Αν αναζητήσουμε την πιο κερδισμένη ομάδα από τη χθεσινή τελευταία ημέρα των μεταγραφών στην Πρέμιερ Λιγκ, αυτή είναι χωρίς αμφιβολία η Εβερτον του Μάρκο Σίλβα. Αντίθετα, η χαμένη είναι χωρίς αμφιβολία η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Ζοζέ Μουρίνιο! Ο πορτογάλος τεχνικός διάβαζε για τους παίκτες που υπέγραφαν στις άλλες ομάδες, ενώ άκουγε της αρνητικές απαντήσεις στις προτάσεις που έκανε η ομάδα του.

Η κατάσταση του Μουρίνιο ήταν τέτοια, ώστε αποφάσισε να κρατήσει τον Μάρκος Ρόχο που ετοιμαζόταν να παραχωρηθεί δανεικός στην Εβερτον. Ηταν μία άσχημη ημέρα για τη Γιουνάιτεντ, που δεν σταμάτησε να μετράει αρνητικές απαντήσεις. Η τελευταία κίνηση αφορούσε τον Ντιέγο Γοδίν της Ατλέτικο Μαδρίτης. Δέχθηκε να πληρώσει το ποσόν της ρήτρας και παράλληλα πρόσφερε στον Ουρουγουανό διετές συμβόλαιο. Ο Γοδίν όμως, από τα βασικά στελέχη της Ατλέτικο, δεν θέλησε να εγκαταλείψει τη Μαδρίτη.

Δύο στα δύο

Ο Μουρίνιο δεν κατάφερε να πείσει ούτε και τον Τζερόμ Μπόατενγκ της Μπάγερν. Ο διεθνής στόπερ έχει αποφασίσει να φύγει από τη Βαυαρία, έχει ενημερώσει τη διοίκηση, η οποία δεν έχει θέμα να τον παραχωρήσει ύστερα από επτά χρόνια. Ωστόσο στο παιχνίδι για την απόκτησή του είναι και η Παρί Σεν Ζερμέν. Η Γιουνάιτεντ ήθελε κεντρικό αμυντικό, αλλά απέτυχε στις προσπάθειες για τον Χάρι Μαγκουάιρ (άρνηση από τη Λέστερ), ενώ μάλλον δεν έγινε κίνηση για τον Αλντερβέιρελντ της Τότεναμ. Εδώ να σημειώσουμε ότι η ομάδα του Βόρειου Λονδίνου έγινε η πρώτη στην Πρέμιερ Λιγκ που δεν έκανε καμία μεταγραφική κίνηση στην περίοδο του καλοκαιριού! Κι αυτό ήταν σύμφωνα με τα αγγλικά ΜΜΕ και επιλογή του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο, ο οποίος θα συνεχίσει με το ίδιο δυνατό ρόστερ που είχε και πέρυσι.

Από την άλλη πλευρά, ο Μάρκο Σίλβα στην Εβερτον μπορεί να είναι χαρούμενος καθώς αυτοί που ήθελε ήρθαν στο Γκούντισον Παρκ. Ο Κολομβιανός Γέρι Μίνα, αμυντικός, κόστισε 30 εκατ. ευρώ τα οποία μπήκαν στο ταμείο της Μπαρτσελόνα, ενώ για τον 23χρονο ποδοσφαιριστή είχε ενδιαφερθεί και ο Μουρίνιο. Η Εβερτον απέκτησε και τον Αντρε Γκόμεζ ως δανεικό έναντι 2,25 εκατ., έναν παίκτη που επίσης οι Μπλαουγκράνα είχαν προσφέρει στη Γιουνάιτεντ για να πάρουν τον Πολ Πογκμπά. Η ομάδα του Μάρκο Σίλβα ανακοίνωσε επίσης τον βραζιλιάνο ακραίο επιθετικό Μπερνάρντ, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τη Σαχτάρ Ντόνετσκ. Παράλληλα, συμφώνησε με την Τσέλσι για τον δανεισμό του Κουρτ Ζουμά.

Οι… άλλοι

Να σημειώσουμε επίσης άλλες δύο δυνατές μεταγραφικές κινήσεις. Η Γουέστ Χαμ απέκτησε τον 32χρονο κολομβιανό μέσο Κάρλος Σάντσες, χωρίς όμως να ανακοινωθεί το ποσό που έδωσε στη Φιορεντίνα. Επίσης, η Φούλαμ συμφώνησε με τη Σεβίλλη για να πάρει δανεικό έως τον Ιούνιο του 2019 τον 25χρονο τερματοφύλακα Σέρχιο Ρίκο. Τέλος, ο Τζέιμς Βάρντι συμφώνησε με τη Λέστερ και ανανέωσε το συμβόλαιό του έως το 2022. Στην Ισπανία, η Ατλέτικο Μαδρίτης ανακοίνωσε την απόκτηση του Νικόλα Κάλινιτς από τη Μίλαν.

Ο Ράκιτιτς μένει Βαρκελώνη

Προτάσεις από Μονακό και Παρί Σεν Ζερμέν είχε ο Ιβάν Ράκιτιτς, ο οποίος όμως προς το παρόν δεν θέλει να αποχωρήσει από την Μπαρτσελόνα.