Θρύλος της Μπαρτσελόνα και με αποδείξεις. Ο Λιονέλ Μέσι είναι πλέον ο ποδοσφαιριστής που έχει σηκώσει τα περισσότερα τρόπαια με τη φανέλα των Μπλαουγκράνα.

Η Μπαρτσελόνα νίκησε 2-1 τη Σεβίλλη στην Ταγγέρη και κατέκτησε το 13ο ισπανικό Σούπερ Καπ στην Ιστορία της, που αποτελεί ταυτόχρονα τον 33ο τίτλο στην καριέρα του Μέσι με την ομάδα της Βαρκελώνης.

Ο τίτλος – ορόσημο για τον Αργεντινό συνέπεσε με την ανάδειξή του ως πρώτου αρχηγού των Μπλαουγκράνα, αναπληρώνοντας το κενό του Αντρες Ινιέστα που έφυγε για την Ιαπωνία.

Ο Μέσι ξεκίνησε τη συλλογή τίτλων τη σεζόν 2004/2005, όταν νεαρός ακόμα στέφθηκε πρωταθλητής Ισπανίας.

Εκτοτε κατέκτησε ακόμα οκτώ τίτλους στην Πριμέρα Ντιβισιόν, τέσσερα Τσάμπιονς Λιγκ, έξι Κύπελλα Ισπανίας, επτά ισπανικά Σούπερ Καπ, τρία ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ και αντίστοιχα Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων.

Η πιο επιτυχημένη σεζόν του Μέσι αλλά και της Μπαρτσελόνα ήταν η σεζόν 2008/2009, όταν υπό τις οδηγίες του Πεπ Γκουαρντιόλα (πρώτη του χρονιά στον πάγκο της ομάδας) οι Μπλαουγκράνα κατέκτησαν και τους έξι τίτλους που διεκδίκησαν, επίδοση μοναδική στην Ιστορία του ποδοσφαίρου.

Φτάνοντας τους 33 τίτλους, ο Μέσι ξεπέρασε κατά έναν τον Ινιέστα, ενώ ακολουθούν οι Πικέ και Μπουσκέτς που έχουν πλέον από 28 τίτλους. Να σημειωθεί πως ο Μέσι είναι πλέον ρέκορντμαν και στα ισπανικά Σούπερ Καπ, έχοντας κατακτήσει επτά έναντι έξι των Βαλντές, Ινιέστα και Τσάβι. Ο τελευταίος έμεινε στους 25 τίτλους μετά την απόφασή του το 2005 να συνεχίσει την καριέρα του στο Κατάρ.

«Δεν ξέρω πώς πρέπει να αισθάνεται τώρα ο Μέσι» δήλωσε ο Ερνέστο Βαλβέρδε μετά τη νίκη επί της Σεβίλλης. «Αν υπάρχει ένας παίκτης που θα μπορούσε να φτάσει αυτόν τον αριθμό τροπαίων, αυτός είναι ο Μέσι. Είναι απίστευτο. Ελπίζουμε να μη σταματήσει εδώ».

Το γεγονός ότι ο Μέσι έφτασε τους 33 τίτλους με την Μπαρτσελόνα σε διάστημα 13 χρόνων ενισχύει την άποψη πως επί των ημερών των Αργεντινού στο Καμπ Νου ο σύλλογος της Βαρκελώνης βιώνει τις καλύτερες μέρες της Ιστορίας του.

«Παρών» ο Ντεμπελέ

Στο παιχνίδι με τη Σεβίλλη τον πρωταγωνιστικό ρόλο ανέλαβαν ο Ουσμάν Ντεμπελέ και ο Μαρκ-Αντρε τερ Στέγκεν.

Ο Γάλλος έσβησε τη φωτιά της αμφισβήτησης της αξίας του που είχε ανάψει ουσιαστικά ο ίδιος πέρυσι, σημειώνοντας το δεύτερο και νικητήριο γκολ της Μπάρτσα. Τα 147 εκατ. ευρώ που δαπάνησαν πέρυσι οι πρωταθλητές Ισπανίας για τον 20χρονο τότε Ντεμπελέ, στην προσπάθειά τους να κατευνάσουν την οργή των φιλάθλων για την αποχώρηση του Νεϊμάρ στην Παρί θεωρήθηκαν υπερβολικά λίγους μήνες αργότερα. Ο νεαρός γάλλος ταλαιπωρήθηκε αρκετά από τραυματισμούς και βρέθηκε εκτός ρυθμού.

Τις τελευταίες εβδομάδες φούντωσαν οι φήμες για πιθανή πώλησή του, με την Παρί να δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε ωστόσο συνεχίζει να πιστεύει στις δυνατότητες του παίκτη και το απέδειξε στην Ταγγέρη τοποθετώντας τον δίπλα στους Μέσι, Σουάρες.

«Είναι μαζί μας και έχουμε μεγάλες προσδοκίες από εκείνον» σχολίασε ο Βαλβέρδε.

Ο άλλος πρωταγωνιστής της Μπάρτσα ήταν ο τερματοφύλακάς της Τερ Στέγκεν. Ο Γερμανός απέκρουσε πέναλτι στο 90′ (στο οποίο υπέπεσε ο ίδιος ανατρέποντας τον Βιδάλ) που εκτέλεσε ο Μπεν Γεντέρ, χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του.

Το VAR, που χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά σε αγώνα του ισπανικού ποδοσφαίρου, πρωταγωνίστησε στο πρώτο γκολ που πέτυχε η Σεβίλλη με τον Σαράμπια. Αρχικά ο βοηθός διαιτητή το ακύρωσε ως οφσάιντ, αλλά ο διαιτητής με τη βοήθεια των συνεργατών του που βρίσκονταν μπροστά τις οθόνες το κατακύρωσε. Το γκολ της ισοφάρισης για την Μπάρτσα πέτυχε ο Πικέ, μία ημέρα μετά την ανακοίνωσή του πως δεν πρόκειται να επιστρέψει στην Εθνική Ισπανίας.