Σπίτι χωρίς Γιάννη, προκοπή δεν κάνει και ο Ολυμπιακός το ξέρει καλά. Εδώ και μια τετραετία άλλωστε είχε τον Γιάννη Σφαιρόπουλο στον πάγκο του, ενώ ακόμα και τώρα που ο κόουτς αποχώρησε θα έχει Γιάννηδες ή πιο σωστά… Γιάνιδες!

Με ένα «ν», όπως ο πρώην υπουργός Γιάνης Βαρουφάκης, αλλά και «ι» καθώς εδώ έχουμε να κάνουμε με δίδυμο Λετονών, τον παλιό (από πέρυσι) Γιάνις Στρέλνιεκς και τον νέο (φετινό απόκτημα) Γιάνις Τίμα.

Ηρθαν πακέτο από τη Λετονία καθώς η ομάδα ξεκινά προετοιμασία την Τρίτη και είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν για την Αθήνα και να ενημερωθεί ο νέος από τον παλιό, ή μήπως όχι… «Δεν πρόλαβα, είναι αλήθεια, γιατί ξεκινήσαμε να μιλάμε, αλλά μετά μας πήρε ο ύπνος. Πάντως πήρα δυο-τρεις πληροφορίες για τη ζωή στην Αθήνα» παραδέχθηκε ο Γιάνις Τίμα, που δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του για δύο λόγους:

«Αφενός που έρχομαι στον Ολυμπιακό, αλλά και για το γεγονός πως θα αγωνίζομαι στην ίδια ομάδα με τον Στρέλνιεκς, ο οποίος είναι συμπαίκτης μου στην εθνική ομάδα της Λετονίας και τον ξέρω πολλά χρόνια. Δεν πίστευα ότι θα συμβεί ποτέ κάτι τέτοιο, να παίξουμε στην ομάδα και ελπίζω να πετύχουμε τους στόχους της. Είναι σημαντικό που θα βρίσκεται δίπλα μου, που έχει ήδη παίξει στην ομάδα και ξέρει τα πάντα. Θα με βοηθήσει να νιώσω πιο άνετα εδώ, να ενσωματωθώ πιο γρήγορα και καλά. Απλά δεν προλάβαμε να πούμε πολλά» τόνισε ο Τίμα, αλλά τον καθησύχασε ο Στρέλνιεκς.

«Θα έχουμε χρόνο να πούμε πολλά κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Οπως είπε και ο ίδιος γνωριζόμαστε πολλά χρόνια. Θα μας βοηθήσει πολύ. Είναι πολύ καλός παίκτης και καλό παιδί, κάτι που χρειάζεται μια ομάδα. Πιστεύω πως θα είναι μια χαρά εδώ».

Ανυπομονησία

Ο Στρέλνιεκς απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων για το τι περιμένει τη νέα χρόνια ήταν ξεκάθαρος: «Θα είναι σίγουρα μια διαφορετική σεζόν με τον καινούργιο κόουτς, αλλά και με νέα πρόσωπα στην ομάδα. Ανυπομονώ να αρχίσω τη δουλειά, όπως όλοι μας πιστεύω», ενώ από την πλευρά του – για το τι μπορεί να προσφέρει – ο Τίμα υποστήριξε:

«Εξαρτάται από το τι θα ζητήσει ο προπονητής. Από το τι θέλει να κάνω. Μπορώ να κάνω διαφορετικά πράγματα στο γήπεδο, στην άμυνα και στην επίθεση. Και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Ανάλογα με την ομάδα και την πεντάδα που θα βρίσκεται κάθε φορά στο παρκέ. Ετσι κι αλλιώς σε μια-δυο μέρες αρχίζουμε, οπότε θα ξέρουμε όλοι. Ανυπομονώ πραγματικά για τη στιγμή, γιατί έχω ακούσει και για την ατμόσφαιρα στο ΣΕΦ και σίγουρα ο κόσμος  δίνει στήριξη και η ατμόσφαιρα εδώ είναι πάντα εντυπωσιακή» κατέληξε ο Τίμα.

n Ο Γιάννης Αθηναίου δεν άλλαξε πόλη αλλά ομάδα και έτσι χθες βρέθηκε στο κλειστό της Πυλαίας και πόζαρε για πρώτη φορά ντυμένος στα ασπρόμαυρα, μπροστά από το σήμα της ομάδας. Παράλληλα είχε την ευκαιρία με… ξεναγό τον τιμ μάνατζερ της ομάδας Τέλη Ζουρνατζίδη να γνωρίσει το νέο του αθλητικό σπίτι παίρνοντας μια πρώτη γεύση από τα αποδυτήρια, το γυμναστήριο και τις υπόλοιπες εγκαταστάσεις του γηπέδου. Στη συνέχεια επισκέφθηκε το μουσείο της ομάδας, στο οποίο έμεινε αρκετή ώρα, κοιτώντας με ενδιαφέρον τις φωτογραφίες και τα τρόπαια.