Εσπασαν τα χρονόμετρα οι κολυμβητές μας στη χθεσινή προτελευταία ημέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Γλασκώβης, καθώς είχαμε 3/3 πανελλήνια ρεκόρ, με μια 5η θέση του Απόστολου Χρήστου στον τελικό των 200 μ. ύπτιο και δύο προκρίσεις στους σημερινούς τελικούς. Του Κριστιάν Γκολομέεβ στα 50 μ. ελεύθερο και της Αννας Ντουντουνάκη στα 50 μ. πεταλούδα.

«Κλείνω τα ατομικά αγωνίσματα με απόλυτη επιτυχία και είναι σίγουρα η καλύτερή μου διοργάνωση. Με προκρίσεις σε τελικούς σε τρία αγωνίσματα, κάτι που πετυχαίνω πρώτη φορά, ένα μετάλλιο και ένα πανελλήνιο ρεκόρ τώρα» τόνισε ο Απόστολος Χρήστου.

Ο αθλητής του Παναγιώτη Βελέντζα και του Ολυμπιακού σημείωσε πανελλήνιο ρεκόρ (1.57.09) στον τελικό των 200 μ. ύπτιο και πήρε την 5η θέση.

Ο Κριστιάν Γκολομέεβ από την πλευρά του πέρασε το πρωί με τον καλύτερο χρόνο στα ημιτελικά των 50 μέτρων ελεύθερο και το απόγευμα πέρασε 4ος στον αποψινό τελικό με πανελλήνιο ρεκόρ (21.52).

«Φτάνει πια η 4η θέση, στον τελικό θέλω να ανέβω επιτέλους πιο ψηλά και να πάρω ένα μετάλλιο. Νομίζω ξεπέρασα τον εαυτό μου, έκανα μια καλή κούρσα και πλέον ο στόχος είναι να συγκεντρωθώ και να μπω δυνατά στον τελικό» τόνισε ο αθλητής του Ακη Οικονόμου και του Εθνικού.

Η Αννα Ντουντουνάκη πίστευε από την αρχή στο ρεκόρ αλλά ξαφνιάστηκε ευχάριστα με την πρόκριση. «Να πω την αλήθεια δεν το περίμενα και είμαι πάρα πολύ χαρούμενη για αυτόν τον τελικό που συνδυάστηκε και με ρεκόρ» τόνισε η χανιώτισσα πρωταθλήτρια που πέτυχε πανελλήνιο ρεκόρ (26.22) μπαίνοντας στον αποψινό τελικό των 50 μ. πεταλούδα.

Εξαιρετική η Κέλυ Αραούζου πήρε την 5η θέση (αν και με ελλιπέστατη προετοιμασία λόγω βαριάς αμυγδαλίτιδας) στα 5 χιλιόμετρα του όπεν γουότερ και ο Δημήτρης Νέγρης την 22η.