Σοκ στη Μάντσεστερ Σίτι με τον τραυματισμό του Κέβιν Ντε Μπρόινε στη χθεσινή προπόνηση, που πιθανόν θα τον υποχρεώσει να μείνει μακριά από τους αγώνες για τρεις μήνες.

Ο βέλγος άσος τραυματίστηκε στο γόνατο, στο ίδιο σημείο όπου είχε τραυματιστεί στον αγώνα του Λιγκ Καπ με την Εβερτον το 2016, αναγκάζοντάς τον τότε να απουσιάσει από 12 παιχνίδια.

Εκτός από την επιβεβαίωση του τραυματισμού του ποδοσφαιριστή και τη συνέχιση των εξετάσεων για να εντοπιστεί το μέγεθος της ζημιάς, η Σίτι δεν έχει ανακοινώσει άλλες λεπτομέρειες για τον τραυματισμό. Σύμφωνα με την «Τέλεγκραφ» το χρονικό διάστημα που υπολογίζεται ότι θα μείνει εκτός αγώνων ο Ντε Μπρόινε είναι εννέα εβδομάδες, αλλά υπάρχει και το χειρότερο σενάριο που τοποθετεί τον χρόνο επιστροφής του στα μέσα Δεκεμβρίου.

Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει πως είναι πολύ πιθανόν η Σίτι να στείλει τον Ντε Μπρόινε στη Βαρκελώνη και στον γιατρό Ραμόν Κουγκάτ, όπως είχε συμβεί και το 2016.

Η «Ντέιλι Μέιλ» ανέφερε ότι ο Βέλγος έχει τραυματιστεί στον έσω πλάγιο σύνδεσμο στο γόνατο του δεξιού του ποδιού και πιθανόν να μείνει μακριά από τους αγωνιστικούς χώρους για τρεις μήνες.

Αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες θα πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό πλήγμα για τους Πολίτες και τις πιθανότητές τους να υπερασπιστούν τον τίτλο τους στην Πρέμιερ Λιγκ, αλλά και να διεκδικήσουν το Τσάμπιονς Λιγκ.

Χάνει ντέρμπι

Με βάση το πρόγραμμα και τον χρόνο που υπολογίζεται ότι θα απουσιάσει ο παίκτης, ο Ντε Μπρόινε δεν θα αγωνιστεί σε 17 παιχνίδια.

Μεταξύ άλλων δεν θα παίξει στα ντέρμπι με Λίβερπουλ, Τότεναμ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές του Τσάμπιονς Λιγκ.

Χθες το πρωί ο Ντε Μπρόινε έκανε βάρη στο γυμναστήριο και στη συνέχεια μίλησε στο BBC για το πώς έγινε άλλος παίκτης υπό τις οδηγίες του Πεπ Γκουαρντιόλα, αλλά το απόγευμα τον χτύπησε η ατυχία. «Μεγάλωσα, έγινα ηγέτης. Οταν ήρθα εδώ δεν ήμουν ο παίκτης που είμαι σήμερα, δεν είχα την ίδια θεωρία. Ηρθα από τη Γερμανία, προηγουμένως δεν είχα πετύχει στην Αγγλία (Τσέλσι). Οταν τα πηγαίνεις καλά, προπονείσαι σκληρά, αναλαμβάνεις ηγετικό ρόλο στον αγωνιστικό χώρο. Προσπαθώ να κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου για να νικήσουμε τον αγώνα», δήλωσε μεταξύ άλλων.

Πρωταγωνιστής στην πολύ καλή πορεία του Βελγίου και την κατάκτηση της τρίτης θέσης στο τελευταίο Μουντιάλ, ο Ντε Μπρόινε πρόλαβε να παίξει μόλις 30 λεπτά ως αλλαγή στο ντέρμπι της πρεμιέρας της Πρέμιερ Λιγκ με την Αρσεναλ.