Ο Νίκος Νταμπίζας εξακολουθεί να… ξεψαχνίζει την αγορά, κυρίως τη βρετανική, προκειμένου να βρει τον σέντερ φορ με τα στοιχεία που θέλει ο Δώνης. Τον παίκτη που θα αποτελέσει το βασικό «εννιάρι» της ομάδας και για τον οποίο ο έλληνας προπονητής έχει θέσει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και προϋποθέσεις.

Το «άνοιγμα» της αγγλικής αγοράς και οι «κομμένοι» τόσο από Πρέμιερ Λιγκ όσο, κυρίως, από την Τσάμπιονσιπ θα είναι η ευκαιρία του Νταμπίζα για να κοιτάξει για μια περίπτωση αξιόλογου σέντερ φορ – αλλά δεν είναι μόνο αυτά. Το Βέλγιο είναι επίσης μια αγορά που κοιτάζει ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού, θέλοντας να βρει περιπτώσεις επιθετικών που ο Παναθηναϊκός θα μπορεί να προσεγγίσει και να τους πείσει για το φετινό πρότζεκτ. Αυτό είναι και το πιο δύσκολο σκέλος. Η προσέγγιση και το να πείσει κάποιον ποδοσφαιριστή πως δεν θα υπάρχουν τα περσινά προβλήματα που ταλαιπώρησαν την ομάδα, με τις… απληρωσιές και τα χρέη που κυριαρχούσαν στην καθημερινότητα.

Ο Νταμπίζας στις επαφές που κάνει με τους ποδοσφαιριστές προσπαθεί να τους δώσει να καταλάβουν πως η χρονιά που έρχεται θα έχει ως βάση το ποδόσφαιρο εντός αποδυτηρίων. Κάτι που δεν συνέβη πέρυσι. Και η αλήθεια είναι πως έως τώρα έχει συναντήσει αρκετά προβλήματα και λόγω του χαμηλού μπάτζετ του συλλόγου και λόγω των προβλημάτων. Ο Καμπετσής, για παράδειγμα, δεν ήρθε στον Παναθηναϊκό διότι οι Πράσινοι του πρότειναν το 1/3 των χρημάτων που παίρνει στην Ντόρτμουντ.

Ο Τόμας Πέκχαρτ παραμένει μια περίπτωση επιθετικού που ναι μεν δεν βρίσκεται ψηλά στη λίστα του Παναθηναϊκού, αλλά δεν έχει σβηστεί το όνομά του από τους υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους. Ο 29χρονος τσέχος επιθετικός έχει διαμηνύσει μέσω του ατζέντη του πως θα ήθελε να επιστρέψει στην Ελλάδα και να αγωνιστεί με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Ωστόσο, ο Παναθηναϊκός θα ασχοληθεί πιο… σοβαρά μαζί του μόνο στην περίπτωση που δεν βρει κάτι καλύτερο.

Τα δημοσιεύματα στο Ισραήλ, πάντως, επέμεναν και χθες πως ο παίκτης φεύγει από τη Χάποελ Μπερ Σεβά, η οποία θέλει να τον αποδεσμεύσει για να εξοικονομήσει τα 500.000 ευρώ που προβλέπονται στο συμβόλαιό του. Μεταξύ του παίκτη και της διοίκησης υπάρχουν προχωρημένες συζητήσεις για το τέλος της συνεργασίας, προκειμένου ο παίκτης να μείνει ελεύθερος.

Συμφωνία με Λέτο και Αμβούργο

Σε συμφωνία με τον Σεμπαστιάν Λέτο για τα οφειλόμενα από τη δεύτερη θητεία του και με το Αμβούργο για τα χρήματα επί του ποσοστού της μεταγραφής του Λέτο στην Αλ Αΐν ήρθε ο Παναθηναϊκός.

Οι Πράσινοι συμφώνησαν να δώσουν ένα μικρό ποσό μπροστά και τα υπόλοιπα χρήματα σε δόσεις, προκειμένου να εξοφλήσουν σε βάθος χρόνου. Μια φιλοσοφία που θα ακολουθήσουν και στις υπόλοιπες περιπτώσεις. Νίκη με 5-0 στο φιλικό που διεξήχθη στο Γ. Καλαφάτης κόντρα στην ομάδα Νέων, με τον Γιώργο Δώνη να χρησιμοποιεί μονάχα νεαρά παιδιά.

Η πρώτη ομάδα ξεκίνησε με γκολ το παιχνίδι. Μόλις στο 4′, από λάθος συνεννόηση των Χριστογεώργου – Ζερβόπουλου, ο τερματοφύλακας της ομάδας Νέων απομάκρυνε πάνω στον Κουντουριώτη που με απευθείας πλασέ από πλάγια αριστερά και εκτός περιοχής σκόραρε.

Στο 22′ ο Χαντζάρας έκλεψε την μπάλα ψηλά και πάσαρε στον Στάικο που σούταρε δυνατά πετυχαίνοντας το 2-0. Στο 49′ ήρθε το 3-0 με όμορφη κάθετη πάσα του Τζανδάρη στην πλάτη της άμυνας, όπου ο Πίσπας απέναντι στον τερματοφύλακα δεν λάθεψε με το πλασέ του. Ενα λεπτό αργότερα ο Πίσπας δημιούργησε το 4-0 με ωραία κίνηση από αριστερά και σέντρα στο ύψος του πέναλτι για τον Σέχου που με πλασέ σκόραρε. Στο 57′ από καλό συνδυασμό και εναλλαγή αρκετών παικτών οι ρόλοι αντιστράφηκαν, με τον Σέχου να περνάει ασίστ στον Πίσπα που πλάσαρε για το 5-0.

Παναθηναϊκός: Ξενόπουλος, Πούγγουρας, Θεοχάρης, Μαυρομάτης (36′ Οικονομόπουλος), Δημήτρουλας, Κουντουριώτης, Τζανδάρης, Στάικος (36′ Αγγελόπουλος), Χαντζάρας (47′ Σέχου), Εμμανουηλίδης (36′ Αποστολάκης), Σιφναίος (47′ Πίσπας).