Πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας θα λάβει η πόλη της Βερόνα ενόψει της πρώτης επίσημης εμφάνισης του Κριστιάνο Ρονάλντο με τη φανέλα της Γιουβέντους, στην πρεμιέρα της Serie A εναντίον της τοπικής Κιέβο το απόγευμα του Σαββάτου.

Η Βερόνα θα θυμίζει πολιορκημένη πόλη. Λόγω της παρουσίας χιλιάδων τουριστών, θα ληφθούν ειδικά μέτρα ασφαλείας. Εκτός από την αυστηρή αστυνόμευση  θα αναπτυχθούν 60 άνδρες της αντιτρομοκρατικής σε καίρια σημεία της πόλης και θα απαγορευτεί η κυκλοφορία των οχημάτων σε πολλούς οδικούς άξονες. Ταυτόχρονα εκατοντάδες κάμερες θα παρακολουθούν αν όλα βαίνουν καλώς.

Η περιοχή γύρω από το στάδιο θα είναι επίσης αποκλεισμένη, με εξαίρεση τους κατοίκους της περιοχής.

Στην πόλη του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας αναμένεται να συρρεύσουν εκατοντάδες ξένοι δημοσιογράφοι από την τηλεόραση, το ραδιόφωνο, τις ιστοσελίδες και τις εφημερίδες απ’ όλο τον κόσμο, αφού κανείς δεν θέλει να χάσει την ιστορική πρεμιέρα του CR7 στο Καμπιονάτο.

Σε όλα τα επίπεδα

Η επίδραση του πορτογάλου άσου στο ιταλικό ποδόσφαιρο ίσως να έχει υποτιμηθεί ακόμα και από τους πιο αισιόδοξους.

Σύμφωνα με την «Corriere di Verona» το ματς είναι sold out και στις εξέδρες του Μπεντεγκόντι θα βρίσκονται 30.000 φίλαθλοι. Τα έσοδα της Κιέβο από την πώληση των εισιτηρίων έφτασαν το ένα εκατ. ευρώ.

Στην ίδια εφημερίδα φιλοξενούνται δηλώσεις του πρώην πορτιέρο της ΑΕΚ και νυν αρχηγού της Κιέβο, Στέφανο Σορεντίνο. «Στα δέκα χρόνια που βρίσκομαι στην Κιέβο δεν έχω δει ποτέ να γεμίζει το γήπεδο».

Ο Σορεντίνο, γνωρίζοντας πως θα τον παρακολουθεί όλος ο κόσμος ελέω Ρονάλντο, μελετά τρόπους για να σταματήσει τον Πορτογάλο. Ενας απ’ αυτούς, όπως αποκάλυψε, πιθανόν να είναι το χρώμα της εμφάνισης που θα φορέσει. Πορτοκαλί ή έντονο πράσινο για να σουτάρει ο Πορτογάλος κατά πάνω του, όπως έχουν αναφέρει σχετικές μελέτες.

Η παρουσία του Ρονάλντο στη Γιουβέντους έχει φυσικά επίδραση και στα social media.

Η Γηραιά Κυρία αναδείχθηκε πρωταθλήτρια τον Ιούλιο στα views στο YouTube, ενώ ξεπέρασε την Παρί Σεν Ζερμέν στους followers στο Instagram.

Με δεδομένο τα 318 εκατομμύρια followers του Κριστιάνο Ρονάλντο στις πλατφόρμες των social media, ήταν αναμενόμενη η βελτίωση των μεγεθών της Γιουβέντους σ’ αυτόν τον τομέα. Αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό και σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Result Sports, οι followers της Γιουβέντους στο Instagram αυξήθηκαν τον Ιούλιο κατά 3,5 εκατ. φτάνοντας τα 14,4 εκατ., ανεβαίνοντας στην τέταρτη θέση της σχετικής λίστας, πάνω από την Παρί Σεν Ζερμέν.

Στα ύψη οι μεταγραφές

Συνδυάζοντας όλα τα social media, η Γιούβε απέκτησε 6,2 εκατ. νέους followers μόνο τον Ιούλιο. Η ισπανική ιστοσελίδα Deportes y Finanzas ανέφερε ότι τον Ιούλιο ο ιταλικός σύλλογος ήταν η ομάδα που την ακολουθούσαν περισσότερο στον κόσμο σε όλα τα σπορ, στο Instagram.

Οι ιταλικές ομάδες ξόδεψαν για μεταγραφές πάνω από  ένα δισ. ευρώ (1,006 δισ. ευρώ), ποσό που μπορεί να αυξηθεί καθώς οι μεταγραφές ολοκληρώνονται την Παρασκευή στις 8 μ.μ.

Το ένα τέταρτο αυτών των χρημάτων (234,9 εκατ. ευρώ) τα ξόδεψε η Γιουβέντους, κυρίως για την απόκτηση του Κριστιάνο Ρονάλντο αλλά και του Ντάγκλας Κόστα.

Δεύτερη στη σχετική λίστα βρίσκεται η Ρόμα του Κώστα Μανωλά με μεταγραφή δαπάνη στα 112,6 εκατ. ευρώ και τρίτη η Νάπολι με 95,5 εκατ. ευρώ.

Η πιο ακριβή μεταγραφή είναι φυσικά ο Ρονάλντο με 100 εκατ. ευρώ και ακολουθεί ο Κανσέλο με 40,4 εκατ. ευρώ, τον οποίον επίσης απέκτησε η Γιούβε από τη Βαλένθια.

Το Καμπιονάτο ξεκινά το Σάββατο από την πόλη της Βερόνα υπό τη βαριά σκιά της κατάρρευσης της γέφυρας στη Γένοβα και τον θάνατο 39 ανθρώπων.

Η Σαμπντόρια ζητεί την αναβολή του κυριακάτικου αγώνα της με τη Φιορεντίνα, χωρίς όμως να έχει υποβάλει προς το παρόν επίσημο αίτημα στις ποδοσφαιρικές Αρχές.