Και τελικά… Ολυμπιακό Στάδιο με τα μισά χρήματα απ’ όσα απαιτούνταν για το Απόστολος Νικολαΐδης. Η διοίκηση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός βρέθηκε μπροστά στον κίνδυνο να μείνει ο φάκελός της κενός, ο χρόνος πίεζε, λύση με τον Ερασιτέχνη δεν υπήρχε, με αποτέλεσμα να δώσει οριστικά τα χέρια με τους ιθύνοντες του Ολυμπιακού Σταδίου και χθες να παραδώσει τον φάκελο για το Κύπελλο, δηλώνοντας σαν έδρα το ΟΑΚΑ και σαν δεύτερη τη Ριζούπολη, ενώ σήμερα θα κάνει το ίδιο και με τον φάκελο του πρωταθλήματος.

Μάλιστα, η ΠΑΕ εξέδωσε και ανακοίνωση με την οποία γνωστοποίησε την οριστική συμφωνία με το ΟΑΚΑ, αφήνοντας για ακόμα μία φορά αιχμές εναντίον του Ερασιτέχνη και της στάσης που κράτησε στο θέμα του γηπέδου, κάνοντας λόγο για ολέθριο λάθος για την ιστορία της ομάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες των «ΝΕΩΝ», ο Παναθηναϊκός ήρθε σε συμφωνία με τους ιθύνοντες του Ολυμπιακού Σταδίου έναντι 270.000 ευρώ για τον επόμενο χρόνο. Παράλληλα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Πράσινοι συμφώνησαν με τη διοίκηση του ΟΑΚΑ για αποπληρωμή του χρέους ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ σε βάθος διετίας, δηλαδή μέχρι το καλοκαίρι του 2020.

Κάτι που πρακτικά σημαίνει πως ο Παναθηναϊκός από τώρα μέχρι και το καλοκαίρι του 2020 θα δώσει στο ΟΑΚΑ συνολικά ένα ποσό ύψους 1,5 εκατομμυρίου ευρώ, σε περίπτωση που και τη σεζόν 2019-20 αποφασίσει να αγωνιστεί εκεί. Αναλυτικά, όσα ανέφερε η χθεσινή ανακοίνωση της ΠΑΕ:

«Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός αποφάσισε να προχωρήσει σε συμφωνία με το ΟΑΚΑ προκειμένου το γήπεδο του συγκροτήματος να χρησιμοποιηθεί ως έδρα της ομάδας. Αναπληρωματική έδρα θα δηλωθεί στις αρμόδιες Αρχές το γήπεδο Γεώργιος Καμάρας και έχει ήδη προχωρήσει η σχετική συμφωνία. Η απόφαση ελήφθη αναγκαστικά, κατόπιν της ανοίκειας συμπεριφοράς της διοίκησης του Ερασιτέχνη, η οποία έδιωξε την ομάδα από την ιστορική έδρα τής Λεωφόρου με εξώδικη καταγγελία στις 3-8-2018, όπου ζήτησε να απομακρυνθούμε από το γήπεδο και να της παραδώσουμε τα κλειδιά.

Η διοίκηση του Ερασιτέχνη παραβίασε το συμβόλαιο, παραβίασε τον νόμο και παραβίασε κάθε κανόνα ηθικής. Για την παράλογη αυτή συμπεριφορά προσφεύγουμε στη Δικαιοσύνη. Ωστόσο επειδή τα χρονικά περιθώρια είχαν στενέψει και κινδύνευε η ομάδα να βρεθεί εκτός πρωταθλήματος και Κυπέλλου, έπρεπε στον φάκελο συμμετοχής να δηλωθεί κύρια και αναπληρωματική έδρα. Γι’ αυτό και αποφασίστηκαν τα ανωτέρω. Ελπίζουμε όταν η διοίκηση του Ερασιτέχνη σκεφτεί με ψυχραιμία και όχι υπό την επήρεια προσωπικών αδυναμιών, να επανέλθει στη λογική και να καταλάβει το ολέθριο για την ιστορία της ομάδας λάθος της».

«Ο κόσμος τούς σιχάθηκε»

Αμεση ήταν η απάντηση του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού στην απόφαση της ΠΑΕ να μεταβεί στο ΟΑΚΑ το ποδοσφαιρικό τμήμα. Σχολίαζαν για ακόμα μία φορά πως η διοίκηση συνεχίζει το… αντιπαναθηναϊκό της μένος και κάνει λόγο για στελέχη που σε όποιο γήπεδο και αν πάει η ομάδα, εκείνα δεν θα πατούν γιατί τους έχει σιχαθεί ο κόσμος.

Συγκεκριμένα, από τον Ερασιτέχνη σχολίαζαν χθες πως «το αντιπαναθηναϊκό μένος της διοίκησης της ΠΑΕ συνεχίζεται… Τώρα προτιμάνε να αποπληρώσουν μέχρι και τα χρωστούμενα στο ΟΑΚΑ από ό,τι αυτά που χρωστάνε στον – από εκείνους – στραγγαλισμένο οικονομικά Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό (εκτός αν και εκεί κανόνισαν καμιά 100αριά άτοκες δόσεις).

Είτε, πάντως, Λεωφόρο είτε ΟΑΚΑ είτε Ριζούπολη δηλώσουν ως έδρα, εκείνοι δύσκολα θα μπορούν να πάνε στο γήπεδο… Ο κόσμος τούς έχει πια σιχαθεί. Ας τελειώνουν με τη μεταβίβαση στον Παϊρότζ ώστε να μπορούν και εκείνοι να παρακολουθούν την πραγματική ομάδα της καρδιάς τους».

Ο Ινσούα φεύγει μόνο με τη ρήτρα

Ο Εμάνουελ Ινσούα ναι μεν πιέζει τον Παναθηναϊκό για να τον δώσει στη Λας Πάλμας, ωστόσο οι Πράσινοι μετέφεραν τόσο στον παίκτη όσο και στους Ισπανούς που έκαναν κρούση πως ο αργεντινός μπακ δεν πωλείται. «Φεύγει μόνο με καταβολή της ρήτρας» ήταν η τοποθέτηση του Παναθηναϊκού προς τις δύο πλευρές.