Αμεση σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου για τον απολογισμό της πύρινης κόλασης στην Ανατολική Αττική και τον σχεδιασμό της επόμενης μέρας ζητούν από την περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, ωστόσο θα πρέπει να περιμένουν, όπως φαίνεται, τους συμβούλους της συμπολίτευσης να επιστρέψουν από τις διακοπές. «Ως παράταξη δηλώσαμε ότι όλα τα μέλη μας είναι παρόντα και το ίδιο έκαναν και άλλες παρατάξεις. Προσωπικά πήρα την απάντηση ότι δεν μας δέχεται το Περιφερειακό γιατί τα μέλη βρίσκονται εκτός Αθηνών» λέει στα «ΝΕΑ» η περιφερειακή σύμβουλος («Η Αττική αλλάζει πρόσωπο») Φωτεινή Βρύνα και προσθέτει: «Οταν έχεις πλειοψηφία, συγκαλείς το Περιφερειακό και εάν δεν προσέλθει η αντιπολίτευση την καταγγέλλεις. Εδώ έχουμε την αντιπολίτευση να ζητεί συνεδρίαση».

Σύμφωνα με την ίδια, Περιφερειακό Συμβούλιο ήταν προγραμματισμένο για τις 26 Ιουλίου (τρεις ημέρες μετά την πυρκαγιά), ωστόσο οι παρατάξεις είχαν ζητήσει αναβολή: «Δεν ήταν δυνατόν να συζητάμε και να εγκρίνουμε κονδύλια όταν ακόμα μετρούσαμε νεκρούς». Ακολούθησε διακομματική συνεδρίαση στις 31 Ιουλίου, οπότε ζητήθηκε Περιφερειακό Συμβούλιο.

«Πρόκειται να συνεδριάσει εντός του μηνός το Περιφερειακό Συμβούλιο προκειμένου να υπάρξει ενδελεχής συζήτηση για την τραγωδία» δήλωσε χθες ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεόδωρος Σχινάς και πρόσθεσε: «Ολα τα υπόλοιπα είναι εκ του πονηρού και εκθέτουν εκείνους που ενώ αρχικά ζήτησαν αναβολή της συνεδρίασης της 26ης Ιουλίου τώρα επιχειρούν να παίξουν μικροπαραταξιακά παιχνίδια πάνω στον πόνο των συμπολιτών μας».