Ο Τιμπό Κουρτουά αποφάσισε να κάνει την επανάστασή του προκειμένου να πείσει την Τσέλσι ότι δεν θέλει να μείνει άλλο στο Λονδίνο. Ο βέλγος τερματοφύλακας, που έχει πρόταση από τη Ρεάλ, έχει ξεκαθαρίσει πως θέλει να επιστρέψει στη Μαδρίτη, καθώς πρέπει να είναι κοντά στην οικογένειά του. Ο προπονητής της Τσέλσι, Μαουρίτσιο Σάρι, ήθελε να μιλήσει μαζί του και τον περίμενε στο αθλητικό κέντρο της ομάδας, μάταια, χθες και σήμερα. Ο Κουρτουά δεν εμφανίστηκε, καθώς προτίμησε την αποχή τραβώντας επικίνδυνα το σχοινί όσον αφορά τις σχέσεις του με τον αγγλικό σύλλογο. Να σημειώσουμε ότι δεν ήταν ούτε στο Γουέμπλεϊ την Κυριακή για το ματς με τη Μάντσεστερ Σίτι στο Κομιούνιτι Σιλντ, καθώς την ίδια ώρα παρακολουθούσε το ματς της Γκενκ (από την οποία άρχισε την καριέρα του) και μάλιστα τιμήθηκε για την προσφορά του στην εθνική ομάδα η οποία κατέκτησε την τρίτη θέση στο Μουντιάλ της Ρωσίας. Γενικά, ο 26χρονος τερματοφύλακας πέρασε από αρκετές πόλεις (στο τέλος της περασμένης εβδομάδας ήταν και στην Τενερίφη), στο Λονδίνο όμως δεν ταξίδεψε ποτέ κι ας τον περίμενε ο Σάρι. Ο αγγλικός Τύπος ανέφερε ότι απειλείται με πρόστιμο 220.000 ευρώ για αυτή την κίνησή του, ωστόσο τα δημοσιεύματα σε Αγγλία και Ισπανία αποδεικνύουν πως μάλλον πέτυχε τον σκοπό του.

Ο αντικαταστάτης

Η Τσέλσι κινητοποιήθηκε για τον αντικαταστάτη του και φαίνεται πως ο Κουρτουά είναι πλέον πολύ κοντά να υπογράψει στη Ρεάλ. Οσο για την Τσέλσι κατέρριψε το ρεκόρ για την ακριβότερη μεταγραφή τερματοφύλακα. Πρόκειται για τον 23χρονο Κεπά της Μπιλμπάο, στο συμβόλαιο του οποίου υπάρχει ρήτρα ύψους 80 εκατ. ευρώ! Και η αγγλική ομάδα συμφώνησε να καταβάλει αυτό το ποσό! Ο 23χρονος τερματοφύλακας, σύμφωνα με την «As», ήταν στη Μαδρίτη για να συζητήσει τις τελευταίες λεπτομέρειες και σήμερα αναμένεται να ταξιδέψει στο Λονδίνο για να περάσει από ιατρικά τεστ και να υπογράψει στην Τσέλσι. Φυσικά, μτά από αυτή τη μεταγραφή το προηγούμενο ρεκόρ με τα 75 εκατ. ευρώ που έδωσε η Λίβερπουλ στη Ρόμα για τον Αλισον αποτελεί παρελθόν. Να θυμίσουμε ότι τον περασμένο Ιανουάριο για τον Κεπά είχε ενδιαφερθεί η Ρεάλ και μάλιστα υπήρξε μία διαφωνία για αυτή τη μεταγραφή ανάμεσα στον Ζινεντίν Ζιντάν και τον Φλορεντίνο Πέρεθ. Πάντως, αν παραχωρήσει τον Κουρτουά η Τσέλσι αναμένεται να βάλει στο ταμείο της 35 εκατ. ευρώ.

Νωρίτερα, ισπανικά και αγγλικά ΜΜΕ είχαν αναφέρει πως η Τσέλσι ετοίμαζε κίνηση και για τον Γιαν Ομπλακ της Ατλέτικο Μαδρίτης. Η ρήτρα για τον σλοβένο τερματοφύλακα λέγεται ότι πλησίαζε τα 100 εκατ.! Παράλληλα συζητήθηκε και το όνομα του τερματοφύλακα της Στόουκ, Τζακ Μπάτλαντ. Γενικά, αυτό το καλοκαίρι οι τερματοφύλακες είχαν την τιμητική τους. Η Αρσεναλ έκανε την πρώτη κίνηση με την απόκτηση του Μπερντ Λένο από τη Λεβερκούζεν. Σειρά είχε η Λίβερπουλ που έσπασε το ρεκόρ του Τζίζι Μπουφόν (53 εκατ. από την Πάρμα) στη Γιουβέντους, για να φέρει στο Ανφιλντ τον Αλισον. Να θυμίσουμε ότι και ο Μπουφόν εγκατέλειψε το Τορίνο και τη Γηραιά Κυρία ύστερα από 16 χρόνια και μετακόμισε στο Παρίσι και την Παρί Σεν Ζερμέν.

Οσο για τη Ρόμα, αντικατέστησε τον Αλισον με τον Ρόμπιν Ολσεν (πέρασε και από τον ΠΑΟΚ), προσφέροντας 12 εκατ. στην Κοπεγχάγη. Οπως γίνεται κατανοητό, τα ποσά που πλέον δαπανώνται για τη θέση του τερματοφύλακα εκτοξεύονται. Και η ανάγκη πολλών ομάδων να «ασφαλίσουν» την εστία τους, τις υποχρεώνει να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη. Η ιστορία του Κουρτουά το αποδεικνύει…