Μίχαελ Σουμάχερ, Μπόρις Μπέκερ, Φραντς Μπεκενμπάουερ και Γιαν Ούλριχ. Οι τέσσερις θρύλοι του αθλητισμού της Γερμανίας των τελευταίων δεκαετιών έγιναν θρύψαλα, ο καθένας για διαφορετικούς λόγους. Ο Σούμι δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή μετά το ατύχημα στο σκι και τον σοβαρό τραυματισμό του στο κεφάλι και ίσως να μην τον δούμε ποτέ ξανά. Ο Μπουμ Μπουμ έχει κηρύξει πτώχευση, η φήμη του Κάιζερ σπιλώθηκε από  τη συνεχιζόμενη έρευνα που τον τοποθετεί στο κάδρο ως ύποπτο για δωροδοκία για να διοργανώσει η Γερμανία το Μουντιάλ του 2006 και ζει απομονωμένος στο Ζάλτσμπουργκ. Και τέλος ο Ούλριχ αναζητά τη λύτρωση στα ναρκωτικά και το αλκοόλ για τον άδοξο τρόπο που ολοκλήρωσε την καριέρα του.

Την Παρασκευή ο Ούλριχ εισήχθη σε ψυχιατρική κλινική μετά τη σύλληψή του στη Φρανκφούρτη με την κατηγορία της επίθεσης κατά ιερόδουλης.

Σύμφωνα με την «Μπιλντ» ο Ούλριχ έφυγε από την κλινική την επόμενη ημέρα (Σάββατο) και θα συνεχίσει τη θεραπεία του σε άλλο κέντρο.

Ο πρώην επαγγελματίας ποδηλάτης συνελήφθη κατηγορούμενος για επίθεση και τραυματισμό ιερόδουλης με την οποία είχε περάσει τη νύχτα της Πέμπτης σε πολυτελές ξενοδοχείο.

Ερευνάται για απόπειρα ανθρωποκτονίας και επικίνδυνες σωματικές βλάβες.

Η «Bild am Sonntag» αποκάλυψε χθες πως ο Ούλριχ είχε δεχτεί την επίσκεψη δύο ιερόδουλων αλλά η πρώτη γυναίκα εγκατέλειψε «διακριτικά» το ξενοδοχείο. Οσον αφορά την 31χρονη που δέχτηκε την επίθεση, έλαβε 600 ευρώ για τις υπηρεσίες της. Ο Ούλριχ της επιτέθηκε όταν τηλεφώνησε στον οδηγό της να έρθει να την παραλάβει από το ξενοδοχείο. Στο δωμάτιο βρέθηκαν υπολείμματα λευκής σκόνης που πιθανόν να είναι κοκαΐνη ή αμφεταμίνες.

Τον Ιούλιο συνελήφθη στην Πάλμα, την πρωτεύουσα της Μαγιόρκας, και πέρασε τη νύχτα στο κρατητήριο μετά την εισβολή του στο σπίτι του γείτονα και πρώην φίλου του, του γνωστού γερμανού ηθοποιού Τιλ Σβάιγκερ, ο οποίος διοργάνωνε πάρτι και επιδόθηκε σε επίδειξη των ικανοτήτων του στο καράτε με τον οικοδεσπότη.

Ελβετικό δικαστήριο είχε καταδικάσει το 2014 τον Ούλριχ σε 21 μήνες φυλάκιση με αναστολή γιατί προκάλεσε ατύχημα ενώ οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ.

Ο Ούλριχ παραμένει ο μοναδικός Γερμανός που έχει νικήσει στον Γύρο της Γαλλίας. Στο παλμαρέ του βρίσκονται ακόμα ένα χρυσό και ένα αργυρό μετάλλιο από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ το 2000. Η πτώση του ξεκίνησε το 2006 όταν το όνομά του βρέθηκε στις λίστες της Επιχείρησης Πουέρτο, που έφερε στο φως της δημοσιότητας τον τρόπο που ο ισπανός γιατρός Εουφεμιάνο Φουέντες ντοπάριζε τους αθλητές με τους οποίους συνεργαζόταν.

Ο γνωστός και ως «μόνιμα δεύτερος πίσω από τον Αρμστρονγκ» παραδέχτηκε εντέλει τον Ιούνιο του 2013 πως έπαιρνε απαγορευμένες ουσίες που του χορηγούσε ο Φουέντες.

«Σχεδόν όλοι εκείνη την εποχή έπαιρναν αναβολικά. Δεν πήρα κάτι που οι άλλοι δεν έπαιρναν. Θα μπορούσε κάποιος να πει πως έκλεβα αν αποκτούσα πλεονέκτημα. Κάτι τέτοιο όμως δεν ισχύει. Το μόνο που ήθελα ήταν να έχω τις ίδιες πιθανότητες με τους υπόλοιπους» είχε δηλώσει στο Sky Sports.