Επόμενος προορισμός, Λισαβόνα. Ο ΠΑΟΚ θυμίζει ευρωπαϊκή ταχεία καθώς περνάει δυναμικά από ευρωπαϊκές πόλεις αποκλείοντας ομάδες με παράδοση στο Τσάμπιονς Λιγκ και τώρα ψάχνει το κόλπο γκρόσο για να κάνει ένα όνειρο δεκαετιών πραγματικότητα: να μπει στους ομίλους! Βασιλεία, Μόσχα και τώρα Λισαβόνα λοιπόν για τον Δικέφαλο που από 0/10 νίκες σε προκριματικά Τσάμπιονς Λιγκ, εφέτος έχει ξεκινήσει αήττητος με 3/4 νίκες (και μια ισοπαλία). Εστω και αν δεν σκόραρε για πρώτη φορά έπειτα από τον περασμένο Νοέμβριο, το 0-0 στη Μόσχα κόντρα στη Σπαρτάκ ήταν υπεραρκετό μετά το 3-2 της Τούμπας για να φέρει τον ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ όπου τον περιμένει η Μπενφίκα του Οδυσσέα Βλαχοδήμου και του Ανδρέα Σάμαρη.

Μια ομάδα με συνεχή παρουσία στους ομίλους και κάτοχος δύο κυπέλλων πρωταθλητριών και όμως στη Θεσσαλονίκη πιστεύουν ότι μπορούν να αφήσουν έξω τους Λουζιτανούς. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου έχει βάλει μόνη της (και με τις εμφανίσεις της) πολύ ψηλά τον πήχη εφέτος και ουσιαστικά και στη Μόσχα έδειξε ότι κοιτάει κάθε αντίπαλο στα μάτια ανεξαρτήτως εμπειρίας και μπάτζετ. Με εξαίρεση το παρ’ ολίγον αυτογκόλ του Κάνιας (με ανάποδη κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Πασχαλάκη) η ελληνική ομάδα όχι μόνο δεν κινδύνευσε, αλλά έπρεπε να έχει τελειώσει την υπόθεση της πρόκρισης πολύ νωρίς, από τις χαμένες μεγάλες ευκαιρίες του Πρίγιοβιτς και Πέλκα.

Αισιοδοξία

Το πιο αισιόδοξο για την ομάδα της Θεσσαλονίκης (που είχε και πάλι σε εξαιρετική κατάσταση τον Λημνιό και τον Μαουρίσιο) είναι ότι σε παλαιότερες εποχές το παιχνίδι στη Μόσχα στο οποίο ήταν εμφανώς ανώτερη, θα το είχε χάσει στο τέλος με 1-0 και θα είχε αποκλειστεί.  «Εχουμε αποδείξει πως είμαστε μια ισχυρή ομάδα, και δεν φοβόμαστε κανέναν αντίπαλο. Η Μπενφίκα θα είναι μια δύσκολη αντίπαλος, αλλά έχουμε ένα όνειρο: να εξασφαλίσουμε την παρουσία στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ» ανέφερε χαρακτηριστικά στην πορτογαλική εφημερίδα «A Bola» ο Αντελίνο Βιεϊρίνια που αναμένεται να επιστρέψει σε αυτά τα παιχνίδια και όπως είναι φυσικό αποτέλεσε με το που προκρίθηκαν οι δύο ομάδες, τον πόλο έλξης για τους πορτογάλους δημοσιογράφους.

Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης πανηγύρισε έξαλλα την πρόκριση της ομάδας του, την οποία παραδέχθηκε ότι δεν περίμενε!

«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι περάσαμε. Ειλικρινά, δεν το περίμενα. Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί κυριαρχήσαμε. Μας έριξαν πολλή λάσπη μετά το πρώτο ματς και γι’ αυτό ήθελα να ταπεινώσουμε τη Σπαρτάκ στην έδρα της, στο γήπεδό της, γεμάτο από κόσμο. Πήραν αυτό που άξιζαν μετά την άσχημη συμπεριφορά τους στο πρώτο ματς. Και δεν έγινε μόνο από δημοσιογράφους, υπήρχε υποστήριξη και από τη Σπαρτάκ. Δεν θέλω να επεκταθώ άλλο. Απαιτώ να γίνει έρευνα για το θέμα, ήδη το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας είναι ενήμερο. Κάποιοι άνθρωποι ήταν μεθυσμένοι και νόμιζαν πως θα κάνουν ό,τι θέλουν. Φανταστείτε να πήγαινα εγώ στους οπαδούς της Σπαρτάκ και να τους έκανα χειρονομία. Τι θα μου έκαναν τότε;» τόνισε ο ισχυρός άντρας του Δικεφάλου (σχετικά με τις κατηγορίες των Ρώσων ότι στο πρώτο παιχνίδι δέχθηκαν επίθεση ρώσοι δημοσιογράφοι) την ώρα που ο γιος του Γιώργος ενημέρωνε για τη μεταγραφή του Σουηδού Πόντους Βέρνμπλουμ (βρίσκεται από χθες στη Θεσσαλονίκη) με πρωτότυπο τρόπο.

Αρχικά πόσταρε τον σουηδό άσο με τη φανέλα του ΠΑΟΚ και να παίζει ποντιακή λύρα, ενώ λίγο αργότερα του φόρεσε ποντιακή αμφίεση και έγραψε: «Ερχεται ο Πόντους».

Θέμα με τις επικαλαμίδες

Ο Εβγέν Χατσερίδης αγωνίστηκε με επικαλαμίδες στα χρώματα της Ουκρανίας, κάτι που προκάλεσε αντιδράσεις στους Ρώσους, λόγω της έντασης που υπάρχει μεταξύ των δύο χωρών. Το μέλος της ρωσικής Δούμας Ντμίτρι Σβίστσεφ ζήτησε από τη Σπαρτάκ Μόσχας να πάρει επίσημα θέση και να ζητήσει την τιμωρία του παίκτη.

Ενδιαφέρον για Μαουρίσιο

Πολλές ρωσικές ομάδες δείχνουν να ενδιαφέρονται για τον Μαουρίσιο, που είχε παίξει παλαιότερα με τις Τέρεκ Γκρόζνι και Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης. Αυτό ισχυρίζεται ο μάνατζέρ του, αλλά ο ίδιος ο παίκτης είναι απόλυτα ικανοποιημένος στην Ελλάδα και τον ΠΑΟΚ.