Το μεγαλύτερο σίριαλ του καλοκαιριού είχε χάπι εντ για τον ΠΑΟΚ, αφού ο Πόντους Βέρνμπλουμ υπέγραψε τελικά το τριετές συμβόλαιό του με τους κυπελλούχους, που θα του αποφέρει περίπου 3,5 εκατ. ευρώ μέχρι το 2021.

Ποσό που μπορεί να αυξήσει σημαντικά με τα πριμ στόχων (τίτλων), με τον πρώτο να είναι ήδη μπροστά για όλους τους παίκτες του Δικεφάλου και όχι μόνο για τον Σουηδό, καθώς ο Ιβάν Σαββίδης θα τους «χρυσώσει» σε περίπτωση πρόκρισης στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Πάντως ο Βέρνμπλουμ δεν είναι στη λίστα των παικτών που δήλωσε ο ΠΑΟΚ για τα δύο παιχνίδια με την Μπενφίκα και στην οποία δεν υπάρχει κάποια αλλαγή σε σχέση με τους αγώνες κόντρα στη Σπαρτάκ.

Ετσι, οι παίκτες που θα βρίσκονται στη διάθεση του Ραζβάν Λουτσέσκου είναι οι: Γλύκος, Ρέι, Πασχαλάκης, Σιαμπάνης, Βαρέλα, Κρέσπο, Χατσερίδης, Μαλεζάς, Μάτος, Κίτσιου, Βιεϊρίνια, Λύρατζης, Κάνιας, Χαρίσης, Σάκχοφ, Μαουρίσιο, Πέλκας, Ελ Καντουρί, Μπίσεσβαρ, Λημνιός, Λάμπρου, Ζαμπά, Ουάρντα, Ακπόμ και Πρίγιοβιτς.

Αυτό βέβαια δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ο σουηδός μέσος – εφόσον τον κρίνει σε ικανοποιητική κατάσταση ο Ραζβάν Λουτσέσκου – να συμπεριληφθεί στην αποστολή για τη Λισαβόνα. Και αυτό διότι βάσει των κανονισμών ο Δικέφαλος του Βορρά έχει δικαίωμα μέχρι και δύο 24ωρα πριν από την πρώτη σέντρα μεταξύ των δύο ομάδων να προχωρήσει σε δύο προσθαφαιρέσεις παικτών από τη συγκεκριμένη λίστα.

Ο παίκτης πέρασε από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια πήγε στα γραφεία της ΠΑΕ όπου υπέγραψε το νέο του κλειστό τριετές συμβόλαιο, με τον ρουμάνο τεχνικό να είναι απόλυτα ικανοποιημένος. Προηγουμένως βέβαια, ευκαιρίας δοθείσης, ο έμπειρος τεχνικός μιλώντας σε μέσο της πατρίδας του (digisport) ξέσπασε και πάλι κατά της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού, κάνοντας λόγο περί κλοπής του περσινού πρωταθλήματος.

«H ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός θα ζήσουν με την ντροπή για όλη τους τη ζωή. Εχουν κλέψει, ξεγελάσει και συμπεριφέρθηκαν σαν δειλοί, δεν έπαιξαν μαζί μας. Δεν μπορείτε να το ξεχάσετε αυτό. Μας εξαπάτησαν και έκαναν τα πάντα για να μας βγάλουν εκτός της μάχης του τίτλου.

Ζούμε με τη μεγάλη απογοήτευση ότι κερδίσαμε τον τίτλο στο γήπεδο και μας τον έκλεψαν. Ωστόσο, αυτό μας δίνει επιπλέον κίνητρα» ανέφερε σχετικά ο τεχνικός του Δικεφάλου του Βορρά.

Το θέμα με Μαουρίσιο

Θέση για τον Μαουρίσιο και το ενδιαφέρον ρωσικών ομάδων πήρε ο μάνατζερ του παίκτη Πιερ Φερνάντεζ, ο οποίος τόνισε για τον παίκτη του: «Είναι πολύ χαρούμενος στην Ελλάδα. Ο ΠΑΟΚ είναι ένας μεγάλος σύλλογος και τα πηγαίνει πολύ καλά στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Από την άλλη ο Μαουρίσιο έχει πολλούς φίλους στη Ρωσία και γνωρίζει τη νοοτροπία των ρωσικών συλλόγων, αλλά δεν έχουμε κάποια πρόταση».

Στη Νάπολι θα συνεχίσει την καριέρα του ο 17χρονος Γιώργος Βρακάς, που δοκιμάστηκε τους τελευταίους μήνες στην Ιταλία και άφησε απόλυτα ικανοποιημένους τους ανθρώπους της Νάπολι με αποτέλεσμα να του

προσφέρουν πενταετές συμβόλαιο.

Ο νεαρός μεσοεπιθετικός, που μέχρι πρότινος ανήκε στον ΠΑΟΚ, αγωνίζεται ως δεκάρι και αρχικά θα υπολογίζεται για την Primavera του ιταλικού συλλόγου. Στους κυπελλούχους ήταν από το 2014 και είχε κάνει  το ντεμπούτο του στο παιχνίδι Κυπέλλου με τον Αιγινιακό την περασμένη σεζόν.

Η Μπενφίκα ετοιμάζεται και αυτή για τα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ, καθώς θέλει να μπει και φέτος στους χρυσοφόρους ομίλους και είναι έτοιμη να προχωρήσει σε μια σημαντική ενίσχυση για το δεξί άκρο της άμυνας. Πρόκειται για τον Σεμπαστιάν Κορκιά που αγωνίζεται στη Σεβίλλη. Εναν παίκτη που είναι πολύ πιθανό (σύμφωνα με τα ξένα ΜΜΕ) να τον πάρει με τη μορφή δανεισμού. Κάτι που θέλει και η ισπανική ομάδα, καθώς θα βάλει στα ταμεία της ένα σημαντικό ποσό και στη συνέχεια θα γλιτώσει και το συμβόλαιό του για τη νέα σεζόν, το οποίο θα πληρώσουν οι Πορτογάλοι.

Ολα καλά με Χατσερίδη

Κανένα θέμα δεν υπάρχει για την UEFA με τον Εβγέν Χατσερίδη, με αφορμή το γεγονός ότι φόρεσε επικαλαμίδες που είχαν το έμβλημα της Ουκρανίας. Το γεγονός προκάλεσε κάποιες αντιδράσεις στη Ρωσία, αλλά η Σπαρτάκ δεν ανακίνησε το θέμα.