Ωραία τα λέγανε στον ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν στην αντιπολίτευση. Ξαναδιαβάζεις το πρόγραμμα για τον Αθλητισμό και ξαναβλέπεις την ελπίδα να έρχεται: «Διατηρείται ένα σύστημα επαγγελματικού αθλητισμού που ζει αυθαιρετώντας και με τη συναίνεση των κυρίαρχων δυνάμεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ εξακολουθεί να απομυζά δεκάδες εκατομμύρια ευρώ από τον πλούτο του ελληνικού λαού… Η διαπλοκή πολιτικού συστήματος – επαγγελματικού ποδοσφαίρου “αλληλοεξυπηρετείται” δηλητηριάζοντας την ελληνική κοινωνία… Αναδιανέμουμε τους αθλητικούς πόρους υπέρ του “αθλητισμού για όλους” και του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Καμία άμεση, ούτε έμμεση, επιχορήγηση των αθλητικών ανώνυμων εταιρειών δεν επιτρέπεται… Απόλυτη τήρηση των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων των ΠΑΕ». Αυτή, πράγματι, είναι αριστερή πολιτική. Τέρμα στην αυθαιρεσία των κοτζαμπάσηδων του ποδοσφαίρου.

Ο Κλαπανάρας

Για να το πούμε με τη μία, παραμύθι φούρναρης. Οχι μόνο δεν βάζουμε τάξη, όχι μόνο δεν εισπράττουμε αυτά που οφείλουν (15 εκατ. ο Παναθηναϊκός στην Εφορία και ένα εκατ. στο ΟΑΚΑ) αλλά τους τσοντάρουμε κι από πάνω. Εις υγείαν των κορόιδων. Που πληρώνουν τον λογαριασμό. Αυτών που κόψανε τον λαιμό τους για να πληρώσουν στο τέλος Ιουλίου την πρώτη δόση της φορολογίας εισοδήματος. Ο Κλαπανάρας από τα Τρίκαλα, που συντηρεί την ΕΡΤ, μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ, μπορεί να είναι υπερήφανος. Βάζει κι αυτός κάτι από το υστέρημά του για το καλό του ποδοσφαίρου. Για να μπορέσει να κάνει μεταγραφές ο Απόλλωνας. Για να πληρωθούν τα συμβόλαια του Δώνη και του Νταμπίζα. Την ίδια ώρα που η Εφορία κάνει κατασχέσεις για χρέη 500 ευρώ, η ΕΡΤ τινάζει την μπάνκα στον αέρα. Ενώ η ελεύθερη αγορά έδινε στις 7 άστεγες ΠΑΕ μάξιμουμ 12 εκατομμύρια, η ανοιχτοχέρα ΕΡΤ δίνει 25.

Κοτζαμπάσηδες

Και δεν είναι θέμα Βασιλειάδη. Οτι το αφεντικό τρελάθηκε. Είναι κυβερνητική επιλογή. Ο άρτος και τα θεάματα ανατρέχουν στην αρχαία Ρώμη. Στη σύγχρονη Ελλάδα, ακόμα χειρότερα. Η αριστερή κυβέρνηση κόβει από τον άρτο, εν ονόματι των θεαμάτων. Η ΕΡΤ από τούδε και στο εξής θα μεταδίδει δωρεάν ποδόσφαιρο. Λεφτά υπάρχουν. Οχι μόνο για την Ακριβοπούλου και τη Γιάμαλη, αλλά και για τους κοτζαμπάσηδες του ποδοσφαίρου, όπως αποκαλούσαν προεκλογικά τους παράγοντες. Μετεκλογικά και λεφτά για (ιδιωτικά) γήπεδα δίνουμε. Και τροπολογία φέρνουμε στη Βουλή για ένταξη των ΠΑΕ στις 120 δόσεις κατά παρέκκλιση των διατάξεων. Και μετρητά στο χέρι, μέσω της ΕΡΤ. Τι παραπάνω θα μπορούσαν να είχαν κάνει οι διεφθαρμένοι και διαπλεκόμενοι αστοί πολιτικοί; Για να δικαιωθεί ο μεγιστάνας Ανιέλι: «Υπάρχει ένα είδος Αριστεράς που είναι πιο χρήσιμη από τη Δεξιά. Γιατί μπορεί να κάνει όσα δεν μπορεί η Δεξιά».

Χασομέρηδες

Και πέρα απ’ όλα τ’ άλλα είναι και οι ανοησίες που διακινούνται. Οτι στο πλαίσιο της συμφωνίας με την ΕΡΤ θα λυθεί και το θέμα των δανεικών. Λες και είναι δικό του θέμα του Βασιλειάδη. Με τις ΠΑΕ να ιδρύουν ομάδες Β που θα αγωνίζονται στη Φούτμπολ Λιγκ χωρίς δικαίωμα ανόδου. Κουταμάρες χασομέρηδων, παρατρεχάμενων, μυαλοπώληδων, που δήθεν συμβουλεύουν τους υπουργούς. Οι ΠΑΕ έχουν τις Κ20. Θα γίνουν Β ομάδες για να παίζουν μαζί με τους εφήβους ο 25χρονος μουντιαλικός Ουάρντα και ο 26χρονος Χατζηισαΐας; Με συμβόλαια εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ; Και σε ποιο πρωτάθλημα; Στη Φούτμπολ Λιγκ, που στήνουνε και τα σημαιάκια; Κουταμάρες. Αφού ο Βασιλειάδης θέλει ντε και καλά να μάθει κουρέας στου κασίδη το κεφάλι, θα μπορούσε να ρωτήσει τι ισχύει στην Αγγλία.  Ο αριθμός των δανεικών είναι απεριόριστος. Από ομάδα σε ομάδα όμως, μόνο ένας. Τόσο απλά και τόσο εύκολα λύσανε το θέμα.