Ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος να σφραγίσει απόψε στην Ελβετία το εισιτήριο για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ. Οι Ερυθρόλευκοι κοντράρονται με τη Λουκέρνη στη ρεβάνς του 4-0 της περασμένης εβδομάδας στο Γεώργιος Καραϊσκάκης και θέλουν να προκριθούν στην επόμενη φάση πετυχαίνοντας και δεύτερη νίκη επί των Ελβετών. Οι Πειραιώτες έβαλαν τα θεμέλια της πρόκρισης από το πρώτο παιχνίδι, αλλά είναι σίγουρο ότι ο τεχνικός της ομάδας του Λιμανιού, Πέδρο Μαρτίνς, θέλει να δει την ομάδα του να αποδίδει εξίσου καλό ποδόσφαιρο και επί ελβετικού εδάφους. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ο πορτογάλος προπονητής του Ολυμπιακού επισήμανε στις τελευταίες προπονήσεις στους παίκτες του ότι πρέπει να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό και στο δεύτερο παιχνίδι με τη Λουκέρνη.

Το πρώτο ζητούμενο για τον 48χρονο κόουτς των Ερυθρολεύκων είναι η συγκέντρωση. «Ξεχάστε το σκορ του πρώτου αγώνα. Θέλω προσοχή στο δεύτερο παιχνίδι» είναι το μήνυμα που έχει στείλει ο έμπειρος προπονητής του Ολυμπιακού και οι Ερυθρόλευκοι καλούνται να εφαρμόσουν τις εντολές του Μαρτίνς, όπως έκαναν και στο πρώτο παιχνίδι.

Επιλέγει ίδια εντεκάδα

Οι Ερυθρόλευκοι απέδειξαν λοιπόν με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο την ανωτερότητά τους στο πρώτο ματς επικρατώντας με 4-0. Πέτυχαν μια πολύ μεγάλη νίκη και ο Μαρτίνς δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για την απόδοση των παικτών του. Ολα δούλεψαν ρολόι και ο τεχνικός του Ολυμπιακού δεν σκοπεύει να κάνει αλλαγή στην εντεκάδα με την οποία θα παρατάξει απόψε την ομάδα του.

Οι πληροφορίες λοιπόν αναφέρουν ότι ο πορτογάλος τεχνικός έχει αποφασίσει να παρατάξει τους Ερυθρόλευκους με τους έντεκα που ξεκίνησαν στο πρώτο ματς, κάτι που σημαίνει ότι η εντεκάδα της ομάδας του Λιμανιού θα είναι η ακόλουθη: Γιαννιώτης, Ελαμπντελαουί, Μιράντα, Βούκοβιτς, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Φορτούνης, Χριστοδουλόπουλος, Ποντένσε και Γκερέρο.

Πρέπει να σημειωθεί ότι ο Μαρτίνς έδωσε μεγάλο βάρος (όπως και πριν από το πρώτο ματς) στην ανάλυση του τρόπου παιχνιδιού της Λουκέρνης. Ο πορτογάλος τεχνικός έδειξε βίντεο στους παίκτες του με στιγμιότυπα από τον πρώτο αγώνα και ζήτησε γρήγορη μεταφορά μπάλας, προκειμένου να βρουν χώρους δράσης οι Ερυθρόλευκοι στην άμυνα της ελβετικής ομάδας.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού τόνισε στη συνέντευξη Τύπου ότι οι παίκτες του είναι υποχρεωμένοι να παίξουν για τη νίκη και πρόσθεσε πως πρέπει να υπάρχει συγκέντρωση και προσοχή καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού.

«Είμαστε μια νέα ομάδα και όλοι οι παίκτες θέλουν να κερδίσουν μια θέση. Αυτό αποτελεί κίνητρο για όλους τους ποδοσφαιριστές. Επίσης όποιος αγωνίζεται στον Ολυμπιακό πρέπει να παίζει πάντα για τη νίκη. Οι παίκτες που ενδιαφέρονται για την καριέρα τους οφείλουν να δείχνουν προσοχή και συγκέντρωση σε όλα τα παιχνίδια ανεξαρτήτως διοργάνωσης κι αυτό είναι πολύ σημαντικό. Γι’ αυτούς τους λόγους που ανέφερα πρέπει να παίξουμε για τη νίκη. Ολοι πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι», τόνισε μεταξύ άλλων ο Πέδρο Μαρτίνς, ο οποίος ρωτήθηκε αν θα κάνει αλλαγές στο σημερινό παιχνίδι. «Είναι κάτι που θα το μάθετε αύριο (σ.σ.: σήμερα)» ήταν η απάντηση του 48χρονου τεχνικού, ο οποίος δεν θέλησε να αποκαλύψει τα πλάνα του.

Ο Βασίλης Τοροσίδης εκπροσώπησε τους παίκτες του Ολυμπιακού στη συνέντευξη Τύπου, με τον διεθνή άσο των Ερυθρολεύκων να επισημαίνει για την αποψινή αναμέτρηση: «Είναι ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι και πρέπει να είμαστε σοβαροί. Είμαστε Ολυμπιακός και πρέπει να κερδίσουμε. Πρέπει να πάρουμε τη νίκη για να μαζέψουμε βαθμούς για την Ελλάδα».

Εξαιρετική εμφάνιση

Οι δύο ακραίοι μπακ του Ολυμπιακού, Τσιμίκας και Ελαμπντελαουί, έκαναν εξαιρετική εμφάνιση στο πρώτο ματς και ο Μαρτίνς περιμένει ανάλογη εικόνα από τους δύο αμυντικούς και στο αποψινό ματς.