ΗΚαρόλ Μπουκέ φοράει ένα μικροσκοπικό μαύρο μπικίνι. Τα πλούσια, μακριά, καστανά μαλλιά της δημιουργούν αντίθεση με το κατάλευκο T-shirt που έχει «περάσει» πάνω από το μαγιό της. Ο Ρότζερ Μουρ την κρατάει σφιχτά στην αγκαλιά του. Ο γοητευτικός, βρετανικής καταγωγής ηθοποιός δεν θα μπορούσε να κάνει διαφορετικά, άλλωστε. Οι αντίπαλοί του σε μία από τις πλέον επιτυχημένες ταινίες με πρωταγωνιστή τον περιβόητο πράκτορα 007 τους έχουν δέσει με ένα χοντρό σκοινί. Σκοπεύουν να τους πετάξουν στη θάλασσα. Μια θάλασσα γεμάτη με επικίνδυνους καρχαρίες. Οι περισσότερες εξάλλου ταινίες της σειράς James Bond έχουν και έναν λευκό καρχαρία να κυκλοφορεί στον βυθό της θάλασσας, αλλά και σε… πισίνες πολυτελών κατοικιών στις Μπαχάμες ή την Τζαμάικα.

Η ταινία «Για τα μάτια σου μόνο» με πρωταγωνιστές τον Ρότζερ Μουρ και την αριστοκρατική γαλλίδα ηθοποιό και μοντέλο γυρίστηκε στην Κέρκυρα. Η συγκεκριμένη σκηνή με τους δύο ηθοποιούς σφιχταγκαλιασμένους πάνω σε πολυτελές yacht πραγματοποιήθηκε στην περιοχή Καλάμι στο πάντα γοητευτικό Νησί των Φαιάκων. Η ψυχροπολεμική αυτή ταινία του 1981 σε σκηνοθεσία Τζον Γκλεν διαφημίζει με τον εντυπωσιακότερο τρόπο την Ελλάδα.

Στη διάρκεια των γυρισμάτων χρησιμοποιήθηκαν πολλοί άλλοι χώροι, όπως το Παλαιό Φρούριο, το Ποντικονήσι, το Αχίλλειον, το χωριό του Μπούα, η βίλα Θεοτόκη κ.ά. Στην ταινία ακούγονται πολλές φορές ελληνικά. Η Μπουκέ άλλωστε με τα μαγικά μπλε μάτια κρατούσε τον ρόλο μιας δυναμικής συμπατριώτισσάς μας, κόρης επιφανών επιστημόνων…

Ο Ρότζερ Μουρ, η βίλα Θεοτόκη, η Καμίλα, ο εμίρης

Ο Ρότζερ Μουρ εκτός από τη συμπρωταγωνίστριά του Καρόλ Μπουκέ είχε φωτογραφιστεί στους κήπους του ξενοδοχείου Corfu Imperial Palace με έξι πολύ όμορφα μοντέλα, τα οποία έκαναν «περάσματα» στην ταινία «For your eyes only».

Καταπράσινοι κήποι, σουίτες ξενοδοχείων και υπερπολυτελή estates, όπως το εμβληματικό της ιστορικής οικογένειας Θεοτόκη, «κλέβουν ματιές» σε μια ταινία, πραγματικά, εξαιρετικά ακριβή παραγωγή.

Τα χρόνια πέρασαν, η Κέρκυρα όμως εξακολουθεί να αποτελεί μια ιδιαίτερα αγαπητή περιοχή για διάσημους σταρ, παραγωγούς του Χόλιγουντ, μεγαλοεπιχειρηματίες, γαλαζοαίματους, εμίρηδες και σημαντικούς εικαστικούς.

Ο εκκεντρικός Τζεφ Κουνς λατρεύει το Νησί των Φαιάκων. Οταν το επισκέπτεται, φιλοξενείται στη μονοκατοικία του συλλέκτη Δάκη Ιωάννου στη Δασιά, ενώ απολαμβάνει τις θαλάσσιες βόλτες με το yacht «Guilty».

Η Καμίλα Πάρκερ – Μπόουλς συνηθίζει να επισκέπτεται εδώ και χρόνια τη βίλα των Ρότσιλντ στις Κερασιές. Η οικογένεια των διεθνών ισχυρών τραπεζιτών έχει επενδύσει και στο Μεγανήσι, όπως επίσης ο πρώην εμίρης του Κατάρ Χαμάντ μπιν Καλίφα αλ Τάνι.

Ο Rousteing του Balmain και η γαστρονομική εμπειρία

Ο Olivier Rousteing, ο υπερταλαντούχος καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου Balmain, μοιάζει να διασκεδάζει αφάνταστα όταν τα βράδια στα σοκάκια της Μυκόνου «συναντάει» όλα αυτά τα άγνωστα, ημίγυμνα κορίτσια. Νεαρές γυναίκες από ολόκληρο τον κόσμο να κυκλοφορούν με διάφανα φορέματα, στρας και χρυσές παγιέτες αφήνοντας πολύ λίγα στη φαντασία. Η ζωή στη Μύκονο είναι άλλωστε ένα ατέλειωτο πάρτι. Ποιο από αυτά τα κορίτσια δεν θα επιθυμούσε να φορέσει ένα από τα ασημένια βινίλ αλλά και τα κεντημένα με πέρλες ρούχα του εμβληματικού οίκου Balmain ακολουθώντας το παράδειγμα των Μπιγιονσέ και Τζένιφερ Λόπεζ; Οι τιμές όμως είναι απαγορευτικές. Λίγο πιο μακριά από την πολύβουη χώρα του Νησιού, στο εστιατόριο Beef bar κάποιοι καλοί πελάτες δέχθηκαν την πρόταση του ιδιοκτήτη του Riccardo Giraudi για μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία. O Giraudi δημιούργησε το πρώτο Beef bar στο Μονακό το 2005 για να ακολουθήσουν και άλλα στο Ντουμπάι, τις Κάννες και το Χονγκ Κονγκ, το οποίο το 2017 τιμήθηκε μάλιστα με ένα αστέρι Michelin.