Ενας… μπόμπιρας που έτρεχε στα καρτ, πριν από δύο χρόνια κατάφερε να προσελκύσει στις κερκίδες της Formula 4 πάνω από 20.000 οπαδούς του και σε πολύ σύντομο διάστημα να αποδείξει ότι οι επιτυχίες του στο μηχανοκίνητο σπορ δεν είναι αποτέλεσμα μόνο του ότι έχει μπαμπά τον Μίκαελ Σουμάχερ, αλλά ότι η ταχύτητα και οι αγώνες είναι… στο αίμα του.

Σήμερα, ο μικρός Σουμάχερ φλερτάρει με το πιο γρήγορο πρωτάθλημα του κόσμου, τη Formula 1, χάρη στα νέα αφεντικά του αθλήματος που βλέπουν στο πρόσωπο του Μίκαελ Σουμάχερ ένα ταλέντο, έτοιμο να γράψει τη δική του ιστορία στις πίστες. Ο μικρός, που προσφάτως πάτησε τα 19 του χρόνια, είναι στο στόχαστρο των ανθρώπων που κινούν τα νήματα της κορωνίδας της Formula 1.

Ο Μικ Σουμάχερ, λόγω του νεαρού της ηλικίας του, εφόσον πάρει το πράσινο φως και τρέξει στη Formula 1, δεν θα αποτελεί τη μοναδική ηλικιακή έκπληξη πίσω από το τιμόνι ενός γρήγορου μονοθεσίου. Πριν από τρία χρόνια, ο Μαξ Φερστάπεν ήταν ο οδηγός που έκλεψε τις εντυπώσεις, αφού στα 17 του χρόνια κατάφερε να πιλοτάρει μονοθέσιο, και μάλιστα μιας πρωταγωνίστριας ομάδας, της Red Bull, που φιλοδοξεί να βρεθεί στο άμεσο μέλλον αγκαλιά με την κατάκτηση ενός πρωταθλήματος. Αυτό είναι και το όνειρο του Μικ Σουμάχερ, κάτι που είχε δηλώσει και ο ίδιος στα πρώτα του αγωνιστικά βήματα. Ηδη ο ταλαντούχος πιλότος, που τρέχει στο προπύργιο της Formula 1, τη Formula 3, έχει αρκετές διακρίσεις, ενώ το πόντιουμ είναι για τον ενήλικο πλέον Σουμάχερ κάτι συνηθισμένο.

Το «διαβατήριο»

Τα πρώτα του βήματα τα έκανε με τα καρτ και σε αγώνες με υψηλές απαιτήσεις. Μάλιστα, για να μείνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η συμμετοχή του στους αγώνες – ιδιαίτερα σε μια εποχή που ο πατέρας του, ο Μίκαελ Σουμάχερ, σάρωνε το ένα πρωτάθλημα πίσω από το άλλο – χρησιμοποιούσε το όνομα της μητέρας του, ενώ τον συνόδευε ο παππούς του. Οι προπονήσεις γίνονταν με τον πατέρα του, σε ιδιωτική πίστα, ώστε να μην εκτεθεί δημοσίως ο μικρός Μικ Σουμάχερ.

Η πρώτη του διάκριση ήρθε στα 14 του χρόνια, όταν κατέλαβε τη δεύτερη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Καρτ. Αυτό ήταν και το διαβατήριό του για να «περάσει χωρίς εξετάσεις» στη νεοσύστατη Formula 4. Πρόσφατα, ο πρόεδρος της Liberty Media Τσέις Κάρεϊ δήλωσε ότι θα ήθελε να δει άμεσα τον Μικ Σουμάχερ να τρέχει σε ένα μονοθέσιο της Formula 1. Η δήλωση αυτή ήρθε να διαψεύσει μια παλαιότερη δήλωση της μάνατζερ του Μίκαελ Σουμάχερ, αλλά και του ίδιου του Μικ Τζούνιορ, που είχε ζητήσει από τους δημοσιογράφους να έχουν ρεαλιστικές προσδοκίες από τον νεαρό οδηγό και να μην ξεχνούν ότι οι διαφορές ανάμεσα στα καρτ και τα μονοθέσια είναι πολύ μεγάλες.

Πάντως, το μεγάλο αφεντικό της Formula 1 ξεκαθάρισε ότι η συμμετοχή τού μικρού Σουμάχερ στη Formula 1 δεν θα επιτευχθεί επειδή έχει ως διαβατήριο τον πατέρα του, αλλά θα πρέπει να αποδείξει ότι είναι ικανός να αντεπεξέλθει στις μεγάλες απαιτήσεις που έχουν τα γκραν πρι. Να σημειωθεί ότι η Liberty Media θέλει, ανάμεσα στην πλειάδα των αλλαγών που ετοιμάζει για το μέλλον, να ανανεώσει, όσο περνά από το χέρι της, και την «γκάμα» των οδηγών, με απώτερο στόχο τη μείωση του μέσου όρου ηλικίας, και να προσελκύσει πιλότους νέους και κυρίως ταλαντούχους.