Η πρώην ταπεινή Αντίπαρος της πτωχής πλην τιμίας Μανταλένας φιλοξενεί σχεδόν αποκλειστικά τώρα μεγαλοεφοπλιστές, ισχυρούς επιχειρηματίες και προσωπικότητες από όλες τις γωνιές του πλανήτη. Ο Τομ Χανκς και η ελληνικής καταγωγής σύζυγός του αγόρασαν κατοικία στο μικρό νησάκι του Αιγαίου αρκετά χρόνια πριν. Το ζεύγος φθάνει λίγο μετά τις 15 Ιουλίου στον γραφικό αυτόν προορισμό και απολαμβάνει τις διακοπές του σχεδόν μέχρι το τέλος του καλοκαιριού. Ο Μπρους Σπρίνγκστιν, ο οποίος έφθασε εκεί με mega yacht, γοητεύτηκε από τις φυσικές ομορφιές αυτής της «μικροσκοπικής κουκίδας», όπως τη χαρακτήρισε, πάνω στα καταγάλανα νερά του Αιγαίου. Η σχεδιάστρια μόδας Tory Burch, η οποία σχεδιάζει τα χαρακτηριστικά φλατ παπούτσια με τις μεγάλες χρυσές αγκράφες και τις ασορτί τσάντες, συναγωνιζόμενη αρκετές φορές τον εμβληματικό γαλλικό οίκο Roger Vivier, επισκέφθηκε για ένα ακόμη καλοκαίρι το νησί. H Burch φιλοξενήθηκε σε κατοικία γνωστών εφοπλιστών, η οποία βρίσκεται κοντά με αυτή συμβούλου πρώην πρωθυπουργού.

Παραγωγοί του Χόλιγουντ, ο Χιου Τζάκμαν και τα yachts

Ο σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού, άνθρωπος με ισχυρές γνωριμίες, ιδιαίτερα στον χώρο της διεθνούς οικονομίας και της πνευματικής ελίτ, διοργανώνει συχνά μικρά δείπνα στην κομψή κατοικία του με θέα το απέραντο γαλάζιο. Ο ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας Τζιμ Γιαννόπουλος, ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του στα τηλεοπτικά studios της Paramount και της Lorimar για να «κερδίσει» μέσα από σκληρή δουλειά και εντυπωσιακές επαγγελματικές επιλογές τη θέση του Chairman and CEO της Paramount Pictures, επισκέπτεται κάθε καλοκαίρι την Αντίπαρο. Οι πληροφορίες έφεραν τον δυναμικό επιχειρηματία ο οποίος διατηρεί στενές σχέσεις με όλους τους μεγάλους αστέρες του Χόλιγουντ να έχει αγοράσει έκταση στο νησί. Ο διάσημος αυστραλός ηθοποιός Xιου Τζάκμαν περνούσε αρκετό χρόνο μαζί του όταν επισκέφθηκε τον όμορφο νησιωτικό προορισμό. Ο Τζάκμαν είχε αναχωρήσει αργότερα με το yacht «Paris» της Μαριάννας Λάτση για τη Μύκονο και άλλα ελληνικά νησιά. Τα «βήματα» του καλογυμνασμένου Χιου ακολούθησε το φετινό καλοκαίρι ο επίσης γοητευτικός Μάθιου Μακόναχι. Ολιγοήμερες διακοπές στην Αντίπαρο και αμέσως μετά κρουαζιέρα στα νησιά μας, πάλι με τη θαλαμηγό της οικογένειας Λάτση.

Το νησί είναι μικροσκοπικό, μερικές όμως από τις ωραιότερες και πολυτελέστερες κατοικίες είναι χτισμένες εδώ. Κάποιοι σχολιάζουν ότι για μερικά σπίτια της Αντιπάρου έχουν ξοδευτεί πολύ περισσότερα χρήματα από πολυτελείς θορυβώδεις προορισμούς, όπως η Μύκονος, η Σαντορίνη και το Πόρτο Χέλι. Ο διεθνούς φήμης interior designer Alain Garnier, ο οποίος εμπορεύεται μεγάλης αξίας αντίκες και πανάκριβα αντικείμενα (πίνακες, πορσελάνες, χαλιά, εμβληματικές ταπισερί κ.λπ.) επισκέφθηκε πριν από λίγα εικοσιτετράωρα την Αντίπαρο. Μαζί του μέλη της γνωστής γαλλικής οικογένειας βαρόνων Ρουσκουφό. Ολοι τους έφθασαν με ιδιωτικά αεροπλάνα στην Πάρο. Ενα ταχύπλοο τους μετέφερε στο κοντινό νησί.

Οι διακοπές της Αμπράμοβιτς έχουν κάτι από Σπέτσες

Εκτυφλωτικά χρώματα, πίνακες, γλυπτά, γνωστοί έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες «ταξιδεύουν» το φετινό καλοκαίρι μέσα από τις εκθέσεις τους στα ελληνικά νησιά. Ισως ποτέ άλλοτε δεν είχε δημιουργηθεί τέτοιος χαμός με τα εικαστικά events σε ταξιδιωτικούς προορισμούς. Λίγα χρόνια πριν μόνο η Σύρος, η Υδρα και ο Πόρος είχαν κατορθώσει να διοργανώσουν σημαντικά καλλιτεχνικά γεγονότα σε μουσειακούς χώρους και γκαλερί. Το φετινό καλοκαίρι η Μύκονος των ξένων billionaires, των πολυτελών beach bars και της ξέφρενης διασκέδασης όπως και η Πάτμος και οι Σπέτσες μας προσκαλούν σε εγκαίνια εκθέσεων, αρκετές από τις οποίες παρουσιάζουν ενδιαφέρον. Πληροφορούμαι ότι η παγκόσμιας ακτινοβολίας εικαστικός Μαρίνα Αμπράμοβιτς φιλοξενήθηκε πριν από λίγες εβδομάδες στην κατοικία γνωστών επιχειρηματιών στις Σπέτσες. Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι επενδύουν με πάθος στον χώρο της τέχνης. Η Μαρίνα, η οποία έρχεται και τον χειμώνα στην Ελλάδα, δουλεύει με πάθος πάνω σε ένα φιλμ που έχει να κάνει (από μια διαφορετική σκοπιά) με τη Μαρία Κάλλας. Τα installations της καλλιτέχνιδας στο Λονδίνο κέρδισαν κολακευτικά σχόλια…