Δύο εβδομάδες πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος, ο Παναθηναϊκός δείχνει πως η χρονιά που έρχεται θα είναι πολύ δύσκολη. Και πως θα χρειαστεί σίγουρα ενίσχυση για να αντεπεξέλθει στις δυσκολίες που έρχονται, στο… μείον έξι που έχει να αντιμετωπίσει και σε μια σεζόν που σίγουρα μπορεί να του φέρει κινδύνους που δεν έχει φανταστεί. Οι Πράσινοι γνώρισαν χθες στη Λάρισα την πέμπτη ήττα τους σε έξι φιλικά παιχνίδια και… εκπέμπουν SOS.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με το κλασικό 3-4-2-1, με τον Διούδη στα γκολπόστ, τον Κουρμπέλη στο κέντρο της άμυνας με τον Μαυρομμάτη στα αριστερά του και τον Πούγγουρα στο ντεμπούτο του στα δεξιά του. Δεξί μπακ χαφ ο Γιόχανσον, αριστερά ο Χατζηθεοδωρίδης, αμυντικοί μέσοι ο Κάτσε με τον Δώνη, Μουνιέ και Μπουζούκης μπροστά τους και τον Εμμανουηλίδη στην κορυφή της επίθεσης.

Η Λάρισα παρατάχθηκε με σχήμα 4-2-3-1, με τον Κρίστινσον στο τέρμα, τους Σαΐτι, Γρομητσάρη, Μόρα, Χούμπτσεφ στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Φατιόν και Μιλοσάβλιεβιτς αμυντικούς μέσους, Μπασέμ, Κούνιτς και Πίτι μεσοεπιθετικούς και τον Ντέλετιτς στην κορυφή.

Κρύφτηκε η μπάλα

Η Λάρισα ξεκίνησε το ματς καταπληκτικά και άνοιξε το σκορ μόλις στο 6′. Κούνιτς, Ντέλετιτς και Πίτι την… έκρυψαν, ο τελευταίος βρέθηκε απέναντι στον Διούδη και με ωραίο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Θα περίμενε κανείς πως το γρήγορο γκολ θα έδινε ρυθμό στον αγώνα, όμως κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Λάρισα και Παναθηναϊκός κινήθηκαν σε αργό τέμπο, με τους Πράσινους να προσπαθούν να βρουν διαδρόμους από τα αριστερά, χάρη στα ανεβάσματα του Χατζηθεοδωρίδη.

Ο νεαρός μπακ ήταν απ’ τους παίκτες που ξεχώρισαν στο πρώτο μισό για τον Παναθηναϊκό μεσοεπιθετικά, όμως δεν είχε καλές επιστροφές, με αποτέλεσμα η ομάδα του Δώνη να έχει προβλήματα αμυντικά από την πτέρυγά του. Ορεξάτος και ο Μουνιέ, έπαιρνε πρωτοβουλίες, όπως και ο Μπουζούκης δίπλα του, όμως ο Παναθηναϊκός είχε και πάλι αργή ανάπτυξη και δεν αποτέλεσε απειλή.

Αντίθετα, με εξαίρεση τη φάση του γκολ, η τριάδα Κουρμπέλη, Πούγγουρα, Μαυρομμάτη δεν είχε ιδιαίτερα προβλήματα, με τον Παναθηναϊκό να δείχνει μεγαλύτερη συνοχή και σαφώς καλύτερη εικόνα μεσοαμυντικά σε σχέση με το ματς κόντρα στην Ομόνοια.

Η Λάρισα μπήκε δυνατά και στο δεύτερο ημίχρονο και είχε μεγάλη ευκαιρία για δεύτερο γκολ στο 54′, με τον Νούνιτς να σημαδεύει το δοκάρι του Διούδη από πολύ κοντινή απόσταση. Ο Παναθηναϊκός έγινε περισσότερο πιεστικός και πιο επιθετικός μετά τις μαζεμένες αλλαγές που έκανε. Ωστόσο παρέμεινε για ακόμα μια φορά προβλέψιμος, αναποτελεσματικός και ακίνδυνος.

Η Λάρισα στο τρανζίσιον ήταν εξαιρετική, έδειξε πολύ δουλεμένη, έμπαινε με αξιώσεις στην περιοχή και θα μπορούσε να είχε σκοράρει κι άλλο γκολ.

Στο τελευταίο μισάωρο ο Δώνης άλλαξε σχεδόν όλη την ενδεκάδα. Η μεταφορά του Κουρμπέλη στα χαφ διόρθωσε την κατάσταση όσον αφορά την κυκλοφορία της μπάλας, οι Πράσινοι έβγαλαν κάποιους αυτοματισμούς, όμως και πάλι δεν ήταν απειλητικοί. Το 1-0 έμεινε μέχρι το φινάλε, με τον Παναθηναϊκός να δείχνει ξανά πως θέλει αρκετή δουλειά και σίγουρα επιθετική ενίσχυση ενόψει του πρωταθλήματος.

«Κακό φιλικό για εμάς»

Ο Γιώργος Δώνης μετά το τέλος του αγώνα έδειξε πως δεν έμεινε καθόλου ευχαριστημένος από την εικόνα της ομάδας του. «Κάναμε ένα κακό παιχνίδι. Ημασταν ακίνδυνοι και φλύαροι επιθετικά, ενώ είχαμε και προβλήματα αμυντικά. Υπάρχουν δύο εβδομάδες μπροστά μας. Το σημαντικό είναι πως οι περισσότεροι παίκτες είναι αρκετά καλά στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης. Και νομίζω ότι στην πρώτη αγωνιστική θα είμαστε έτοιμοι».

Πιέζει ο χρόνος

Ο Παναθηναϊκός προσπαθεί να φουλάρει για επιθετικό, αλλά η αλήθεια είναι ότι αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα. Τα χρήματα είναι λίγα και οι παίκτες είναι επιφυλακτικοί στο να έρθουν στο Τριφύλλι. Ο Νταμπίζας έχει… Γολγοθά μπροστά του και ο χρόνος πιέζει αφόρητα.

Λάρισα: Κρίστινσον (57′ Γκέκας), Σαΐτι, Γρομιτσάρης, Μόρας (38′ Γκόλιας), Χούμπτσεφ, Φατιόν, Μιλοσάβλιεβιτς, Μόρσι (57′ Φριουί), Κούνιτς (46′ Νούνιτς), Πίτι (57′ Καρανίκας), Ντέλετιτς.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Γιόχανσον (63′ Κουλιμπαλί), Μαυρομμάτης (63′ Οικονόμου), Κουρμπέλης, Πούγγουρας (63′ Θεοχάρης), Χατζηθεοδωρίδης (63′ Ινσούα), Κάτσε (63′ Τζανδάρης), Δώνης, Μουνιέ (63′ Χατζηγιοβάννης), Μπουζούκης, Εμμανουηλίδης (63′ Χατζηγιοβάννης).