Παίκτης του Παναθηναϊκού και την επόμενη σεζόν θα παραμείνει οριστικά ο Εμανουέλ Ινσούα, έπειτα από την άρνηση του Παναθηναϊκού και στην τελευταία πρόταση που έκανε η Λας Πάλμας για τον παίκτη. Μια πρόταση που ξεπερνούσε τις 750.000 ευρώ, ωστόσο οι Πράσινοι ξεκαθάρισαν πως… δεν πωλείται και εξήγησαν στον παίκτη ότι δεν έχουν σκοπό να αποδυναμώσουν το ρόστερ, αλλά να το ενισχύσουν.

Παρά το γεγονός πως η πρόταση των Ισπανών ξεπερνούσε τα χρήματα που θα έπαιρνε ο Παναθηναϊκός βάσει ρήτρας, οι άνθρωποι του Τριφυλλιού στηρίχτηκαν πάνω στην τιμή αυτής (1,5 εκατ. ευρώ, μισά μισά με την Ουντινέζε) ώστε να μην παραχωρήσουν τον παίκτη. Ο λόγος, φυσικά, είναι πως πρόκειται για μία σημαντική μονάδα του ρόστερ και σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελαν στον Παναθηναϊκό περαιτέρω αποψίλωσή του.

Χθες, μάλιστα, εξέπνευσε η προθεσμία ισχύς της ρήτρας, με τη Λας Πάλμας να μη φτάνει τελικά στο 1,5 εκατομμύριο. Ο παίκτης συναντήθηκε με ανθρώπους του Παναθηναϊκού, του εξηγήθηκαν και πάλι οι λόγοι που δεν αποδέχτηκαν την πρόταση, με τον Ινσούα να τους κατανοεί και να αντιλαμβάνεται πόσο σημαντικός είναι για την ομάδα.

Η προσπάθεια του Παναθηναϊκού για ενίσχυση του ρόστερ του και για μεταγραφές που θα αποτελούν και επένδυση για το μέλλον συνεχίζεται. Μετά τον Επαμεινώνδα Παντελάκη, ο οποίος έχει συμφωνήσει σε όλα και αναμένεται να ανακοινωθεί για τα επόμενα τρία χρόνια, ο Παναθηναϊκός έφερε και δοκιμάζει τον Φώτη Κέζο. Τον νεαρό κεντρικό αμυντικό, γιο του πρώην γυμναστή του Παναθηναϊκού Αντώνη Κέζο.

Ο Κέζος έχει ξεκινήσει από τα τμήματα υποδομής της ΑΕΚ, ενώ πέρυσι αγωνίστηκε στον Ερμή Αραδίππου της Κύπρου. Ο Δώνης θα τον δοκιμάσει για λίγες μέρες, ίσως τον χρησιμοποιήσει και στο φιλικό της Κυριακής με τη Λάρισα, πριν αποφασίσει αν θα τον κρατήσει στην ομάδα.

Επιστρέφει ο Μάρκος

Στο τμήμα σκάουτινγκ του Παναθηναϊκού αναμένεται να επιστρέψει ο Δημήτρης Μάρκος. Ο 47χρονος υπήρξε επικεφαλής σκάουτινγκ στο Τριφύλλι το 2013 και είχε αποχωρήσει πριν από ενάμισι χρόνο. Επειτα από απόφαση του Νίκου Νταμπίζα, ο Μάρκος επιστρέφει στον Παναθηναϊκό για να αναλάβει τον ρόλο του σκάουτερ. Θυμίζουμε πως στο τμήμα σκάουτινγκ υπάρχει αυτή τη στιγμή ο Μίκαελ Νίλσον.