Υπό άλλες, πιο κανονικές, συνθήκες το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ θα αντιμετωπιζόταν από τη νικήτρια του Τσάμπιονς Λιγκ και την αντίστοιχη του Γιουρόπα Λιγκ ως φιλικό παιχνίδι πασπαλισμένο με χρυσόσκονη.

Σε μια αναμέτρηση της Ρεάλ με την Ατλέτικο, χρυσόσκονες και φιλικοί χαρακτήρες δεν υπάρχουν, ακόμα κι αν το ματς είναι και επίσημα φιλικό.

Η μετα-Ρονάλντο εποχή της Ρεάλ Μαδρίτης ξεκινά αύριο από την πρωτεύουσα της Εσθονίας, το Ταλίν και ένα γήπεδο με περίεργο όνομα, το στάδιο Λιλέκουλα που έχει χωρητικότητα μόλις 13.000 θέσεις.

Ο διάδοχος του Ζινεντίν Ζιντάν, Γιουλέν Λοπετέγκι, που τον ακολουθεί ο λεκές της απόλυσής του από την Εθνική Ισπανίας παραμονή του Μουντιάλ της Ρωσίας λόγω της συμφωνίας του με τους Μερένχες, θα ευχόταν να είχε πιο εύκολο ξεκίνημα στην καριέρα του στη λευκή ομάδα.

Απέναντί του θα έχει μία ανανεωμένη και πεινασμένη για τίτλους Ατλέτικο, της οποίας εξακολουθεί να ηγείται ο εκ των πρωταγωνιστών και νικητής του τελευταίου Παγκοσμίου Κυπέλλου, ο Γάλλος Αντουάν Γκριεζμάν.

Τα 104 εκατ. ευρώ που έβαλε στα ταμεία της η Ρεάλ από την πώληση του Ρονάλντο δεν έχουν επενδυθεί ακόμα σε κάποιον άλλον επιθετικό, αλλά σε έναν τερματοφύλακα, τον Τιμπό Κουρτουά.

Ο βέλγος πορτιέρο, που ουσιαστικά έχτισε το όνομά του στην Ατλέτικο πριν πάρει μεταγραφή στην Τσέλσι και από εκεί στη Ρεάλ, θα αποτελέσει το κόκκινο πανί για τους περίπου 1.500 φιλάθλους των Ροχιμπλάνκος που θα κάνουν το πεντάωρο αεροπορικό ταξίδι στο Ταλίν.

Αιτία, το φιλί που έδωσε στο έμβλημα της Ρεάλ κατά την παρουσίασή του.

Ο Κουρτουά είναι ένας από τους συνολικά πέντε τερματοφύλακες που πήρε μαζί του ο Λοπετέγκι, μεταξύ των οποίων ο Νάβας και ο Κασίγιας, και ο γιος του Ζιντάν, γεγονός που αποκαλύπτει τη δύσκολη θέση στην οποία ήδη βρίσκεται ο προπονητής της Ρεάλ για την επιλογή του παίκτη που θα φορέσει τη φανέλα με το νούμερο 1.

Μουντιαλικές ενδεκάδες

Στον αγωνιστικό χώρο του Λιλέκουλα θα παραταχθούν πολλοί από τους παίκτες που πρωταγωνίστησαν στο Μουντιάλ της Ρωσίας.

Ασφαλώς ξεχωρίζει η μονομαχία του Γκριεζμάν με τον πληγωμένο από τον χαμένο τελικό Κροάτη Μόντριτς. Συνολικά 28 παίκτες που βρίσκονται στα ρόστερ των δύο ομάδων συμμετείχαν στο πρόσφατο κορυφαίο ποδοσφαιρικό ραντεβού.

Η επιλογή του Ταλίν από την UEFA για τη διεξαγωγή του Σούπερ Καπ, εκτός από το μικρό γήπεδο, επιφύλαξε μία ακόμα έκπληξη στους παίκτες: τη χαμηλή για την εποχή θερμοκρασία. Οι παίκτες έφυγαν από τη Μαδρίτη με 30 βαθμούς ζέστη και στην Εσθονία συνάντησαν 13,5 βαθμούς.

Είναι εντυπωσιακό επίσης το στοιχείο ότι συνολικά θα ταξιδέψουν στο Ταλίν 3.000 φίλαθλοι και των δύο ομάδων, παρά το γεγονός ότι διανύουμε τον μήνα Αύγουστο που πολλοί φίλοι των ομάδων βρίσκονται σε διακοπές.

Ρεάλ και Ατλέτικο συναντώνται για όγδοη φορά σε τελικό, σε όλες τις διοργανώσεις, με τους Ροχιμπλάνκος να προηγούνται στις νίκες με 4-3.

Ωστόσο οι Μερένχες τους έχουν υποχρεώσει στις δύο πιο επώδυνες ήττες στην ιστορία τους, στους τελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ το 2014 και το 2016. Οι άλλοι πέντε τελικοί αφορούν το Κύπελλο Ισπανίας με την Ατλέτικο να έχει νικήσει στους τέσσερις – όλους στο Σαντιάγο Μπερναμπέου. Πάντως η Ρεάλ δεν έχει αποκλειστεί ποτέ από τη συμπολίτισσά της σε ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Σε αυτό το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ, το οποίο φιλοδοξεί να κατακτήσει η Ρεάλ για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και να γράψει ιστορία, θα χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά το VAR που θα προσφέρει βοήθεια στον πολωνό διαιτητή Σιμόν Μαρτσίνιακ. Αν το παιχνίδι οδηγηθεί στην παράταση οι προπονητές των δύο ομάδων θα έχουν δικαίωμα και τέταρτης αλλαγής.