Νέος προπονητής, νέοι παίκτες, ίδια άσχημα αποτελέσματα. Η εποχή Εμερι στην Αρσεναλ ξεκίνησε με ήττα από την κάτοχο του τίτλου στην Πρέμιερ Λιγκ, Μάντσεστερ Σίτι, με 2-0.

Οι Κανονιέρηδες με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο στην καρδιά της άμυνάς τους δεν κατάφεραν να αντισταθούν στην ποδοσφαιρική λαίλαπα της κατόχου του τίτλου στην Πρέμιερ Λιγκ, η οποία άφησε στον πάγκο δύο από τους καλύτερους παίκτες της, τον Κέβιν Ντε Μπρόινε και τον Λερόι Σανέ. Οι πρώτες γκρίνιες δεν άργησαν να κάνουν την εμφάνισή τους στο Εμιρέιτς, με τους οπαδούς της Αρσεναλ να απαιτούν την πώληση του Ελβετού Γκράνιτ Τσάκα λόγω της πολύ κακής απόδοσής του στο πρώτο ημίχρονο.

Ο Αρσέν Βενγκέρ μπορεί να έφυγε από την Αρσεναλ κατ’ απαίτηση των οπαδών, αλλά η σκιά του συνεχίζει να περιφέρεται στο Εμιρέιτς.

Οι οπαδοί της Σίτι φώναζαν ρυθμικά «φέρτε τον Βενγκέρ», για να απαντήσουν οι φίλοι της Αρσεναλ «ο Βενγκέρ έχει περισσότερους τίτλους από την ομάδα σας».

Στα social media οι οπαδοί των Κανονιέρηδων εμφανίστηκαν διχασμένοι για το αν έπρεπε να φύγει τελικά ο Αλσατός. Κάποιοι σχολίασαν σκωπτικά πως με τον Βενγκέρ στον πάγκο, στο χθεσινό παιχνίδι η Αρσεναλ θα είχε ηττηθεί με 3-0 και με τον Γκρανίτ Τσάκα να έχει δεχθεί κόκκινη κάρτα, οπότε ήδη σημειώθηκε πρόοδος. Κάποιοι άλλοι έγραψαν πως συγκεντρώνονται χρήματα για να πετάξει αεροπλάνο πάνω από το Εμιρέιτς με το μήνυμα Wenger In.

Κριτική

Τρεις από τους ποδοσφαιριστές που ο Εμερι περίμενε πολλά, οι Οζίλ, Τσάκα και Μιχιταριάν, ήταν οι χειρότεροι της Αρσεναλ και η ιστοσελίδα talksport τους βαθμολόγησε με 3/10. Η ίδια ιστοσελίδα βαθμολόγησε τον Παπασταθόπουλο με 5/10, σχολιάζοντας ότι στα αμυντικά του καθήκοντα ήταν πολύ καλός αλλά όχι και όταν έπρεπε να κατεβάσει μπάλα.

Στην κριτική των παικτών της «Ντέιλι Μέιλ», ο Παπασταθόπουλος βαθμολογήθηκε με 5,5 – ο κορυφαίος Τσεχ έλαβε 6,5 – και η απόδοσή του σχολιάστηκε ως εξής: «Καλώς ήρθες στην Πρέμιερ Λιγκ. Η ταχύτητα και η ένταση του παιχνιδιού της Σίτι τον χτύπησε σαν ένας τόνος από τούβλα».

Ηταν η 11η αναμέτρηση του Πεπ Γκουαρντιόλα με τον συμπατριώτη του Ουνάι Εμερι, με τον Καταλανό να παραμένει αήττητος.

Στις δηλώσεις του μετά το παιχνίδι στο BBC ο Γκουαρντιόλα τόνισε ότι δεν μπορεί να διαμαρτυρηθεί ούτε για ένα λεπτό για την ομάδα που του έχει προσφέρει η Μάντσεστερ Σίτι, ενώ αναφέρθηκε και στην ομοιογένεια που έχουν αποκτήσει πλέον οι Πολίτες έπειτα από δύο χρόνια που παίζουν μαζί.

Ο σκόρερ του δεύτερου γκολ με δυνατό σουτ, Μπερνάρντο Σίλβα, τόνισε: «Θέλαμε να δείξουμε επαγγελματισμό και το πετύχαμε. Αμυνθήκαμε πολύ καλά και τους νικήσαμε».

Ο Ραχίμ Στέρλινγκ, που άνοιξε το σκορ με το 50ό γκολ της καριέρας του στην Πρέμιερ Λιγκ, αποκάλυψε ότι ανυπομονούσε να τελειώσουν οι διακοπές του και να επιστρέψει στα γήπεδα. «Χρειαζόμουν να επιστρέψω και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που αγωνίστηκα σήμερα. Κάναμε τη δουλειά που χρειαζόταν».

Ο Ουνάι Εμερι παραδέχθηκε ότι η Αρσεναλ δεν έπαιξε όπως θα ήθελε, τουλάχιστον στο πρώτο ημίχρονο, αλλά πρόσθεσε ότι στα 90 λεπτά του αγώνα ήταν καλύτερη από τη Μάντσεστερ Σίτι.