Ποιος Πέλκας και ποιος Κλωναρίδης; Ποιος ΠΑΟΚ και ποια ΑΕΚ; Οι υπουργοί και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν παίζονται με τίποτα. Μια μπάλα μόνος του θέλει ο καθένας από δαύτους. Γλώσσα δεν βάζουν μέσα τους. Και τι έγινε που ο ΠΑΟΚ γύρισε το 0-2 της Σπαρτάκ σε 3-2; Και τι έγινε που η ΑΕΚ γύρισε με το 1-1 από τη Γλασκώβη; Η Ελένη Αυλωνίτου κέρδισε τις εντυπώσεις κατά κράτος. Η «έχω τον συνδυασμό που σκοτώνει, ωραία, πολύ μορφωμένη και με πολιτικό λόγο», όπως μετά πάσης μετριοφροσύνης έχει αυτοπροσδιοριστεί. Το νέο χτύπημα της Βάσιας Τριφύλλη της Βουλής ήταν ακαριαίο: «Ο Μητσοτάκης λέει π@π@ριές και κοτσάνες». Ακολούθως, επανέλαβε την άκρως επιστημονική θεωρία για την εκατόμβη των νεκρών: «Κάποιοι κάηκαν στη θάλασσα γιατί ήταν ανεκπαίδευτοι. Αντί να βουτάνε το κεφάλι μέσα και να πηγαίνουν στα βαθιά». Με την επιστήμη να έχει σηκώσει προ πολλού τα χέρια ψηλά, αλλά ποιος την ακούει.

Νούμερα

Οπως ο Κάτμαν κι ο Ταμπάκης ήταν οι καλύτεροι πελάτες της Αννίτας Πάνια, έτσι και η κυρία Αυλωνίτου είναι η καλύτερη πελάτισσα των πρωινάδικων. Μάχη δίνουν οι υπεύθυνοι καλεσμένων ποιος θα εξασφαλίσει την παρουσία της. Τα νούμερα, φέρνουν νούμερα. Κάτσε εσύ να γράφεις για ποδόσφαιρο, όταν παίρνει τον λόγο ο πολλά βαρύς Πάνος Καμμένος. Οταν δηλαδή δεν είναι σε ανοιχτή ακρόαση με ισοβίτες. Οταν δεν σουλατσάρει στα καζίνο. Οταν δεν είναι στο Μονακό για τη Φόρμουλα 1. Ο εν λόγω Καμμένος διατείνεται ότι ανακάλυψε έστω και με πέντε μήνες καθυστέρηση την Αμερική. Οτι «η ενέδρα στους δύο έλληνες στρατιωτικούς σχεδιάστηκε με εντολή Ερντογάν». Για να «ξαναρίξει» στη συνέχεια για μία ακόμα φορά την κυβέρνηση: «Αν φέρουν αυτή τη συμφωνία στη Βουλή, θα φύγω από την κυβέρνηση και θα οδηγήσω τη χώρα σε εκλογές». Κι αν πέσει η κυβέρνηση, πώς θα πορευτεί η χώρα χωρίς τον Τέρενς Κουίκ υφυπουργό Εξωτερικών;

Αβέρτος

Τι να μας πούνε ο Ουζουνίδης κι ο Λουτσέσκου; Οταν μιλάει ο Βασιλειάδης, εδώ σωπαίνουν τα πουλιά σωπαίνουν κι οι καμπάνες, όπως έχει πει ο ποιητής: Ο αβέρτος και κουβαρντάς, σε ό,τι έχει να κάνει με τα λεφτά της ΕΡΤ, υφυπουργός τόνισε: «Τα σταθερά βήματα του Μίλτου Τεντόγλου προς την κορυφή είναι για μας οδηγός στη νέα εποχή για τον τόπο, μετά από μία δύσκολη περίοδο». Που πάει να πει ότι μπορεί να μετράμε 93 νεκρούς, αλλά ο Τεντόγλου πήρε χρυσό μετάλλιο στο μήκος. Μπορεί να μετράμε 93 νεκρούς, αλλά «έρχεται η νέα εποχή για τον τόπο». Οπως ακριβώς τόνισε κι ο μπαρμπα-Φώτης ο Κουβέλης. Μπορεί να έχει μαυρίσει η ζωή των ανθρώπων με αυτό που συνέβη στο Μάτι, αλλά «σε δέκα μέρες βγαίνουμε από τα Μνημόνια». Είναι ποτέ δυνατόν 93 νεκροί να φέρουν σε δεύτερη μοίρα ένα τόσο σημαντικό γεγονός; Αφήνουμε λοιπόν πίσω τη φωτιά και τους νεκρούς, και προχωράμε.

Μακαρισμοί

Αφού λοιπόν απονείμαμε τα εύσημα στους γίγαντες της πολιτικής σκέψης και πράξης, να πούμε δυο λόγια για το ταπεινό και καταφρονεμένο ποδοσφαιράκι. Το σπουδαίο και σημαντικό για ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, πέρα από τα αποτελέσματα, είναι τα μεγάλα περιθώρια βελτίωσης. Ειδικά για την ΑΕΚ. Που έπαιξε χωρίς Τσιγκρίνσκι – Μάνταλο και χωρίς ουσιαστική βοήθεια από τις μεταγραφές. Με δεδομένο ότι το ημερολόγιο γράφει 10 Αυγούστου και ότι επρόκειτο για το πρώτο επίσημο παιχνίδι. Την ιστορία όμως γράφουν αυτοί που παίζουν και στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Βασίλης Λαμπρόπουλος κι ο Βίκτωρ Κλωναρίδης. Ο ορισμός τού value for money, με 110.000 και 250.000 ευρώ συμβόλαια αντίστοιχα έκαστος. Σε σχέση με το 1,5 εκατ. του Χατσερίδη. Και τον ΠΑΟΚ, χωρίς τον αρχηγό του, να στηρίζεται στην περσινή ομάδα και στη δουλειά του προπονητή. Μέχρι εδώ, όμως, γιατί ουδέναν πριν από τη ρεβάνς μακάριζε.