Ο Πολ Πογκμπά έχει στείλει μήνυμα στον εκτελεστικό αντιπρόεδρο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Εντ Γούντγουορκ, με το οποίο τον ενημερώνει ότι θέλει να αποχωρήσει από το Ολντ Τράφορντ. Παράλληλα, όλοι οι συμπαίκτες του ξέρουν εδώ και δύο ημέρες πως έχει συμφωνήσει με την Μπαρτσελόνα. Η Γιουνάιτεντ πάντως επιμένει πως ο γάλλος μέσος δεν παραχωρείται. Η πρόταση που μετέφερε ο εκπρόσωπός του Ραϊόλα για 55 εκατ. και τους Γιέρι Μίνα και Αντρε Γκόμεζ απορρίφθηκε χωρίς συζήτηση και ο λόγος είναι απλός. Η μεταγραφική αγορά στην Πρέμιερ Λιγκ κλείνει σήμερα. Θα ήταν λοιπόν εξαιρετικά δύσκολο για τη Γιουνάιτεντ να βρει τον αντικαταστάτη του σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.

Ο Πογκμπά πήγε βέβαια χθες στις εγκαταστάσεις του Κάρινγκτον για προπόνηση, ωστόσο προτίμησε να εισέλθει από διαφορετική είσοδο. Στην κεντρική, συνήθως θα βρεθούν φίλοι της ομάδας.

Σύμφωνα με την «Daily Mail» λοιπόν ο γάλλος μέσος έχει συμφωνήσει με τους Μπλαουγκράνα για πενταετές συμβόλαιο έναντι 20 εκατ. ευρώ. Οι εξελίξεις αυτές σίγουρα δεν είναι ευνοϊκές για τη Γιουνάιτεντ, η οποία κινδυνεύει να έχει στο ρόστερ της έναν ποδοσφαιριστή δυσαρεστημένο και παράλληλα απογοητευμένο από τη σχέση του με τον Ζοζέ Μουρίνιο. Τον περασμένο Απρίλιο ο πορτογάλος τεχνικός είχε πει ότι δεν θα είχε πρόβλημα να δώσει τον Πογκμπά, ωστόσο η αγγλική ομάδα έχει διαφορετική άποψη.

Ηρεμοι οι Μπλαουγκράνα

Στην Μπαρτσελόνα πάντως αντιμετωπίζουν το θέμα του Πογκμπά με απόλυτη ηρεμία. Για αυτούς ο χρόνος δουλεύει διαφορετικά. Αναγνωρίζουν ότι από την αρχή ήταν μία εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση, αλλά προσπάθησαν καθώς γνώριζαν καλά τις άσχημες σχέσεις του 25χρονου Γάλλου με τον Μουρίνιο. Σύμφωνα με τον ισπανικό Τύπο, η Μπαρτσελόνα σκοπεύει να κινηθεί και προς άλλες κατευθύνσεις, με πρώτη περίπτωση τον Φράνκι Ντε Γιονγκ από τον Αγιαξ, παρά το γεγονός ότι ο ολλανδικός σύλλογος θα προτιμούσε να τον παραχωρήσει το επόμενο καλοκαίρι.

Επιστροφή στον Πογκμπά. Το ερώτημα είναι πώς θα τον αντιμετωπίσει ο Μουρίνιο. Μια πρώτη γεύση θα δώσει στη σημερινή συνέντευξη Τύπου, ενόψει της αυριανής πρεμιέρας στο πρωτάθλημα, για το παιχνίδι με τη Λέστερ στο Ολντ Τράφορντ. Βέβαια, κανείς δεν θα μπορούσε να τον αδικήσει στην περίπτωση που δεν χρησιμοποιήσει τον Πογκμπά, καθώς αυτός επέστρεψε από τις διακοπές τη Δευτέρα. Ο αγγλικός Τύπος σημειώνει ότι η Μπαρτσελόνα μπορεί να κινηθεί στην υπόθεση Πογκμπά όπως ακριβώς και με τον Φελίπε Κουτίνιο. Η Λίβερπουλ αρνήθηκε να τον δώσει πέρυσι το καλοκαίρι, ωστόσο υποχρεώθηκε να τον παραχωρήσει τον περασμένο Ιανουάριο. Στη Γιουνάιτεντ πάντως αντιμετωπίζουν και με κάποια καχυποψία τον Ραϊόλα, καθώς πιστεύουν ότι θα μπορούσε να ζητήσει ένα καλύτερο συμβόλαιο για τον 25χρονο Γάλλο, παρόμοιο με αυτό του Αλέξις Σάντσες. Προς το παρόν, ο Ραϊόλα – όπως παραδέχονται και οι ίδιοι – δεν έχει κάνει καμία συζήτηση για κάτι τέτοιο. Να σημειώσουμε ότι εκτός από τον Πογκμπά, έτοιμος να αναχωρήσει είναι και ο Αντονι Μαρσιάλ, επίσης απογοητευμένος από τις άσχημες σχέσεις του με τον Μουρίνιο. Θυμίζουμε ότι ο πορτογάλος τεχνικός είχε αναφερθεί πολλές φορές σε αυτόν κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, επειδή έφυγε από τις Ηνωμένες Πολιτείες προκειμένου να είναι κοντά στη γυναίκα του, που γέννησε το δεύτερο παιδί τους. «Πρώτα απ’ όλα η οικογένεια» είχε απαντήσει μέσω social media ο Μαρσιάλ.