Και του χρόνου θα είναι ωραία με το πέμπτο (χρυσό) για παρέα!

Αυτό θα μπορούσαν να τραγουδούν οι φίλοι του Λευτέρη Πετρούνια στον υπεραθλητή των κρίκων, που από χθες το βράδυ στη Γλασκώβη μπήκε στο πάνθεον (και σε αριθμούς πλέον) των μύθων του αθλήματος.

Μετράει 28 μήνες αήττητος και με 8 χρυσά μετάλλια (Ολυμπιακοί Αγώνες, 2 σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, 4+1 σε Ευρωπαϊκά και Ευρωπαϊκούς Αγώνες) στο παλμαρέ του.

Κατακτώντας με χαρακτηριστική άνεση (το πρόγραμμά του ήταν πολύ δύσκολο, αλλά ο ίδιος το κάνει να φαίνεται τόσο απλό) το 4ο συνεχόμενο χρυσό ευρωπαϊκό μετάλλιο στους κρίκους, μπορεί πλέον να κυκλοφορεί και επίσημα με 4×4. Αν και ο ίδιος θυμίζει τέτοιο όχημα, που δεν κολλάει πουθενά.

«Ενιωθα καλά και το βασικό είναι ότι βγήκε πολύ καλά το πρόγραμμα παρά το πρόβλημα που είχα στον ώμο. Η Γλασκώβη μού φέρνει όμορφες αναμνήσεις και γούρι, αφού εδώ είχα πάρει τον παγκόσμιο τίτλο, αλλά μου θυμίζει και έντονο πόνο καθώς τότε είχε ένα θέμα με το χέρι και τώρα με τον ώμο» τόνισε ο πρωταθλητής μας, που ετοιμάζεται πλέον για εξόρμηση στα νησιά με τους φίλους του.

Πράγματι τότε, το 2015 (και έχοντας χάσει μάλιστα και τον πατέρα του), είχε κινδυνεύσει από μία κύστη στο χέρι να χάσει τον τελικό και το μετάλλιο που του έδωσε την πρόκριση στους Ολυμπιακούς του Ρίο, αλλά τον είχε σώσει ο φύλακας άγγελος της ομάδας, ο γιατρός Οδυσσέας Παξινός, που ταξιδεύει πολλές φορές και με δικά του έξοδα σε αποστολές της γυμναστικής και δεν είναι τυχαίο ότι ο Πετρούνιας έπεσε στην αγκαλιά του αμέσως μετά τον καθιερωμένο εναγκαλισμό με τον προπονητή του Δημήτρη Ράφτη, ο οποίος πλέον (ως ένας από τους πιο απαιτητικούς στον χώρο) μπορεί να λέει ότι έχει τελειοποιηθεί στον μέγιστο βαθμό και η έξοδος του αθλητή του, κάτι που αποτελεί το κερασάκι στην τούρτα.

Να θυμίσουμε εδώ ότι η φυσικοθεραπεύτρια της ελληνικής ομάδας γυμναστικής είναι η Ιβάνα Τζούριτς, πρώην βολεϊμπολίστρια, αδελφή του Δημήτρη Τζούριτς που πήγε στον ΠΑΟΚ και η οποία έπειτα από έναν τραυματισμό της σταμάτησε το βόλεϊ και ασχολήθηκε με τη φυσικοθεραπεία.

Στο πάνθεον

«Τους ευχαριστώ όλους, γιατί έφτασα σε σημείο να σκεφτώ ακόμα και την απόσυρση από τον προκριματικό. Τώρα να φτιάξουμε το πρόβλημα και πρόσω ολοταχώς για νέους τίτλους μέχρι το 2020 στο Τόκιο.

Ο αγώνας αυτός ήταν αφιερωμένος στη χώρα μας και στους Ελληνες, έπειτα από όλα αυτά τα δυσάρεστα που συμβαίνουν και που τους πλήγωσαν. Σ’ αυτούς αφιερώνω το χρυσό μετάλλιο, όπως και στους ανθρώπους που μου δείχνουν την αγάπη τους και φυσικά στην οικογένειά μου» τόνισε ο πρωταθλητής μας.

Και αυτήν τη φορά στη σκωτσέζικη πόλη ο πρωταθλητής μας δεν… τσιγκουνεύτηκε μια ακόμα μοναδική εμφάνιση, που μάλιστα επειδή ήταν δεύτερος στη σειρά αποθάρρυνε όλους τους αντιπάλους του. Με μία αριστοτεχνική εκτέλεση του προγράμματός του, που είχε συντελεστή δυσκολίας 6,30, πήρε 15,466 βαθμούς και κλείδωσε το χρυσό μετάλλιο από τη στιγμή της άψογης προσγείωσής του.

Οι ελληνικές σημαίες ήταν αρκετές, πάντως, όπως και τα επιφωνήματα από τους Ελληνες για τον Λευτέρη Πετρούνια που χρυσώθηκε και πάλι μετά το Μονπελιέ (2015), τη Βέρνη (2016) και το Κλουζ (2017).

Ισοφάρισε τους τέσσερις τίτλους στους κρίκους του Ιταλού Γιούρι Κέκι και είναι πλέον στο γκρουπ των μύθων της ενόργανης με τον Ούγγρο Κρίστιαν Μπέρκι με έξι τίτλους στον πλάγιο ίππο, τον Βλάση Μάρα των πέντε τίτλων στο μονόζυγο, ενώ από τέσσερα χρυσά μετάλλια έχουν κερδίσει εκτός του Κέκι, ο Σοβιετικός / Λευκορώσος Βιτάλι Σέρμπο στο άλμα, ο Σλοβένος Μίτγια Πέτκοβσεκ στο δίζυγο και ο Ρουμάνος Μάριαν Ντραγκουλέσκου στο έδαφος.

Κοντεύει να «τριανταρίσει»

Στα 28 μετάλλια έφτασε η Ελλάδα στα Ευρωπαϊκά ενόργανης. Με τον Βλάση Μάρα να έχει οκτώ (5 χρυσά) και τον Λευτέρη Πετρούνια πέντε (4 χρυσά). Ο Ιωάννης Μελισσανίδης παραμένει ο μόνος με μετάλλιο σε δύο διαφορετικά όργανα (χρυσό στο άλμα και ασημένιο στο έδαφος).