Γουλβς και Φούλαμ επέστρεψαν στην Πρέμιερ Λιγκ και απ’ ό,τι έδειξαν με τις μεταγραφικές κινήσεις τους δεν θα περιοριστούν σε μια προσπάθεια απλά για παραμονή. Οι Λύκοι, που πήραν εύκολα την πρώτη θέση στο περσινό πρωτάθλημα της Τσάμπιονσιπ διαθέτοντας ένα πολύ δυνατό σύνολο, ενισχύθηκαν ακόμα περισσότερο. Ο προπονητής Νούνο Σάντο πρόσθεσε εμπειρία κάτω από τα δοκάρια με την απόκτηση του πορτογάλου διεθνούς τερματοφύλακα Ρουί Πατρίσιο, ενώ απέκτησε επίσης τον Ραούλ Χιμένες από την Μπενφίκα και τον Ζοάο Μουτίνιο από τη Μονακό. Ενα από τα πρόσωπα στα οποία ήδη έχουν εστιάσει αρκετές ομάδες είναι ο κεντρικός μέσος Ρούμπεν Νέβες, ο οποίος αποκτήθηκε πέρυσι από την Πόρτο. Ο 21χρονος ήταν από τους πρωταγωνιστές της περσινής πορείας και όλοι περιμένουν να τον παρακολουθήσουν σε πολύ έντονο πλέον ανταγωνισμό.

Ενθουσιασμός σε ό,τι αφορά το μεταγραφικό κομμάτι και για τη Φούλαμ. Αντρε Σίρλε από την Ντόρτμουντ, Αλεξάντερ Μίτροβιτς από τη Νιούκαστλ είναι δύο από τα νέα αποκτήματα που έχουν δημιουργήσει ευφορία στους Κότατζερς.

Διαφορετικό κλίμα συγκριτικά με την περασμένη σεζόν επικρατεί στην Εβερτον και στη Γουέστ Χαμ. Στον πάγκο της Εβερτον είναι ο Μάρκο Σίλβα, που εργάστηκε στο παρελθόν με επιτυχία στον Ολυμπιακό και θέλει να δημιουργήσει μια ομάδα που να παίζει ελκυστικό ποδόσφαιρο. Ο Ριτσάρλισον κόστισε 40 εκατ. ευρώ, ενώ έδωσε άλλα 22 στην Μπαρτσελόνα για τον Λούκας Ντιν.

Ο Μανουέλ Πελεγκρίνι με την επιστροφή του στην Πρέμιερ Λιγκ άλλαξε το κλίμα στη Γουέστ Χαμ. Δαπανήθηκαν περισσότερα από 80 εκατ. ευρώ για μεταγραφές και στο Λονδίνο ήρθαν παίκτες με ποιότητα, όπως οι Γουίλσιρ, Φελίπε Αντερσον, Γιαρμολένκο.

Οι αλλαγές

Στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ αναμένονται και κάποιες αλλαγές που αφορούν τον πειθαρχικό έλεγχο, οποίος πλέον επεκτείνεται και στους προπονητές. Με κίτρινη και κόκκινη κάρτα. Ισχύει ό,τι σχεδόν και για τους ποδοσφαιριστές. Τέσσερις κίτρινες έχουν συνέπεια μία αγωνιστική στην εξέδρα. Μία κλωτσιά στα μπουκάλια στον πάγκο, ο εκνευρισμός με τους βοηθούς ή τον διαιτητή είναι μερικές από τις αιτίες που μπορεί να δεχτούν την κίτρινη. Φυσικά, δεν συζητούμε για την περίπτωση έντονης διαμαρτυρίας ή γενικότερα άσχημης συμπεριφοράς προς τους διαιτητές ή αντιπάλους.

Οπως αποκάλυψαν οι «Times», οι προπονητές θα μπορούν επίσης να βλέπουν από κινητό ή τάμπλετ κάποιες φάσεις κατά τη διάρκεια του αγώνα. Δεν επιτρέπεται όμως να τις συζητούν με τους παίκτες και φυσικά απαγορεύεται και η συνομιλία με τον διαιτητή, όταν πρόκειται για διαφωνία, με αφορμή κάποια απόφαση. Να σημειώσουμε ότι η χρήση κινητού ή ταμπλετ έως τώρα επιτρεπόταν μόνο στα αποδυτήρια, κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου.