να γίνεται αύριο το βράδυ στη Γλασκώβη. Στο πιο μεγάλο ματς του Δικεφάλου εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Τα όσα έχει μπροστά της η Ενωση αποτελούν ιστορική ευκαιρία. Μιας και κάτι που στις αρχές καλοκαιριού έμοιαζε με… θαύμα τώρα δείχνει ικανό να επιτευχθεί. Και το σημαντικότερο είναι πως έτσι το αντιμετωπίζουν και οι άνθρωποι της ΑΕΚ. Πιστεύοντας πως μπορούν να τα καταφέρουν και το σεντόνι να κουνηθεί και πάλι στο ΟΑΚΑ.