Στην περιοχή γεμάτη με πανύψηλα καταπράσινα δένδρα, λουλούδια, μεγάλες πισίνες και μικρά σιντριβάνια επικρατεί μία περίεργη ησυχία. Ολοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι το Πόρτο Χέλι και ο Αγιος Αιμιλιανός αποτελούν θορυβώδεις περιοχές στη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, κάνουν λάθος. Υπάρχουν βέβαια πάντα οι ισχυροί του χρήματος οι οποίοι τα τελευταία χρόνια απόκτησαν εκεί μεγάλες πολυτελείς βίλες ή αγόρασαν τεράστιες εκτάσεις. Οικοδεσπότες πάρα πολλές φορές ιδιωτικών δείπνων και λαμπερών πάρτι. Τα σπίτια όμως είναι σε αρκετά μεγάλη απόσταση μεταξύ τους. Οι κατοικίες με την υπογραφή γνωστών ελλήνων και ξένων αρχιτεκτόνων βρίσκονται «κρυμμένες» σχεδόν μέσα σε μεγάλους κήπους. Τα περισσότερα από τα σπίτια διαθέτουν ιδιωτικές παραλίες. Κάποιοι από τους ιδιοκτήτες τους επιλέγουν να κάνουν μπάνιο στις πισίνες τους ενώ μερικοί άλλοι «στριφογυρίζουν» γύρω από τα σιντριβάνια των επαύλεων.

Στην περιοχή έχει «δημιουργηθεί» πριν από λίγα χρόνια πολυτελής κατοικία η οποία περιβάλλεται από… χιλιάδες μικρά και μεγάλα σιντριβάνια με σκαλιστές λεπτομέρειες και προβολείς που όταν ανάβουν το βράδυ ρίχνουν εκτυφλωτικές δεσμίδες φωτός στο γκαζόν. Γνωστός επιχειρηματίας χαρακτήρισε το εντυπωσιακό θέαμα των σιντριβανιών στη βίλα με τους έλληνες ιδιοκτήτες κάτι σαν αυτό το οποίο παρουσιάζουν τα… Λουτρά του Καρακάλλα! Το «μεγαλείο» της αρχαίας Ρώμης μετακόμισε λοιπόν στην… ταπεινή περιοχή της Πελοποννήσου.

 

Ενδιαφέροντες άνθρωποι

Θηριώδη τζιπ και μαύρα κλειστά βαν μεταφέρουν τον κόσμο από σπίτι σε σπίτι. Το μεσημέρι επικρατεί απόλυτη ησυχία. Τα βράδια κοντά σε πισίνες και σιντριβάνια πραγματοποιούνται μικρά και μεγάλα γεύματα. Φίλοι οι οποίοι είχαν αγοράσει έκταση στην περιοχή πριν ακόμα αποκτήσει το καινούργιο, λαμπερό, νεοπλουτίστικο αρκετές φορές πρόσωπο, μου έλεγαν ότι μετά τις φονικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική έχουν πέσει οι τόνοι. Τα πάντα γίνονται σε στενό κύκλο.

Οι νότες από το πιάνο σπάζουν τη σιωπή. Ο ίδιος φίλος μου λέει με σιγουριά ότι όχι, δεν έχει καθίσει στο πιάνο της κατοικίας που τον φιλοξενεί, ο διεθνούς φήμης πιανίστας Γιάννης Βακαρέλης. Πρόκειται για ένα μικρό ταλαντούχο κορίτσι το οποίο θα μπορούσε να ακολουθήσει τα βήματα του «αθόρυβου» κυρίου Βακαρέλη με την international σταδιοδρομία. Ο συμπαθής Γιάννης κάνει εδώ και μερικές ημέρες διακοπές στο Πόρτο Χέλι μαζί με τη σύζυγό του Πόλα. Στο ίδιο σπίτι φιλοξενείται και ο συγγραφέας και στενός συνεργάτης του Grand Palais, Ζερόμ Νετρ.

Ο Γιάννης Βακαρέλης θυμάται πάντα τη σειρά συναυλιών με τίτλο «4 πιάνα 4 πιανίστες» στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος (συνεργάστηκε με τους Κατσαρή, Λαζαρίδη, Γουάστωρ). Ο διακεκριμένος πιανίστας, επιτυχημένος καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Ναυπλίου, φέρνει με ενθουσιασμό στη μνήμη του τη συνεργασία με την καναδικής καταγωγής Ελέν Μερσιέ και την Τουρκάλα Φερχάν Εντέρ.

Δύο ταλαντούχες πιανίστριες με διαφορετικές ιδιοσυγκρασίες στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής μαζί με τον Βακαρέλη και τον Κυπριανό Κατσαρή. Λίγοι γνώριζαν ότι η Ελέν με το μαύρο Dior φόρεμα είναι η σύζυγος ενός από τους πλουσιότερους ανθρώπους τον κόσμο και γνωστού συλλέκτη έργων τέχνης. Πρόκειται για τον Μπερνάρ Αρνό της LVMH…

Η κρουαζιέρα στα ελληνικά νησιά

Η Ελέν Μερσιέ-Αρνό είναι μια γυναίκα με μάλλον «αδιάφορη» εμφάνιση. Ντυμένη πάντα με τα πανάκριβα ρούχα Louis Vuitton, Dior και όλων των άλλων οίκων που αντιπροσωπεύει η παγκόσμιας ακτινοβολίας εταιρεία του συζύγου της, ξεχωρίζει για τη μόρφωση, την ευγένεια και το εκλεπτυσμένο χιούμορ της. Οι περισσότεροι θα περίμεναν ο σκληρός «αμφιλεγόμενος» Μπερνάρ Αρνό, ο οποίος κατηγορήθηκε στο παρελθόν (από την κυβέρνηση Φρανσουά Ολάντ) για τεράστια φοροδιαφυγή, να έχει στο πλευρό του μια γυναίκα περισσότερο εντυπωσιακή. Ετσι δεν γίνεται άλλωστε με τους μεγιστάνες; Η Ελέν έχει αφιερώσει σημαντικό μέρος της ζωής της στην ενασχόληση με τη μουσική. Εξαιρετική πιανίστρια, εμφανίζεται σε αυστηρά επιλεγμένες μουσικές σκηνές του πλανήτη. Επειτα επιστρέφει και πάλι στο Παρίσι για να συνοδεύσει τον σύζυγό της στα σαλόνια του Four Seasons. Μπερνάρ και Ελέν απολαμβάνουν μαζί το αγαπημένο τους Duke Cardiff’s black tea blend.

Η κυρία Αρνό νιώθει ενθουσιασμό γύρω από τις ιδιωτικές επισκέψεις στην Ελλάδα τα καλοκαίρια. Ο υιός Αρνό, ο δυναμικός Αντουάν, επιλέγει επίσης χαμηλών τόνων διακοπές στο πλευρό της συζύγου του, top model Νατάλιας Βοντιάνοβα και των παιδιών τους. Το yacht της οικογένειας Αρνό ξεκινάει από τη Νότια Γαλλία και φθάνει στα ελληνικά νησιά…