Το πιο ταιριαστό ζευγάρι του ελληνικού τένις θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε στο παραδοσιακό τουρνουά Hopman Cup στην Αυστραλία. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη κλείνουν ραντεβού από τώρα για το Περθ, όπου θα διεξαχθεί το εν λόγω τουρνουά που είναι και ο προάγγελος του αυστραλιανού όπεν.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που θα παίξω με τη Μαρία μπροστά στο κοινό της Αυστραλίας, που είναι τόσο θερμό και με έντονο το ελληνικό στοιχείο. Εχω δουλέψει πολύ για να καταφέρω κάποια στιγμή να παίξω σε αυτό το τουρνουά και ουσιαστικά πρόκειται για ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα» τόνισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ενώ από την πλευρά της η Μαρία Σάκκαρη πρόσθεσε: «Ο Στέφανος είναι πολύ ταλαντούχος και απίστευτος παίκτης. Χαίρομαι που θα παίξουμε μαζί και θα περάσουμε καλά, γιατί γνωριζόμαστε από πολύ μικροί. Επίσης είναι εξαιρετικοί αγώνες. Στην Ελλάδα έχουμε έντονο το συναίσθημα του πατριωτισμού και προσωπικά λατρεύω να εκπροσωπώ τη χώρα μου».

Οι διοργανωτές γνωστοποίησαν την εξέλιξη μέσω tweet: «Το ζητήσατε, σας ακούσαμε. Η Ελλάδα θα έρθει να αγωνιστεί στο Hopman Cup για πρώτη φορά από το 2002, με τον Στέφανο Τσιτσιπά και τη Μαρία Σάκκαρη» ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Την προηγούμενη φορά που η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε στο μεικτό του τουρνουά ήταν όταν είχαν ταξιδέψει στην Αυστραλία η Λένα Δανιηλίδου και ο Βασίλης Μαζαράκης. Ομως η προοπτική του ζευγαριού Τσιτσιπάς – Σάκκαρη είναι πολύ μεγαλύτερη και είναι πολύ πιθανό στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020 να τους δούμε και στο μεικτό για πρώτη φορά στην ιστορία της Ελλάδας. Προς το παρόν συνεχίζουν την πορεία τους στα μεγάλα τουρνουά του εξωτερικού με τελευταίο σταθμό το Σινσινάτι και το Western & Southern Open.

Η κόπωση τον νίκησε

Η Μαρία Σάκκαρη είχε εντυπωσιακή πρεμιέρα κόντρα στην 20χρονη Γιαπωνέζα Ναόμι Οζάκα, νούμερο 19 στην παγκόσμια κατάταξη, επικρατώντας της αντιπάλου της με 2-0 σετ (6-3, 7-6), παίρνοντας ρεβάνς για την ήττα της τον περασμένο Μάρτιο στο Indian Wells, όταν η Γιαπωνέζα όχι μόνο την είχε αποκλείσει με 2-1 σετ (6-1, 5-7, 6-1) αλλά στη συνέχεια κατέκτησε και το τουρνουά επικρατώντας κατά σειρά των Πλίσκοβα, Χάλεπ και Κασάτκινα για να πάρει το έπαθλο των 1.340.860 δολαρίων!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, αντίθετα, ήταν φανερά καταπονημένος από τα συνεχή παιχνίδια στο Rogers Cup και αυτό του βγήκε στον πρώτο αγώνα του στο Σινσινάτι, όπου ηττήθηκε με 2-0 σετ από τον Νταβίντ Γκοφέν (5-7, 3-6), νούμερο 11 στην παγκόσμια κατάταξη. Ετσι αποχαιρέτησε νωρίς το εν λόγω τουρνουά και πλέον βάζει πλώρη για τον επόμενο μεγάλο στόχο, που δεν είναι άλλος από το περίφημο αμερικανικό όπεν (US Open) που θα διεξαχθεί από 28 Αυγούστου έως 9 Σεπτεμβρίου.

Ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε με 5-4 στο πρώτο σετ, αλλά ο Βέλγος έκανε την ανατροπή, ισοφάρισε αρχικά σε 5-5, και στη συνέχεια πήρε το σετ με 7-5. Εκεί όλα τελείωσαν καθώς το δεύτερο σετ ήταν μονόλογος για τον Γκοφέν.

Πάντως ο έλληνας πρωταθλητής για τη συμμετοχή του στο Western & Southern Open πήρε 20.190 δολάρια.