Ο πίνακας «Γυναίκες που κάνουν την τουαλέτα τους» (φωτογραφία) που ο Πάμπλο Πικάσο φιλοτέχνησε στις Κάννες το 1956 είναι το τελευταίο θύμα του αλγορίθμου που αφαιρεί το γυμνό από το Facebook. Θύμα είναι και το Μουσείο Καλών Τεχνών του Μόντρεαλ, που είχε επιλέξει τον πίνακα για να προωθήσει την έκθεση «Από την Αφρική στις Αμερικές. Πρόσωπο με Πρόσωπο. Πικάσο, Παρελθόν και Παρόν».

Το κείμενο που συνόδευε τη διαφήμιση είχε ως εξής: «Ανακαλύψτε μια σπουδαία έκθεση που δίνει μια καινούργια προοπτική για τον Πικάσο, τις εμπνεύσεις του και την επιρροή του. Μέσα από περισσότερα από 300 έργα εξερευνήστε τη στενή σχέση που ενώνει τον ισπανό μετρ με τις τέχνες της Αφρικής, της Ωκεανίας και των δύο Αμερικών, από το παρελθόν έως σήμερα». Ομως ο αλγόριθμος του Facebook έκοψε όχι μόνο αυτή την καταχώριση, αλλά και μια διορθωτική που επιχείρησε να κάνει το μουσείο με νέα φωτογραφία, όπου ο πίνακας φαίνεται στο βάθος μιας αίθουσας.

«Είναι γελοίο. Είναι Πικάσο. Ξέρετε, για εμάς ήταν αστείο, σχεδόν απίστευτο» δήλωσε ο εκπρόσωπος του μουσείου Πασκάλ Σασέ.